Fräschat upp håret :)

Har just suttit i badkaret en stund sålänge färgen verkade. så fräscht att ha nyfärgat hår! nu ska det bli skönt att bara
sitta i soffan resten av kvällen framför let's dance :) ha en bra fredagskväll allihopa.


 

Mitt sportlov!

Mitt sportlov började förra veckans torsdag. var hemma i monäs med familjen, och robb kom till oss på lördag. vi packade väskorna inför leviresan och gjorde inte mer än som behövdes, skönt! det blev måndagmorgon (dag 1) och så for vi alla iväg mot levi. efter ca 8 timmars körande var vi äntligen framme vid hotellet, hullu poro, där vi hämtade rumsnycklarna och plockade in alla saker. vi utforskade området och stack iväg och handlade lite smått och gott. vi var alla trötta efter att ha suttit i bilen, så det blev läggdags rätt så fort.

Tisdag, dag 2. vi steg upp och åt god hotellfrukost, bytte om och for efter liftkort. vi åkte hela dagen, eller 5 timmar. trötta i benen och fötterna vilade vi en stund i vårt rum och åt sedan kvällsmat på hotellets restaurang. här är lite bilder från dagen:




Onsdag, dag 3. började morgonen med hotellfrukost, bytte kläder och stack sedan iväg till backen. det var en dimmig och snögig dag, men roligt var det ändå! mitt på dagen pausade vi en stund för att se på när de hade "snöskoter-show", gjorde olika tricks osv.. småsyskonen avrundade så småningom medans jag och robb fortsatte åka i backarna, och jag fastnade i skogen. haha! på kvällen åt vi återigen buffé vid hotellet och sedan var jag och robb ut på en promenad före läggdags.

 

Torsdag, dag 4, sista dagen, hemfärdsdagen. var en sväng via IKEA och ICA maxi i sverige före vi fortsatte hemåt. det var skönt med en liten resa till levi, kul att åka i backarna, men det var nog helt okej att komma hem igen också. somnade nästan bums när vi kom hem. bilderna är fotade med min lilla Nikon coolpix kamera, så därför är kvalitén kanske inte den bästa. har faktist inte fotat en endaste bild med systemkameran under resan, det har inte funnits tid. hoppas allihopa haft ett bra sportlov, vad ni nu än har gjort :) 

Lite alltmöjligt

Återigen har det gått en vecka sedan jag uppdaterade. att blogga har verkligen inte varit favoritsaken att göra den senaste veckan, men nu när jag är hemma i vasa igen och allt så kommer jag troligtvis uppdatera mer, kanske.. det är fredag idag, och jag har alltså kommit tillbaks till vasa för att spendera de tre sista dagarna av sportlovet här, i lugn och ro med piff och puff. jag har finska tent på måndag och onsdag som jag måste läsa till hela helgen. trevligt.. robb kommer vara i kovjoki i helgen men kommer hit på söndag igen :) jag kom hit vid 2 tiden och har packat upp väskorna, helghandlat, ätit och ska nu vattna mina blommor, färga håret & bada badkar, mysa i soffan med piff & puff och se på let's dance och äta grönsaksstavar med dipp.
 
Ett inlägg om sportlovsresan till LEVI kommer upp om en liten stund också :)

Just nu

 
Heja heja!

Lite såntdärt fint ♥

 
klockan, tubhalsduken, tröjan och byxorna är från gina tricot - skorna från h&m och den supersnygga jackan finns på vila.
jackan ska jag testa idag och så får vi se vad som händer :) klockan skulle jag mycket gärna ha också!
 

Who says

Varsågoda, en vacker låt av John Mayer. Who says heter den!


Lite uppdatering, en helt vanlig tisdag

Jasså, det är alltså tisdag idag och några dagar sedan jag skrev senast (14.2). hoppas alla hade en bra vändag, allahjärtansdag, helg och en bra start på en ny vecka- för det har minsann jag iallafall :) på fredagen fick jag mina efterlängtade geléhjärtan, och förstås extra mycket gos. vi spenderade helgen i monäs och kom mycket senare än vanligt tillbaks till vasa på söndagskvällen, och det berodde på ishockeyn faktiskt.
 
På måndagen tog jag sovmorgon. att starta veckan med en ledig dag är sååå bra! minuset är att man yrar lite när det kommer till vilken dag det egentligen är, men man hinner faktiskt göra väldigt mycket under den lediga dagen. till exempel så bestämde jag mig för att ha en storstädardag igår måndag, så dammsugaren och golvmoppen, dammtrasorna, diskborsten och tvättmaskinen fick jobba lite då. det är aldrig stökigt här hos oss, men lite dammtussar kan man hitta nu som då.. (skulle aldrig kunna bo någonstans var det inte är ordning och reda, kan inte förstå mig på vuxna folk som bara slänger sina kläder huller om buller i högar på golv/stolar osv..) förutom att städa, vädra soffan och tvätta kläder igår hann jag också till minimani med robb för att veckohandla :) skönt att slappna av sedan på kvällen när det är nystädat :)
 
Idag är det tisdag, en helt vanlig tisdag. jag hade skola från kvart över nio till kvart över ett, sedan for jag och robb och besiktade min bil- som som vanligt blir klart godkänd, sedan köpte jag en murgröna från plantagen för tre euro och så for vi hem igen. ikväll har jag förberett en presentation om heroin.. på finska, som jag ska ha imorgon. snart är det dags för dagens hemmaträning, och sedan ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. imorgon har jag skola hela dagen, till halv fyra, och sedan får jag SPORTLOV! wohoo. ha en fortsatt bra tisdag!

Happy valentine's day ♥

Halå där alla fina läsare. idag är det fredag & alla hjärtans dag/vändagen. robb pussade mig hejdå som vanligt när han skulle fara iväg till skolan, jag har varit ledig och sovit till 12, hehe! utvilad till max hoppade jag i bilen och for in till stan för att handla lite smått och gott nu när det ändå är denna speciella dag. till sist gick jag in till mc donalds och köpte en bigmac hamburgare till mig själv som jag åt när jag kom hem, romantiskt va? ;) nu väntar jag på att min älskling ska komma hem så jag får attackera honom med pussar och kramar, sen kommer vi så småningom åka iväg norrut till monäs och spendera helgen där. ni ska allihopa ha en underbar fredag, äta choklad eller geléhjärtan, och så hörs vi igen en annan dag!
 
 Avslutar med en mycket fin låt, som man också kan höra i slutet av andra hobbitfilmen :) I see fire med Ed Sheeran :)

Snart, snart!

Som ni kanske ser håller bloggen nu på och får ett lite vårigare utseende. ännu återstår lite fix med dropdownmenyn, den är allra svårast, om ni frågar mig. sedan kommer också någon bakgrund att dyka upp såfort jag fått gjort en. några kommentarer hittils? vad tycker ni om den nya headern? bara allt blir klart kommer det bli riktigt super tror jag, tills vidare får det duga såhär :) SNART så! nu blir det läggdags, imorgon är jag ledig, det är fredag, det är alla hjärtans dag, och vi hörs igen imorgon ♥ godnatt!

En vacker låt!

Här har ni en vacker låt att lyssna på :) Beautiful day, heter låten. artisten är Joshua Radin!


Onsdagen

Skola kvart över nio till halv fyra, hem och jobba med bloggens nya design (som kanske dyker upp under helgen eller början av nästa vecka) spännande spännande! sedan har jag gjort ett skolarbete och snart blir det kvällsträning. ikväll är det armarna som får jobba. sedan tänker jag bara ta det lungt resten av kvällen. titta vem som fastnade på bild igår, båda två, bredvid varandra. händer inte ofta! ha en fortstatt fin onsdag. 


En kort godnatthälsning

Piff & Puff hälsar er godnatt! ♥


Det ringde på dörren och jag fick panik

 
När jag ännu var hemma imorse och strosade omkring plingade det plötsligt på dörren.. två gånger också, och jag fick nästan panik. jag öppnar inte dörren här om ingen ringt och sagt att de kommer hit före, annars får man stå utanför. som tur hörde jag att personen på andra sidan var och prasslade i brevluckorna bredvid, och jag väntade faktiskt ett paket, så till slut öppnade jag dörren och fick mitt paket från buzzador som innehöll tre olika bortshuvuden och en tandkräm från oral-b. vi har nyligen köpt varsin eltandborste, och kampanjen på buzzador kunde inte komma mer lämpligt! borsthuvuden till eltandborsten är dessutom ganska dyra, så detta var ju helt superbra för oss studeranden :) nu skall borstarna och tandkrämen testas :) 

Tisdagen

Började dagen med sovmorgon, vad är nu bättre än det? försökte ringa ärenden hela förmiddagen före jag stack iväg till skolan, men ingen svarade.. suck! hade finska från kvart över ett till halv fyra och sedan hem igen. skrev ett litet skolarbete, gjorde mat, läste finska läxa, och just har vi haft hemmaträning. igår var vi ut på en timmes promenad istället, och idag satsade vi endast på magen. denna vecka tänkte vi dela upp träningen så vi tar mage en kväll, armar en annan kväll osv.. förutom detta gör jag alltid 50 squats. JA! mina planer för resten av kvällen är.. att duscha, fixa bilder, se på tv och mysa.
 
Ha en fortsatt bra tisdag allihopa!

Vincent 2 år

I söndags var det kalas! Vincent blev plötsligt 2 år gammal och det firades med presenter i mängder och massor, fullt hus och supergoda bakverk. som vanligt var vi de gäster som for hem sist. tack för ett roligt kalas!

 

Måndagen

 
Halå där! det är måndag, ny vecka med nya möjligheter. har haft full skoldag med start kvart över nio, planering av produkt/projekt. mer kan jag inte förklara för jag har inte riktigt förstått det hela riktigt än? därefter hade vi en låång matpaus och till sist en gästföreläsare från Litauen. klockan tre befann jag mig på minimani för att veckohandla. en tulpanbukett var det första som fick ta plats i kärran, fint så! nu är jag hemma igen och är i stort behov av att slänga mig på soffan en stund. 
 
Planer för resten av dagen är att göra mat såfort robb kommer hem, läsa finska, ha hemmaträningen, fundera lite på ett nytt utseende till bloggen, titta på tv och ta det lugnt! hoppas alla haft en bra start på veckan. vi hörs!

Fredag

"Klockan är 10 & jag har just stigit upp. ledig igår och ledig idag, jätteskönt! Sitter som bäst och dricker en citron-honung tekopp, och har gjort jordgubb-banan- och blåbärssmoothie till mig. funderar som bäst vad jag ska hitta på tills robb kommer hem kl 14".. så hade mitt inlägg börjat om jag hade skrivit imorse. men det gjorde jag inte. Iallafall.. efter att jag druckit upp min smoothie imorse hoppade jag på cykeln och for in till stan. hittade en tröja på gina tricot och kort-pysselsaker på sinooperi. då jag kom hem igen åt jag mat och packade väskan. Klockan är snart halv 6 och vi är i kovjoki just nu. ikväll ska jag skriva praktikrapport och bara ta det lugnt. imorgokväll far vi till monäs och skruvar på robbs bil, och på söndag blir det 2års kalas :) ha en bra helg allihopa!

Happy!

 Superhärlig låt att starta en ny dag med :) ha en fin onsdag allihopa!

Nu får det vara nog!

Lite uppdatering..
Halå där allihopa! det var några dagar sedan jag skrev sist, rättare sagt en en vecka sedan ungefär. så vad har då hänt sedan dess? det var alltså sista veckan på praktiken förra veckan och på fredagen bjöd jag på cupcakes i kafferummet, och med barnen hade jag kramkalas. lite sorgligt, men också ganska skönt att praktiken var över och att skolan skulle börja igen. på helgen gjorde vi en hel del. badade bastu, tittade på tv, gjorde klart skolarbete, skruvade robbs bil, var ute en hel del, myste, packade.. osv! på söndag kväll hoppade vi i bilen med piff & puff och for till vasa med fullproppad bil. hela kvällen packade jag upp och pysslade här i lägenheten. riktigt skönt att vara tillbaka igen!
 
Igår började vi skolan igen efter en månads praktik, hade praktikseminarium som var helt kul nog. fortsatte efter lunchen, + en halvtimmes väntan, med "muntlig kommunikation".. som går ut på att ha mötesteknik, möten, föredrag, presentationer, alltså sånt som jag verkligen avskyr! då jag kom hem for jag och robb till käyttöauto och beställde bilsaker, och tog en titt på Q5:orna där, min (för tilfället) drömbil som jag tänkte köpa när jag vinner på lotto, eller om någon där ute känner för sig att köpa en åt mig :) iallafall, efter dräglandet på bilar for vi och veckohandlade och sedan hem igen. på kvällen blev det paradise hotel på tv, finalveckan igång dessutom, och sedan läggdags med värmenallen på ryggen. skönt att somna så. Idag, tisdag var en hemsk skoldag. finska kursen började, och ja, jag vet inte om jag behöver säga mer än så. skynade hem för att tjuta åt robb om mitt glesa ordförråd i finska, svor lite grann, och satt mig ner för att fortsätta på min praktikrapport. sov en timme före kvällsmaten, robb tillredde supergod kassler med franskisar, och jag gjorde sallad och sås.

Efter kvällsmaten gick vi ut och skottade bort snö från våra bilplatser och gick en sväng runt här i vöråstan. då vi kom in igen bytte vi om till träningskläder och hade lite hemmaträning. har man inte råd att gå på gym, så är hemmaträning minst lika bra tror jag :) är man två blir det ännu roligare. Denhär månaden, och några månader framöver tänkte jag varje vardagskväll ha träning hemma. Nu får det vara nog med allt gottisätande. chips, godis, bulla och sånt måste jag helt enkelt sluta med nu. under det senaste halvåret har jag ätit allt för mycket godsaker, vilket har gjort att jag gått upp några kilon och samlat lite bulladeg på magen, om man kan säga så. Nu ska fläsket bort! mindre vitt bröd, mindre vitt ris/pasta, lite potatis, mer grönsaker, samt promenera och ha hemmaträningen, så hoppas jag på en lite fastare kropp än vad jag har nu. Jag har laddar ner en app till min platta från google play som jag använder då jag tränar. Daglig workout heter dessa appar och är helt gratis! någonstans måste man ju börja, rekommenderar apparna till alla som inte har råd med gym, och inte är ute efter alltför hård träning :)


DET blev mycket text. Nu ska vi bara ta det lungt, äta grönsaksstavar och se på paradise hotel före läggdags. ha en fortsatt bra tisdag allihopa :)