Ålandsresan, dag 2 ♥

Vilken känsla att vakna upp en fredagmorgon och veta att man är på Åland. Vi gjorde frukost åt oss och ställde oss i lugn och ro. Sedan ställde vi oss frågan, Vad har vi inte sett på Åland, vilken typisk "sevärdhet" har vi kvar att upptäcka? Svaret hade säkert kunnat vara fler än ett, men för stunden visste vi att Bromarsunds ruiner var något vi inte hade sett än. Och för mig som tycker ruiner är häftiga, var det nästan ett måste att åka dit..
Och minsann var det väldigt fint vid bromarsunds fästingruiner. Precis som jag fantiserat. Ruinerna var på ett ganska stort område, men vi valde att hålla oss till de största "byggnaderna" för de andra var endast husgrunder av sten. Landskapet runtom var väldigt fint också, hehe halååå, vad annars? det är ju faktiskt Åland :))
Får hade dom också bland ruinerna :) bää!
Ja titta, här är vi! På kanoner, på stenar och uppefter stora stenväggar och poserar. Bilden där jag sitter på en sten och där robb står bredvid en kanon är vid en utkiksplats nära ruinerna!
 

Här under har jag plockat ihop några bilder från hur det såg ut från utkiksstället. Själva utsikten är faktiskt också från en "ruinliknande byggnad". Man såg verkligen långt härifrån, och oj så fint det var :) 

Efter att vi varit vid ruinerna for vi körande vidare till en hemn där man kunde åka över till Vårdö med Vajerfärja. det var första gången jag åkte med en sån, och nog var det väl lite spännande :) Sedan åkte vi tillbaks hemåt igen, med en matpaus vid Smakbyn. Vilken superrestaurang! absolut värt ett besök om ni frågar "kocken själv" hehe :) mätta och belåtna, okej kanske lite föör mätta, åkte vi hem för att vila en stund. Såhär fint är det på Ålands landsbygd denhär tiden på året
Efter en timmes vila blev det en kort visit till lilla holmen, och resten av kvällen myste vi i soffan framför tv och tända ljus ♥

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: