Kuusamo- fredagen!

Varning för bildbomb :)

Nu fortsätter berättelsen om kuusamoresan. nästa dag, fredagen den 1 augusti. efter att vi ätit frukost hoppade vi alla i bilen och for till ruka på utflykt. vi var bland annat upp till rukabacken, grabbarna skaffade två dagars fiskekort åt sig. vi hade riktigt bra väder. såhär fint är det upp från rukabacken:


Här under ser ni mitt resesällskap :) han med den vita tröjan är en liten filur ;) ja, de andra tyckte nog att det var lika fint där uppe som jag. poserade snällt, gjorde de också! efter detta gick vi ner från backen (20 meter, hehe) och körde till stugan för att grilla före vi for ut på nya äventyr :)
Efter kvällsmaten hoppade vi i bilen igen, denna gång med en hel del fiskeutrustning (och min kamerautrustning såklart) och så for vi till parkeringsplatsen och lämnade bilen för att sedan traska iväg på pieni karhunkierros 12 km! när man börjar gå hinner man inte långt så kan man stanna för att fota vid juuma och kvärnen. en mycket fin plats! när man traskar där i naturen kan man också träffa på ett par renar om man har tur :) det gjorde vi också. efter 3-4 kilometer kommer man fram till jyrävä, där vattnet störtar 9 meter rakt ner. ett magiskt brus hör man redan 1 kilometer från självaste fallet. mäktigt med vattenfall! och att fota sånt med långa slutartid är så kul, men ganska svårt. Jag stannade en stund vid jyrävä för att fota mera medans grabbarna traskade några hundra meter bort för att dra fram sina flugfiskespön och prova på fiskelyckan. 
Man får ju inte glömma att nämna alla de härliga trappor som finns längs hela pieni karhunkierros ♥ åh, även om jag hade bra skor på mig, svällde mina fötter upp och hälarna fick små skavsår av att gå upp och ner i alla branta trappor! 
Vi gick vidare till en annan "strand" för att prova fiskelyckan där. tyvärr fick ingen av grabbarna något vi kunde ta hem och tillreda. mitt i natten, ungefär en halv ett tiden, fortsatte vi resten av halvan av pieni karhun kierros. vi hade gått 6 kilometer och hade 6 kilometer kvar. så, vi gick och gick och gick. det hade gått hur bra som helst bara inte vattnet var på väg att ta slut. vi var hemma vid stugan igen runt 3- halv 4. men en sak var säker, det var skönt att vandra mitt i natten när inte solen gassade.

 
 
Del 3, lördagen, kommer på måndag! KOMMENTERA GÄRNA :) ♥ 

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Så härligt bilder å små berättelser från reison! :D

Na sånt här sko ja jättegärna far på naingang å. Ja ha faktiskt aldri vari på na vandringar elo utflykter åv dähär slagi, så e sko va intressant att pröv på.

Svar: Hehe ja absolut!
Do sko absolut måst slipp iväg på na tokode liknand, eller t.om. ti sama plats. he e VERKLIGEN värt ett besök. vi har redan sagt att vi nangang ska prov ga hejla karhun kierros som e 80 km ! hittills ha vi bara våga på pieni karhunkierros :)
Linda Sjölund

2014-08-16 @ 10:51:59 / URL: http://tidstjuven.com/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: