Dagens pysselprojekt- halloweenpumpa!

Idag har jag satt igång pysselverkstaden och använd mig av två pumpor, sådär passligt till helgens kalasigheter. men bara för att vara lite tvärtemot och inte göra halloweenpumpor med ögon näsa mun, så har jag använd mig av mönster istället och nog blev det lika bra det som att göra en "vanlig", om kanske inte t.om. ännu lite lyxigare? ;) nu tänkte jag göra en kort beskrivning om hur jag gjort här under ifall någon annan också vill prova på liknande pyssel :) ...Pumporna jag använde mig av köpte jag på minimani för 1,50/st och de är ganska små till storleken. När man väljer sin pumpa till halloween är det viktigt att tänka på att välja en så färsk pumpa som möjligt.. Varför? jo för att den inte ska ruttna lika fort! För att få pumpan att se fin ut längre sägs att man kan ha den att ligga i blekningsmedel/klorin ca 10-20 minuter. detta har jag dock inte gjort, (dels för att spara tid och för att jag nog inte kommer ha ut pumporna såå länge!)
  • För att göra detta behöver man pumpor. välj dina pumpor väl och i vilken storlek du vill. sen behöver du en vass kniv (helst sågtandad), en glasskopa för att gröpa ur pumpan och ex. skruvmejslar för eventuella mönster. jag hade också en skärbräda att pyssla på och en plastbunke att lägga fruktköttet i.

  • Såga sedan ut ett lock på din pumpa med kniven. gröp sedan ur allt fruktkött ur pumpan med glasskopan (var noga) och skölj ur pumpan om du vill. (psst... det finns massor av goda recept på rätter som innehåller pumpa ifall man vill tillreda något av fruktköttet man gröpt ur pumpan.)

  • När du gröpt ur dina pumpor är det dags att ta fram dina idéer du har i huvudet, eller gör som jag och gå in på Pinterest och sök fram något du vill göra med pumporna.

  • På den ena pumpan skar jag ut stjärnmönster. på den andra lagade jag ett mönster i form av hål. där använde jag mig av robbs skruvmejslar. en lite grövre och en mindre skruvmejsel. sen var det bara att söka fram lite ljus att sätta i pumporna och placera dom på bakongen eller terassen eller vad man nu har :)


 
Såhär fina blev mina pumpor! okej, kanske inte världens finaste, men det var första gången jag fixade halloweenpumpor. Tidstjuven har också gjort en fin halloweenpumpa till halloween, gå in och kika på hennes blogg :) hoppas den lilla guiden var till hjälp för någon iallafall. godnatt på er!

Kommentarer
Postat av: zeb

Wow de blev ju visst jättefina! :)

2014-10-29 @ 23:27:54 / URL: http://zebgra.blogg.se
Postat av: TIDSTJUVEN

Dina pumpor blev verkligen superfina och stämningsfulla! :D Väldigt fiffigt att göra mönster med skruvmejslar.

Svar: Tack så myki! ja, först tänkt ja använd borrmaskin.. men he jo lika enkelt ti använd skruvmejslan :D
Linda Sjölund

2014-10-30 @ 08:16:22 / URL: http://tidstjuven.com/
Postat av: Sara

Jag tycker dom blev jättefina :)

Svar: Tack så mycket Sara! :)
Linda Sjölund

2014-10-30 @ 08:44:12 / URL: http://www.saralene.blogg.se

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: