Rösta på mig sötnosar ♥

Jag kan bli veckans blogg, om ni vill vara snälla & rösta på mig häääääääääääääääär! tack snälla på förhand ♥

Lilla jag på bild / hjälp mig bli bättre!

Var på en kort liten uppfriskande tur till villan med pappa efter kvällsmaten. inte ett ljud hördes där, ingen blåst och inga skällande hundar! ljudet av mitt eget dunkande hjärta var det enda jag hörde när vi stod ute på isen och såg på färgerna av solnedgången.. det är inte ofta man upplever en sån tystnad omkring sig!

Nu har jag något alla ska svara på: vad vill ni se mer av här? berätta för mig hur jag kan göra bloggen bättre!! det är ju trots allt för er som jag uppdaterar nästan varje dag ♥ nu har ni chansen att hjälpa mig bli bättre!

Sen vill jag också säga TACK, för alla fina kommentarer jag får! sånt hjälper mig långt :) fortsätt som ni gör!


Om idag ♥ nytt objektiv!

Idag har jag varit och jobbat på ett nytt ställe, ett nytt dagis i stan! allt gick superbra tyckte jag, och dagistanterna tyckte det också! (om ni läst igenom allt här noga så vet ni att jag är köksvikarie för nykarleby stad) jag hade tänkt vara ute när jag kom hem, men jag var för trött.. det blir snart mörkt iallafall så! nog om det,

När som helst eller inom snar framtid (förhoppningsvis denna vecka) så får jag hem ett nytt objektiv jag beställt :D jag har länge funderat på vilket jag skulle köpa som näst och denhär gången blev det nikons 18-105mm /3,5-5,6! rajala hade det på specialpris, 179€ kosta det. spännande med ännu lite nytt i utrustningen, och jag känner på mig att det inte tar länge förrän jag köper en större kameraväska så allt får plats!

♥ Vi hörs senare! och tills dess så får ni gärna kommentera denhär bilden: (vissa har sett den förut, men visar den igen.)

Två gamla vattenbilder..

Idag har vi varit till villan på utflykt i det vackra vintervädret! sen åt vi varsin fastlagsbulle.. inte alls bra för magen men oj så gott det var! just nu sitter jag och älskling och tittar på lägenheter i Vasa med passlig hyra och någotsånär som vi önskar oss. det börjar ju snart vara dags att åka och kolla på sånt också, så vi hinner!

Jag har inget mer vettigt att säga än så, men vi hörs imorgon! ni kan ju kolla in vattenbilderna tills dess..

Hemma från fotokursen..

Allt gick fortare än jag trodde, så jag var hemma redan före fyra! älskling håller på att göra belysning till min garderob (det finns ingen lampa där) så jag passar på att skriva lite. snart är det dags för mat som ikväll blir tortillas, mums. vi ska bara sitta hemma ikväll och titta film eller nåt, skönt så också tycker jag! ha det bra och så hörs vi senare..


Ville bara säga..

Trevlig helg allihopa! ni som har sportlov.. jag är avundsjuk eftersom jag själv ska jobba hela nästa vecka också! ikväll har vi (jag och robb) sovit bort hela kvällen och vi kom just ur bastun, härligt! imorgon ska jag på en fotokurs från kl:12-16! vi hörs säkert imorgonkväll nångång, så.. simma lungt tills det eller nåt :)

Filmtips inför helgen, varsågoda!







Baby, i was born this way!

Har inget speciellt att berätta åt er idag, så jag bjuder på ett självporträtt (har inte visat här). jag har just klart nu med mitt rumm, så nu efter helgen blir uppdateringen bättre :) imorgon är det äntligen fredag också, det kommer passligt för jag är väldigt trött efter en hel arbetsvecka! vi hörs imorgon, gonatt ♥

Veckans musiktips

Five finger death punch - never enough

Lady gaga - born this way
Wiz Khalifa - black and yellow
Shakira - loca
Mohombi ft. Akon - dirty situation

Två självporträtt

Idag har det varit en bra dag! efter jobbet åkte jag till j:stad, och i väntan på min fästman så hittade jag alla presenter till honom tills han fyller 20 år nästa helg. perfekt! då han kom till stan for vi till simhallen och njöt i bubbelpoolen, efteråt så bjöd älskling mig på lövbiff vid sesam, som försenad valentine's day present! ♥ bra dag, som sagt!

Nu ska jag fortsätta plocka här i rummet, vill försöka få allt klart nu! jag avskyr att lämna saker halvklart.. hörs senare!

Två läsarfrågor/ kontakt och månfotograferingstips!

Oscar frågar: har du någon email man kan kontakta dig på?
Hej Oscar, självklart har jag det! [email protected], exakt samma som står uppe i dropdownmenyn på "kontakt" :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Nina: jag undrar om du kan göra ett inlägg med tips och inställningar vid månfotografering? Skulle bli väldigt tacksam, för jag lyckas aldrig få en bra bild på månen..

Hej Nina! din önskan är min lag, klart att jag ska dela med mig av mina månfotograferingstips! jag ska försöka förklara
så gott jag bara kan och hoppas du får dina månbilder som du vill ha dem! jag hoppas även andra testar mina mån-tips!

Vid månfotografering är det först och främst bra om man har ett objektiv med så lång zoom som möjligt! själv använder jag Nikkor 70-300mm, superbra objektiv faktist! pappa har också en stjärnkikare man kan lägga på kameran så man får ännu bättre foton. "kikarobjektivet" motsvarar kanske 600mm, så skillnaden är ganska stor ;) alltså du behöver nu dessa saker vid månfotograferingen: kamera, telezoom objektiv (lång zoom) eller stjärnkikare, stativ och fjärrutlösare är ett stort plus! Sen så är ju månen vackrast att fotografera vid full- och nymåne!

Nu till inställningarna du ska använda vid månfotografering.. jag säger inte att mitt sätt är det rätta, men inget sätt är fel & alla gör vi säkert olika! Jag tycker personligen inte det är någon skillnad om man fokuserar manuellt eller med autofokus vid månfotografering! månen hittas alltid i sökaren, men självklart får du göra det manuellt om du vill :) Slutartiden brukar jag köra på allt från 15sec till 1/80sec! pröva dig fram helt enkelt.. bländaren tycker jag ska vara så stor som möjligt (det minsta talet/f-talet tex. 1,8/2,8/4,5 osv..) det är lättast att använda "M programmet" på "programratten" för att få ställa in alla inställningar själv! Efteråt så kan du ju redigera bilden lite grann också bl.a nivåer, kurvor, färgjustering, mer skärpa, förstora månen en gång! Om någon har mer frågor eller åsikter om detta så kommentera!

Vad väntar ni på? gå ut och fånga månen på bild ;)

Fullt upp hela dagen- dålig uppdatering!

Efter att jag jobbat klart idag och kommit mig hem så började jag och min lillasyster med ett stort projekt som vi planerat och egentligen tänkt ta efter nästa vecka.. men eftersom vi inte kunde vänta längre så börja vi ikväll: projekt byta rum! :) Alla sakerna har flyttats över och nångång denna vecka, är nog allt på sin plats! spännande med rumbyte tycker jag ^^

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp till jobbet imorgon, efteråt ska jag på dejt med min fästman ;) vi hörs först senare imorgonkväll då jag plockat lite mer aker på plats i rummet. gonatt på er allihopa ♥

Färg och svartvitt med detalj i färg..

Imorse var det verkligen tungt att stiga upp tidigt, skulle helst ha velat sova mycket längre! jobbade från 07:00-14:30 och efter det for jag hem & titta på en film med lillasyster. nu ska jag bränna en ny cd till bilen, titta på några tv program och sen bums i säng så jag orkar till jobbet (07:00-14:30 hela veckan)! sov sött, vi hörs imorgon! minns: bloglovin

Några veckor gammalt foto..

Dethär fotot tog jag för någon vecka sen när jag var ute på promenad! originalbilden har egentligen tre fula elledningar och när jag photoshopat bort dem blev bilden mycket finare :) har tidigare visat bilden på blogspot, men ine här så..!

Under helgen så har jag ju fått stor hjälp av Jennifer med bloggdesignen också, så nu är allt som det ska vara här. nöjd är jag. tänkte också tipsa om min bloglovinikon i sidomenyn, så klicka på den och följ mig! sen tycker jag också att fler kan delta i tävlingen om bloggsvarsinbjudan eller om ni redan har så kan ni ju tipsa era vänner! visst kan ni det?

..............................................................................................................................................................................



Läs igenom reglerna noga:
♥ Skriv ett enskilt inläggdin blogg: "jag tävlar om en bloggsvars-inbjudan hos Linda, klicka här för att tävla!" tex.
♥ Kom ihåg att länka till min blogg och till detta inläggs kommentarssida!
♥ Kommentera sedan i detta inlägg att du är med + länka till ditt inlägg där du skrivit!
♥ Glöm inte att fylla i din email (så jag kan skicka inbjudan)
♥ Tips: om du vill ha en klar vinst så ska du ställa en fråga till mig i min bloggsvarsruta

Mer information:
♥ Tävlingen avslutas den 1 mars kl: 18:00
♥ Du får låna bilden, men då måste du print screena den pga. högerklicksskydden jag har!
♥ Lycka till

AVSLUTAD!


Bubbelbilder

Hela veckan som varit så har jag haft en hemsk förkylning som bara blivit värre för varje dag! det har varit ganska tråkigt att sitta inne hela dagarna.. iallafall, det jag skulle skriva hit så var att jag en dag fick för mig att fota dessa bubblor i en glaskula! ganska häftigt, tycker jag åtminstone! vad tycker ni om bilderna?


Shakira och Mandy

Idag har jag och älskling varit ute i solskenet och försökt få hundarna att åka pulka! mandy var riktigt rädd för pulkan men shakira hade däremot inget emot att ligga ner i den, sålänge den stod still :) sötnos där i rosa pulkan ^^

Nu så är det matlagning på gång här, och på menyn står det nötköttssås med mos och grönsallad! tills senare ikväll har vi ännu inga planer på vad vi ska göra.. det blir antingen att mysa hemma framför en film eller så far vi ut och se vad som händer? det återstår att se! vad ska alla göra denna lördagskväll?

Första musiktipset på nya bloggen!

Journey - don't stop believin

Sash ft. stunt - raindrops

Pitbull ft. Jennifer lopez - on the dancefloor

Selena gomez - naturally

Aste - poikkeus sääntöön


För att lyssna på alla musiktips i gamla bloggen så hittar ni länken i dropdownmenyn ovanför headern, under "Mina tips" Klicka på länken som heter Musiktips där, så kommer du direkt till alla musiktips på gamla bloggen!

En massa djurbilder..

Från 2010!


Solnedgångar

Sommaren 2010 var jag nästan varje kväll och fotograferade solnedgången, det var lugnande på något sätt..



I färg och i svartvitt

Från augusti 2010! 


Septemberbilder

Från 2010



Oktoberbilder

Från 2010: den första bilden är en av mina favoriter faktist!


Novemberbilder

Från 2010


Två junibilder

Från 2010


Julibilder

Foton från 2010!


Decemberbilder

Foton från 2010

Aprilbilder

Från 2010: den första bilden blev lite stor men..


Augustibilder

Från 2010


Dags att lägga in lite bilder i kategorierna..

Foton från Lappland/Norgeresan 3-6 augusti 2010



Om mig

 
 
  
Välkomna till min fotoblogg! Linda heter jag och är en positiv 27 årig finlandssvensk tjej med ett stort intresse för fotografering, pyssel/diy projekt, hem & inredning, bakning och annat fint här i livet! bor i lilla Nykarleby tillsammans med min man Robert, vår dotter Isabelle och våra två underbara katter Piff & Puff! Är sedan tidigare utbildad restaurangkock (2010) och blev julen 2016 utexaminerad Socionom (YH) med barnträdgårdslärarbehörighet. Den 5e maj 2018 föddes vår dotter Isabelle ♥
 
Jag bloggar främst för att få skriva av mig och för att få dela med mig av mitt liv till andra samt för att själv kunna se tillbaka på vad jag gjort. Min blogg handlar mycket om vardagen, om mammalivet, hem och inredning, matlagning och fotografering såklart. Fotografering är något jag brinner för och som jag gärna vill dela med mig av. Våren 2016 blev vi bostadsägare till en parhuslägenhet på 100 kvadrat med 4 rum och kök i Nykarleby och våren 2017 fick vi flytta in i vårt nya hem ♥  Fråga om ni vill veta mera om mig!
 
 
Du kan läsa mer om min kamerautrustning här
Kontakta mig på email: [email protected]
 

Kamerautrustning

Kamerautrustning beställer jag oftast från Cyberphoto eller Rajala.
 
 



Nikon D700 

Nikon D90
Fujifilm Instax Wide 300
Minolta Hi-Matic F


Tamron 28-75 mm / f/2,8 

Nikkor 50mm / f/1,8 
Nikkor 85mm / f/1,8
Nikkor 18-105mm/ f/3,5-5,6 
Nikkor 70-300mm/ f/4,5-5,6 
Sigma 10 - 20mm/ f/4,0-5,6
Sigma 70 mm / f/2,8 



Batterigrepp till D700 & D90

Lovepro kameraväska med axelrem & en Lovepro ryggväska!
Blixt Nikon SB-700 
Blixt Nikon SB-400
Effektfilter (Stjärnfilter, Polarisationsfilter, Halvtonat gråfilter)
Reflexskärm 6 i 1
Fjärrutlösare x2
Stativ manfrotto
Minneskort CF 8 & 16 GB
UV filter till alla objektiv
Studioset Falcon Eyes, två blixtar + tillhörande softboxar.



 Photoshop elements 10 & Photoshop CS3



Det är på gång!

Nu ska jag börja att skriva lite inlägg som ska i kategorierna, bl.a om min kamerautrustning och om mig själv! jag tror att dethär kommer bli riktit bra faktist :) övning ger färdighet & man lär sig av misstag! eller vad säger ni?

Något jag också tänkt göra är att lägga in alla filmtips hit som jag har i min blogspot, men jag vet inte ännu. det tar ju inte så lång tid heller så kanske! massor med bilder ska också in hit! Vi hörs imorgon :)

Mitt första inlägg!

Dethär är mitt absolut första inlägg här på blogg.se! jag har lämnat blogspot bakom mig för att börja ett nytt bloggliv här. Anledningen till att jag bytt blogg är att utrymmet för bilder är fullt på min andra blogg, och det passar ju inte så bra om man hade tänkt tanken att ha en fotoblogg!

Jag har massor kvar att göra med designen, och det kommer nog ta en stund förrän allt är på plats här så jag kan börja uppdatera normalt. jag är nämligen inget proffs på alla koder/krumelurer, tex. det jag redan gjort här så tog två dagar att göra. första dagen bestod av blod, svett och tårar blandat med massor av ilska osv. andra dagen (som var igår) så börja jag förstå mig lite på hur jag skulle göra och senare på kvällen (läs efter tolvslaget) var den största delen på plats! jag är inte helt nöjd än, men snart så :)

Om ni märker att något inte är på rätt plats här så säg till, jag behöver all hjälp jag kan få här! vi hörs