Om veckan i ruka!

Nu är vi hemma igen efter en superkul sportlovsvecka i Ruka. jag ser att jag inte fått en endaste fråga i min lilla frågestund, vilket ju gör mig lite besviken faktiskt. något måste det ju finnas ni vill veta, för ni vet ju ändå inte allt. så, inga frågor- inget pris var det! ni får skylla er själva helt enkelt :) Nu tänkte jag iallafall berätta lite kort om vår sportlovsvecka i Ruka!






Vi startade på måndag morgon, pausade vid zeppelin utanför uleåborg för att kolla in stället och äta mat. framme i Ruka var vi på eftermiddagen klockan halv fem, vi checkade in, åt kvällsmat och inte så mycket mer den dagen. i hotellpriset ingick tre dagars liftkort, så på tisdagen efter hotellfrukosten blev det fem timmar i backen! det har varit mulet hela veckan, endast 10 minuter solsken, men kul har det varit ändå! på kvällen åt vi på kuusamon tropiikkis restaurang och plaskade sedan runt i vattnet. på onsdag efter frukost blev det sju timmar i backen, sen men god middag på pizzeria ruka och tv tittande. på torsdag efter frukosten var vi åtta timmar i backen, åt kvällsmat på skibistro och på kvällen tog vi det bara lungt. på fredag, sista dagen, åt vi frukost, gick på en kort promenad, packade i bilen och checkade ut. efter det for vi till oulanka nationalpark/pieni karhunkierros och gick 4 kilometer. bilder därifrån kommer imorgon!






Här ser ni mig i backen!




Så fint med all snö i träden uppe i backarna !









 
Två mörbultade personer efter tre dagar med totalt ca 20 timmars rännande :)

Svart och vitt i Vasa #2

 

Svart och vitt i Vasa

 

Gravidfotografering ★8

 
 

Piff & Puff ♥

 

Gravidfotografering ★7

 

Gravidfotografering ★6

 

Med stormsteg

Sportlovsresan närmar sig med stormsteg. allt är packat, tror jag, och imorgon från morgonen åker vi iväg till Kuusamo och Ruka, med kaffe- och matpaus sammt verkkokauppa-besök såklart. K-U-L! och ni, mina kära bloggläsare, behöver inte vara oroliga, för bloggen kommer inte vara död en vecka- tidsinställda inlägg innehållande bilder är gjorda och på dessa förväntar jag mig såklart massor av kommentarer! förutom detta tänkte jag också starta igång en annan uppgift till er under tiden....
 
FRÅGESTUND !
 
Fråga mig precis vad ni vill. det kan vara fotorelaterade frågor, skolrelaterade frågor, tankar och åsikter om saker och ting (tex vaccin, homo-äktenskap, djurplågeri...), familje- och barnrelaterade frågor, antingen eller- frågor, katt/djurrelaterade frågor, jobbfrågor (vad jobbar jag med??), hemligheter och pinsamheter- vad som helst! sedan efter sportlovet blir det en liten tävling med hemligt pris, om ni varit tillräckligt duktiga på att fråga vill säga ;) Ha det så bra och så hörs vi till helgen!


♥ PSSST! Under tiden kan ni också kika in på Marias blogg och läsa hennes senaste inlägg om alkohol- ett superbra inlägg om ni frågar mig som håller på det att man kan ha hur kul som helst UTAN alkohol ! nykterist javisst!

Filmtipset!

 

★ BABYSHOWER ★




Igår ordnade vi en babyshower för min bästaste bästa vän Sara ♥ det blev lyckat!

En blöjtårta var såklart på plats!



Tacopaj med sallad, spett med salta bitar, cupcakes, cakepops, kakor, chips, godis och mycket annat gott fanns på bordet!



 
Det blev lekar av olika typer och presentutdelning! Sara fick jättemånga fina presenter till både sig själv och till Wilton :)

Två bloggare - en podd



Idag tycker jag att alla ska lyssna på avsnitt TVÅ av två bloggare- en podd- podden av Janina och Carro, där dagens gästpoddare är ingen mindre än min klasskompis Amanda! klicka på bilden så kommer ni direkt till podden :)


Inte länge kvar nu!

Nu är det inte länge kvar. och så jag längtar. hotelliv, hotellfrukost, bad, slalomåkning, fotografering, norrsken, snötunga träd, renar, jyrävä, ja det är bara några ord som kort förklarar sportlovet. Det är alltså rukaresan, sportlovsresan, med start inkommande måndag som jag sitter och funderar kring. det ska blå så roligt! ni förstår säkert att blogguppdateringen kommer vara noll (förutom tidsinställda inlägg) men det blir ju desto mer bildinlägg sedan efter att vi kommit hem!
 
 
VAD SKA NI GÖRA PÅ SPORTLOVET? ♥

Torsdagsplaner

Godmorgon! här sitter jag och jobbar. nu ska alla bilder från gravidfotograferingen brännas på en cd, skrivas ut. robb har just farit till skolan och jag själv börjar 12:30 idag och då kommer vi att få lite information om profilieringarna vi får välja bland. jag är redan säker, men det blir ändå bra att höra lite mer om dem. sedan har vi finska. efter skolan ska här städas, det ska packas inför sportlovet, promeneras, skolarbeten osv! Ha en bra torsdag allihopa ♥

Gravidfotografering ★5

 

Musiktipset ★

 
 

Fastlagstisdagen!

Idag passade det verkligen bra med sovmorgon. Vi börjar 12:30 och jag har varit uppe sedan halv tio och förberett mig inför dagens socialpedagogik- tent, som sägs vara en av de svåraste tenterna. vi får se hur det går! ord som surrar i mitt huvud just nu är bildningsprocesser, bildningsblomman, kompetenser inom bildningsblomman, socialisation, integrera, inkludera, samhälle, förebygga..... ja- ni ser ju själva! efter tenten kommer många säkert fortsätta med fastlaskiainen som är idag, men jag är faktist inte helt säker om jag känner för det? Jag och robb har iallafall tänkt fara in till stan och gå i någon sportbutik, jag ska till sinooperi.. och kanske tar vi varsin fastlagsbulle fastlagstisdagen till ära! ha en bra dag ♥

Mina favoritbloggar ★

Har tidigare i vinter gjort inlägg om mina favoritbloggar inom olika kategorier. Nu har ju en ny finlandssvensk sajt startat, Sevendays, och där kan man då läsa bloggar, krönikor, artiklar och lyssna på poddar med mera. Nu tänkte jag, eftersom jag nu börjar med detdär att lista mina favoritbloggar, att jag skulle skriva ner mina favoritbloggar från Sevendays!

 
 1. Nikonisten / 2. Carola Ekman / 3. Janina Nylund / 4. Jessicas Cakery / 5. Sofias Mode / 6. Annamarias

VILKA ÄR ERA FAVORITER?

Gravidfotografering ★4

 

Nu har Sara fått se alla bilder från fotograferingen och nu ska hon få välja ut några bilder som ska skrivas ut. fast hon redan fått alla bilder kommer jag också ge henne en cd med alla bilder som säkerhet ifall något nångång går på tok, man vet ju aldrig med tekniken liksom? säkerheten först när det gäller allt, och bilder speciellt. gravidfotografering är ju nästan lite som bröllopsfotografering, det funkar inte riktigt att TA OM eller göra på nytt : ) man måste fånga ögonblicket just i den stunden!

Utmaning

Blev utmanad av Sara att göra denna utmaning. en mycket fin och nödvändig utmaning om ni frågar mig!
Jag utmanar Maria, Amanda och Johanna!



- Att fotografera
- Matlagning
- Bestämma
- Köra bil
- Lyssna och bry mig i andra!

- Min rumpa
- Att jag är kort
- Mitt ansikte
- Mitt hår
- Egentligen hela kroppen faktiskt!
 
- Att jag orkar vara stark och positiv trots tråkigheter..
- Att jag slapp in på socionom- utbildningen!
- Att jag inte påverkas av andra och går min egen väg
- Min familj och min Robert!
- Att jag gjort mig av med personer som inte är värda min vänskap


- Att jag har en familj och en fantastisk fästman i mitt liv
- Att jag och robb har två underbara katter tillsammans som gör vår vardag roligare :)
- Att jag äntligen får jobba med det jag vill, med människor!
- Att jag och mina nära och kära är friska och har det bra
- Livet

Gravidfotografering ★3

Magen + rosetten + ljuset = den perfekta bilden! (en av mina många favoriter!)


 

Äntligen Fredag ♥

Godmorgon :) okej, jag har varit uppe ganska länge redan, inte gjort speciellt mycket, ätit frukost och bara slöat. Det är äntligen fredag och sovmorgon passade riktit bra idag om man frågar mig. 12:30 har jag finska- föreläsning och efter skolan kommer vi att åka norrut över helgen. Tyvärr kommer en stror del av tiden gå åt till att läsa på tent.... Nu ska jag diska, göra mig klar för skolan och redigera bilder! Ha en superbra fredag allihopa ♥
 
 

Gravidfotografering ★2





Här är nu några bilder till från gravidfotograferingen med Sara! måste bara påpeka igen hur underbart ljuset var. vi hade nog tur med vädret (fast vi var inomhus,hehe) ♥ förutom vimplar använde vi oss också av en hel del nallar, en ultraljudsbild osv.. och trebenta Alecia ville vara med på en bild hon också, sötnosen! 


 
Nikon D700/85mm f1,8

Tudeluu!

Hej bloggen (och ni som läser bloggen)! denhär dagen har varit intressant, men tung. vi har haft en hel skoldag med föreläsning, med danska som undervisningsspråk! spännande, men svårt att få någon helhetsbild av vad som sades. men summasumarum då= intressant men tungt! då jag kom hem åt vi så småningom mat, fick höra lite tråkiga nyheter, vi for ut på en lång promenad och nu sitter jag och redigerar lite bilder. snart blir det lite tentläsning också. ha det bra ♥

Gravidfotografering ★1

Här ser ni två bilder från gravidfotograferingen i lördags! Saras nyinköpta och färgglada vimplar kom till bra användning, som detdär lilla extra! Ljuset var perfekt vid fotograferingen. har alltid fantiserat om att fota porträtt vid "ett gammaldags fönster med vita gardiner.." och så blev det! Släng gärna in en kommentar ♥



Sara med lilla Wilton i magen, vecka 32

MUFFINSBAKNING ★

Godagens! min förmiddag har gått åt till att diska, tvätta kläder och att baka muffins! min eftermiddag kommer bestå av skoluppgifter, tentläsning och bildredigering! 




Muffins ♥ receptet är ur boken Muffins & kakor!




Receptet kanske syns lite otydligt på bilden så här kommer det:
Ingredienser: 7 msk rumsvarmt smör, 100 g socker, 2 ägg, 100 g mjöl, 100 g choklad

Gör såhär
: Lägg ugnen på 200 grader och ta fram muffinsformar (ca 8 stycken) och placera i en muffinsplåt, Vispa alla ingredienser tills den är slät, hacka chokladen och rör i den i smeten, fördela smeten i formarna, grädda i mitten av ugnen i 20 minuter! Supermumsiga och lättgjorda muffins :)


 
 
 
 
 

Tisdag

Efter en natt med migränliknande huvudvärk och svårt att hitta sömnen pga. det, var det mer än tungt att komma sig upp ur sängen imorse. kom mig till skolan, där en förmiddag med socialpedagogik väntade. eftermiddagen skulle ha bestått av organisation och ledarskap, men det tyckte inte knoppen var någon bra idé, och jag for istället hem och läste på tent och jobbade med bilderna från i lördags. Nu ska jag bara ta det lungt resten av dagen och slänga mig i soffan. en promenad var på tal, men utomhus blåser man ju iväg just nu? Det var allt för idag, ha det fint!

En liten smygtitt!

 
 
Här har ni en liten smygtitt från helgens gravidfotografering med Sara. Vi hade underbart ljus då vi fotade och det finns många fina bilder från lördagens fotografering! har idag under eftermiddagen suttit och kollat genom alla bilder och imorgon börjar det roliga- redigeringen! om det bara skulle finnas tid så skulle jag börja med redigeringen nu med det samma! tyvärr pågår också tentläsning på sidan om så... men! efter att jag skickat iväg bilderna, dyker det nog upp en och en annan bild här också. 

Kalasdags!

Idag stod  k a l a s  på shemat. Vincent som fyller 3 år imorgon, firades idag med presenter och tårta. 




Vincents mamma hade som vanligt lagat massor med gott åt kalasgästerna, daim- kolamuffins, rågbröd med laxröra, päroncheesecake m.m. och tårtan såklart! tårtan var fylld med lemoncurd, vilket jag tyckte var superdupergott! lite annat än det vanliga sylt-och-vaniljkräm-systemet :) tack för kalaset!


 

Söndagsfilmtipset ♥

 

Filmtips inför lördagskvällen ♥

 

Veckan som gått!

Tjena alla fredagsmysare! ♥

 
Ojsan hoppsan, nämen hej bloggen! förlåt för att jag inte haft tid för dig denhär veckan. jag har bara svarat på kommentarer, men inte uppdaterat om mitt intressanta liv! tänkte nu kort ta och skriva om veckan som gått, vad jag pysslat med och sånt. För jag vet att ni vill veta! Nu är det fredag och jag sitter i kovjoki och gör födelsedagskort och ska se på fångarna på fortet medan robb skruvar sin skoter.. :) fredagsmys som fredagsmys.
 
Jag har haft en lugn skolvecka, minsann. varit ledig 3/5 dagar och därmed fått sova längre nästan alla mornar. lyx i studielivet! vi har varit på studiebesök till Väylä och det var intressant. lite skolarbeten har jag också suttit med om kvällarna. förutom skolrelaterade saker, har jag och robb också veckohandlat, promenerat och cyklat, tittat på tv och ätit popcorn till filmer, jag har tonat mitt hår och klippt luggen, jag har fått sommarjobb (skönt!!!) jag har städat lägenheten, och denna soliga fredag har jag sprungit i lite butiker inne i stan och köpt presenter och lite åt mig själv.
 
Helgen spenderas i kovjoki och tanken är att jag ikväll ska göra lite skolarbeten. Imorgon blir det gravidfotografering med Sara och jag känner på mig att vi kommer få många fina bilder. Det ska bli jätteroligt! På söndag blir det 3 årskalas för Vincent! han ska firas med kramar i stora doser, tårta och presenter :) Ha en fin helg allihopa! 

Bilder från helgen!

Nu är det en ny vecka och den började på bästa vis, med sovmorgon. entreprenörskap skulle vi ha på eftermiddagen, så jag for till skolan, och det visade sig att de skulle gå igenom något ur de delar jag inte behöver ha med i en uppgift vi ska ha gjort i kursen, så jag for hem igen. jag och robb ska snart fara in till stan en sväng och sedan veckohandla, men först tänkte jag bjussa på lite bilder från helgen!





Det har varit riktit perfekt snöskoter- väder nu i helgen, så såklart har jag och robb
varit på skoterutflykt i pudersnö både lördag och söndag! det var riktit roligt!



 

Småfåglar 




Snöflingor fotat med macroobjektivet!


 
Titta vilken sötnos! : ]