Några frågor kring året som varit

 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har ju lyckats vara i preggo-tillstånd två gånger detta år, första graviditeten hade dock inget lyckligt slut. Förutom det flyttade vi ju in i vår alldeles egna parhuslägenhet i slutet av mars. 
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte att jag hade några nyårslöften alls faktiskt.
 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, bland annat Micki och Anso :)
 
Dog någon som stod dig nära?
Ja tyvärr, Robbs älskade fammo Elna gick ju bort i somras.
 
 
Vilka länder besökte du?
Har varit till Sverige (haparanda) och till Åland, fast det är ju inte ett skillt land.
 
Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Jag har nog för dåligt minne för att kunna komma ihåg olika datum, men nog har man väl några viktiga datum i bakhuvudet från året som gått. Roliga minnen i form av händelser har man ju dock kvar. tex. att följa med i processen hur nya hemmet gick framåt, rukaresan i början av året osv..
 
 
 
 
Vad var din största framgång år 2017?
Fick ju fortsätta jobba vid Hagalund efter vikariatet i somras så det är väl alltid framåt. Vad annat räknas som framgång undrar jag?
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte sjuk precis men inte mådde jag ju bra efter att ha fått veta att det inte fanns något foster den första graviditeten. Nu under andra graviditeten har jag ju haft gravidillamående men då är man ju inte sjuk direkt.
 
Bästa köpet?
Barnvagnen var ju nog ett av de bästa köpen och säkert någon ny pryl till nya hemmet.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Saker till nya hemmet och babyrelaterade saker 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Plussen på graviditetstesten. Och att få se en livlig krabat på ultraljuden nu under hösten som varit ♥
 
Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2017?
Despacito, Dusk till dawn, Jag trodde änglarna fanns, Perfect med Ed sheeran och Freddy kalas låtar
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och, men mestadels har jag nog varit glad
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Antagligen ätit nyttigare, rört på mig mer och sånt som man brukar önska men ändå aldrig gör. dock önskar jag att jag hade fotat mer, men av någon anledning har det lämnat lite på sidan detta år
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Det har jag faktiskt ingen aning om.
 
Hur tillbringade du julen? 
Här hittar man ett inlägg om det
 
Blev du kär i år? 
Eventuellt kännert jag mig lite nykär i Robb nu när vi väntar och längtar efter vår lilla dotter ♥
 
Blev du tillsammans med någon?
Nej, har nog kvar samma kar som jag haft i över 11 år :) 
 
 
Favoritprogram på tv?
Tycker om att se på program om djur, så animal planet och nat geo wild är ofta på hos oss. Bonde söker fru, svenska hollywood fruar m.m. är också program jag brukar se.
 
Bästa boken du läste i år?
Läser inte böcker annat än om jag läser någon bok åt Vincent
 
Största musikaliska upptäckten?
Vet inte
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag fick en ny cykel av robb i födelsedagspresent. jag spenderade födelsedagen i monäs och robb flög iväg till norge på jobbresa sådär typiskt. runt min födelsedag var det mycket att göra kring grönsakslandet i monäs.
 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
En ny cykel!
 
Något du önskade dig men inte fick?
På födelsedagen eller under hela året? 
 
Vem saknade du?
Vi saknar såklart robbs fammo hela tiden. och så har jag saknat robb då han varit på sina arbetsresor.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Förutom tråkigheterna i början av året så har allt annat i livet flytit på riktigt bra vilket ju är skönt. att fixa på i nya hemmet har också varit riktigt roligt då allt är så nytt och fräscht.
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen 
 
Största misstaget?
Har nog inte gjort något misstag dethär året.
 
Hur skulle du beskriva din stil 2017?
Strumpbyxor, klänning och kofta, stickade tröjor och mjukiskläder
 
De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya arbetskamrater och våra grannar såklart :)
 
 
 

Ett nytt och spännande år väntar

 
Julen är över och nu inväntar vi ett nytt och spännande år. På julaftons morgon steg jag upp och kokade kaffe åt kaffedrickaren i huset och så åt vi frukost och öppnade julklappar som tomten måste ha smygit fram kvällen före. senare på förmiddagen slirade jag iväg till monäs där julgröt väntade. vi åkte en sväng till gravgården, via villan och sen bänkade vi oss framför tv:n och samtidigt ställde till för julmiddag med allt vad man kan tänka sig. Mätta i magarna öppnade vi julklappar och lite senare styrde jag och robb vidare tillbaka hem där vi fick besök av vincent och hans föräldrar samt robbs mor. Det var den julaftonen!
 
 
Resten av julhelgen har jag jobbat men har även hunnit besöka mommo och så svärfadern i kovjoki. Ätit julmat har vi också gjort så det sticker ut genom öronen. Robb är ledig nu i mellandagarna och jag råkar också ha några lediga dagar på intågande. Idag, på jul tredjedan (som robb så fint kallar dagen) har vi varit på ultraljud och fick veta att det är en liten tös som ligger och buffar i min mage ♥ Som näst blir det väl lite nyårsfirande, både med familj och vänner under helgen och jobb på nyårsdagen. Någon årsgenomgång på bloggen kommer jag eventuellt också ha om jag hinner. 
 
En bild från skatan i monäs dan före dopparedan

Ett inlägg om graviditeten

 
Tänk att vi redan går in i vecka 20 (19+0). tiden går verkligen fort men ändå är det en lång väntan kvar. Morgonillamåendet gick ju om där någon gång vecka 12-13 och höll sig borta. vecka 17 slog morgonillamåendet till igen med buller och bång och att jobba morgonskift är lite av en plåga just nu. jag skulle vilja hoppas att det är något som kommer gå över snabbt. jag är dock glad över att jag är illamående och spyr endast de dagar jag jobbar morgon. alla andra dagar mår jag hur bra som helst.
 
 
 Bilder från min instagram: då jag gick in i vecka 15 / Första magbilden i vecka 17 i min favoritklänning som snart är för liten
 
Bilder från min instagram: då vi köpt vagn och piff fick för sig att testligga den / skärmdump från graviditetsappen idag
 
 
Magen växer och jag tror mig nog ha börjat känna bebisens rörelser redan sedan två veckor tillbaka. fast vad vet jag som inte varit gravid förr. det känns iallafall som ett litet fladder och gaser tror jag inte att det är. Efter jobbet har jag alltid ont nere i korsryggen men några andra krämpor har jag inte än. Den 27e ska vi på ultraljud och förhoppningsvis får vi reda på om det är en flicka eller pojke då. vi är för nyfikna för att inte ta reda på. Själv tror jag att det är en pojke men man kan ju aldrig vara säker och vi har absolut inte någon skillnad vad det blir ♥ i måndags var jag på läkarundersökning och fick återigen höra bebisens hjärtljud, lika underbart varje gång! 
 
 
 
Här ser ni ett av våra fynd från haparandaresan, vagnen. vi hade ingen som helst plan på att bli med vagn än trots att jag nog redan bestämt vilken vagn vi ska ha, men med ett bra pris och trevlig butikspersonal så passade vi på. vi kom hem med både vagn och bilstol från butiken och är mer än nöjda. Jag är verkligen inget proffs på dethär med barnvagnar och dess namn men om vi parar ihop Emmaljunga, duo, combi, edge och duo s outdoor chassi så får vi nog ihop ett fint namn tillslut. Det är en hel del saker kvar att inhandla inför lillens ankomst men det ska vi väl nog hinna med, hehe. 
 

Ett helt vanligt vardagsinlägg

 
Jag vill börja med att säga tack. tack till alla som kommenterade, berättade, visade sin omtanke, delade med sig, i mitt inlägg "det kändes som om hela jag stannade upp".. både här i bloggen och i facebookgruppen finlandssvenska bloggare. det kändes bra att få berätta vad jag gått igenom. Så, tack! Nu har det gått en lång tid sedan bloggen sist uppdaterades och det kan jag ärligt säga att beror på noll lust att skriva något över huvudtaget. Jag har knappt haft igång datorn, inte redigerat bilder, bara varit omotiverad till att göra något alls som har med datorn att göra.. Soffan och sängen har prioriterats mer, men nu från ingenstans har jag fått lite motivation till att uppdatera bloggen..
 
 
Vad har jag då haft för mig sedan jag sist uppdaterade bloggen? Jobbat har jag ju såklart gjort, men förutom det började jag och robb isolera vårt uteförråd någon gång i början av november. det tog oss ungerfär en vecka och nu är förrådet ritkigt fint, bara någon list runt dörren som fattas. En kväll i mitten av november var jag på klassträff till Vasa, alla kunde inte komma men det var iallafall kul att träffa de som väl var där. Jag har varit på rådgivningsbesök och läkarundersökning och fått lyssna på bebisens hjärtljud ♥ 
 


På självständighetsdagen var jag och robb till ett mycket kallt Haparanda (- 20 grader)..  och hela vägen dit var jag åksjuk, så nu ska jag inte få för mig att åka iväg på någon längre trip än en timme hemifrån för det är vad jag just och just klarar av nu när jag är gravid. jag passar bäst hemma i soffan. Från Haparandra kom vi iallafall hem med allt som stod på shoppinglistan samt lite till. 

 
Under veckan som varit nu har jag varit på promenad med en vän jag gick i yrkes med. En dag träffade jag Sara och Wilton hemma hos dem, vi böt julklappar, pratade i flera timmar och åt kvällsmat tillsammans innan jag for vidare hemåt. Jag har hunnit med julstädning, vilket var ett heldagsprojekt. Igår på förmiddagen var vi en sväng på julgröt till monäsboden och tog en välbehövlig promenad i storsands skogar och på kvällen umgicks vi med Vincent och gänget hemma hos dem. Jag har fem lediga dagar (tre kvar), det är julafton om precis en vecka och inkommande vecka är full med program.
 
En bild fotad vid revskatan i monäs
 
En bild på en söt puff ♥
 
 
Iallafall har vi det rätt så julfint hemma hos oss nu. stjärnorna är i fönstret, julgranen har hittat in. idag tänkte jag eventuellt göra lite julgodis och på tisdag ska resten av julklapparna inhandlas och inpaketeras.
 
Årets julgran fick bli en äkta gran. mysigt!