LOOPER

Har nyss kollat på film tillsammans med robb. Looper, hette den och den var sååå spännande och bra! ni måste se den :)

Lite vintriga bilder från idag.


En uppfriskande utflykt

Jag och robb tog en sväng med hans gamla winha här i kovjoki. 

Ute i månljuset

det är fullmåne.. eller så var det igår, eller inte ännu varit? men den är rund iallafall! och ikväll stack jag ut med kameran och fixade till lite måne i bakgrund- glimmiga frost kvistar i framgrunden-bilder.. VAD TYCKS ?

Min jul ♥

Julen är över och som vanligt har den varit rätt så lugn. jag har haft allt annat än bloggen för mig, men knappast är jag för saknad.. julafton började med ett besök till gravgården, kolla kalle ankas jul samt ensam hemma, robb kom till oss och vi åt julmat, öppnade presenter och åt choklad. senare på kvällen for jag och robb till nykarleby med julklappar åt vincent, som firade sin första jul iår :) på tisdagen bjöd robbs fammo på julmat i kovjoki så då befann jag mig där. fina julklappar fick jag också, har inte hunnit fota dom ännu men det behövs kanske inte?.. i mina paket fanns iallafall nya otroligt bra hörlurar, godis, köksredskap, vattenkokare, pengar, fint halsband, sockor, ljuslyktor, shampoo & balsam och såna saker, ny kameraväska (ryggsäck), ett monopod (enbensstativ), pyjamas och sånt smått och gott :) tack för alla fina julklappar!

Frost ♥


Funderingar

det känns som om jullovet kommer ta slut allt för snabbt. det är ledigt ännu en vecka, men jag skulle gärna ha ledigt flera veckor till. nyår på kommande, mellandagsrea i kokkola med familjen inkommande vecka, så hade jag gärna velat hinna med ett besök till IKEA också... i haparanda! men hur ska man hinna med ALLT ?

GOD JUL

Hoppas alla får en fin julafton :)

Bildbomb från helgen!


 

JULLOV

ÄNTLIGEN! nu har jag jullov, ska bli så skönt att åka hem senare ikväll och tillbringa lite tid med familjen :)
Anatomitenten gick bättre än förväntat, och jag är nöjd sålänge jag blir godkänd..
Senare på förmiddagen har det varit julklappsshopping på shemat som jag nu har paketerat in tillsammans med Piff & Puff ;)
Förståss så hitta jag ett par suuperbekväma jeans till mig själv idag också, mössa och vantar och en stor ljushållare-sak..
Nu ska jag göra mig i ordning och sen blir det julfest på EFÖ! ska bli kuul. sen åker jag HEM! vi hörs..

.


Snart är det jullov!

Ny vecka med nya möjligheter. snart är det jullov också, vilket verkligen behövs nu! igår var det söndag och vi var och veckohandlade och så råka lite smått och gott komma med från plantagen också, heheh. till kvällsmat ordna jag julmiddag.. och på kvällen hade vi sista julshowen, och efteråt plocka vi ner allt. idag var vi på ledarskapsseminarie från 9 till halv 3. sen var jag och robb till djurcenter här i stan och inskaffa nya leksaksmöss åt katterna, eftersom alla är typ uppätna?.. och en sovlyamyskorg-någonting :) sen har jag läst på anatomitent resten av dagen, och ätit en julstjärna. det var väl allt för idag.. nu går jag och lägger mig, resten av min vecka finns här under. godnatt!
 
tisdag: ledarskapsseminarie 8:30-14:30, läsa på tent, på julmiddag till strampen för att fira mamma som fyller år! grattis ♥
onsdag: ledarskapsseminarie 8:30-14:30, läsa på tent, packa!
torsdag: anatomitent 9:15-11:45, jullovjulklappsshopping, julfest på efö, åka hem

Jag idag


Bilder från igårkväll

Som bäst håller sista föreställningen på av årets julshow! här ovan har ni lite bilder från igår då jag hade pappa att ta lite bilder. tack! i kören står jag högst upp i mitten och i julevangeliet (sista bilden) är jag den med största turbanen, snygg va? ...

Lördag

Här har ni mig. det är som sagt julshow på gång nu i helgen och två föreställningar är redan avklarade, sista imorgon. jag och robb har nyss kollat film , tower heist, den ska ni kolla! nu blir det läggdags, godnatt på er :)

Julshowsövning hela dagen

Det har varit en låång dag i "roller center" där hela skolan varit och övat till helgens julshow. först var allt det hela mest som stress och kaos eftersom vi i kören inte alls visste om något annat än det vi själv skulle göra, men i slutet av dagen började allt falla på sin plats tyckte jag och man förstod det mesta. och nu är man TRÖTT! det har ändå varit en kul dag, och imorgon är det sista övningen före premiären som är imorgonkväll. kommer bli superkul :) nu ska jag sova en halvtimme.. 

Det senaste...

Hej! egentligen finns det inget intressant jag har att säga men tänkte ändå skriva några rader bara för att..  i söndags var jag alltså på julkoncert till kronoby. i vasa har vi mycket snö, och det yr ner mer just nu. mysigt, om ni frågar mig!
 
Sovmorgon, blev min start på dagen. skönt! sen har det varit en ganska slapp skoldag med lite matte och fysik och håltimme. då jag kom hem var det mycket på gång. bl.a två nya uttag hade kommit till i köket, hurraa! även hörnhyllan från ikea var ihop skruvad klart, som vi sen tillsammans skruva fast på badrumsväggen. också en tavla fick komma upp på väggen där. har också färgat mitt hår ikväll, som jag ännu inte riktit vet om jag vart nöjd med eller inte. färga tillbaks eller ej, det är frågan! resten av kvällen har gått åt att öva till matteprov som vi har imorgonbitti. SUCK! ska slöa framför datorn en stund, sen ska jag lägge mig i sängen och skriva brev! godnatt alla läsare ♥

Helginlägg

Det är en snögig lördagskväll. vi sitter för tillfället i kovjoki och latar oss, och snart är det läggdags. först tänkte jag bara skriva några rader. tidigare ikväll var jag och robb till nykarleby och hälsade på, vilket alltid är lika trevligt :) imorse var jag till frissan och sen har jag läst på prov nästan hela dagen. imorgonkväll blir det julkoncert i kronoby, jag kommer alltså vara tillbaks i vasa ganska sent. vi hörs troligtvis på måndag. ha det fint, godnatt!

Puff fick vara med på bild idag, vare sig hon ville eller inte. på bild 2 attackerar hon en kvist,bild 3 visar exakt vad hon tyckte om att bli fotad! kolla hennes uttryck.. hahah, sötnos! jag hade faktist tänkt ta syskonbilder på piff och puff, men den andra fröken var ute och jagade möss..

Mitt vackra vinterland

Blev några små utfykter idag tillsammans med pappa. vi hämtade snöskotern från båthuset. vi traskade på monäs isbelagda sund, ni skulle se isen, perfekt skrinn-is! vi var också till villan och betraktade isen där, ett tag trodde jag att isflaket jag stod på skulle ta mig ut till havs. det gungade hejvilt.. spännande! och så hämta vi också hem mer ved från jeppo. Nu ska jag dricka en tekopp, mysa med piff puff linus ludde lisa och laban, och kaaanske läsa på prov.. bara kanske. vi hörs ♥

Nya doveprodukter

Har ni testat buzzador? jag testade anmäla mig till en kampanj de har just nu och jag blev utvald att testa nya
doveprodukter! jag kommer få hem ett paket med produkter att ge bort och behålla själv, hur kul som helst :)

Finland 95 år!

I dagens vita, vackra och rimfrostiga Finland firar vi vår självständighetsdag. grattis Finland 95 år :)

Tisdagssysslor

Det har varit en lång dag. snart orkar jag inte hålla mig vaken längre, så före jag somnar tänkte jag skriva några rader. började dagen med två timmar musik och två timmar multimedia, efter maten stack jag iväg till novia och hade mikrobiologi från 13:15-16:30. då jag kom hem blev det wienerschnitzel-dags och så gjorde jag en fruktkvarg också, gott! sen tog jag en svängom med dammsugaren, plockade renkläder och till sist hoppa jag ner i badkaret. Nu ska jag packa i mina väskor och sen gå och lägga mig! imorgon åker vi hem, skönt! godnatt ♥

Vilken fin måndag! jag struntar i om det är kallt, det går ju faktist att klä på sig ordentligt. jag slutar skolan runt 16, sen ska jag och handla och ikväll ska jag vara med syrran en stund :) såhär såg det ut då jag fota bilder till headern i helgen... söt puff ♥

NU

Har äntligen fått fixat lite nytt här på bloggen. den får kanske vare lite tillfällig, men för stunden får det så lov och duga såhär! lite vintrigare och juligare, sååååå.. varsågoda! nu ska ni säga vad ni tycker, och säger ingen något antar jag att det är den snyggaste design ni någonsin skådat.. höhöh ;) nu ska jag söka mig i säng. vi hörs antagligen imorgon igen, godnatt ♥

första advent

Sköna söndag! sov länge, fotade egobilder på mig själv, diskuterade med syrran, printat ut fysikuppgiften. det har jag gjort idag! termometern ligger på -20 grader och jag sitter och myser i en stickad tröja. snart åker vi tillbaks till vasa igen och då ska det redigeras lite bilder.. hoppas alla haft en bra dag, det har jag! vi hörs senare :)
 
Btw.. jag har ingen julkalender med choklad iår, något har gått snett?

Nytt

Ett par nya flanell-pyjamasbyxor för 10 €, body lotion winter care, och neutrogenas nya peeling (har iallafall inte sett den förräns nu) som doftar underbart, likaså doves lotion! rekommenderas :)

Glad lillajul ♥

Det snöar stora snöflingor utanför mitt fönster och det har varit ännu en bra dag. jag steg upp ganska tidigt och hela förmiddagen befann jag mig isolerad i pappas kontor för att skriva hemtent, och det gick bra! nu har jag inga uppgifter att fundera på under heela inkommande vecka, såå skönt. jag ska slappa hela veckan, dessutom kommer vi åka hem redan på onsdagkväll efter som vi har självständighetsledigt den 6 och 7 :) hur härligt är inte det? Ikväll har vi varit en sväng till Nykarleby för att hälsa på Jennifer, Johan och Vincent. lillkillen som haft endast i backen då det gällt krypandet, har hittat ettan och kryper nu fram överallt :) sötnos! nu ska jag snart börja gå och lägga mig! hoppas alla haft en fin lillajul! vi hörs då vi hörs, godnatt :)