TILLBAKABLICK FRÅN ÅRET SOM GÅTT

 
Året 2015 håller på att lida mot sitt slut. Det ska bli kul med ett nytt år med nya möjligheter & jag har redan flera saker att se framemot ♥ Det är nu dags för den årliga tillbakablicken här på bloggeN. Jag känner på mig att dethär kommer bli ett långt inlägg, som det ska bli roligt att titta tillbaka på igen nästa år samma tid. Det är alltid lika spännande att titta tillbaks i bloggarkivet och se vad man pysslat med under året. Det är ju det som är så bra med att blogga, att man kan titta tillbaka och minnas.
 

I Januari var jag en glad prick i hopp om att 2015 skulle vara ett bra år. Det var så pass mycket snö att man kunde åka på skoterutflykter. Det hoppas jag att det kommer vara 2016 också och att vi då har med oss grillkorv och varm oboy ♥ I slutet av månaden var jag på bloggträff till Amalia här i Vasa och det var jättetrevligt. Jag och robb skaffade nytt skrivbord som passar jättebra hemma hos oss. Ett nytt vardagsrumsbord blev det också och ovansidan på den täckte vi med laminat. I Februari fyllde Vincent 3 år och så hade jag och Sara en gravidfotografering. Vi hade också ordnat med babyshower till henne och hon blev jätteglad, hoppas jag :) Jag och robb var på semester till Ruka också. 

 
 
Mars bestod av norrskensfotografering. väntar som ett barn på julafton efter nästa ♥

 

Vincents årliga besök hos oss, som absolut borde vara oftare. Det blev vår och jag gjorde påskcupcakes.

 

I Maj månad fotograferade jag med pappa och robb fick sin ingenjörsexamen. Robb fick fast tjänst och den 30 maj fyllde jag 24 år och vi hade födelsedags- och examenskalas hemma hos oss. Nu väntade en sommar i Vasa för första gången.

 

I Juni var det dags för dop för Wilton och jag firade midsommar vid villan tillsammans med familjen. Balkongen här i Vasa hade jag gjort mysig och där satt vi vädligt ofta. Älskar min kryddhylla som jag och robb fixade. 

 

I Juli var Robb bortrest mycket och han skickade fina bilder från tromsö i Norge. När han väl var hemma passade vi på att äta på strampen eller faros bara för att vi kunde. Det ska vi göra i sommar också. Jag hade babyfotografering med Sara och Wilton. Den årliga monäsrodden var också i Juli och sommarkvällar med fiske.

 

I Augusti köpte jag mig en Daniel Wellington klocka och så var jag ensam största delen av månaden. Jag var på juthbackamarknaden med Jennifer, Johan, Sonja och Vincent och jag testade Cindys burgers för första gången. MUMS! Jag började med projekt "måla båthuset" och jag var ofta ute på båtturer med pappa i sommarnatten. I Slutet av augusti började det bli hösttecken och jag tappade min glassboll på marken. Det var också villaavslutning, klassfest och Scorpionskoncert i augusti ♥

 

September kan man sammanfatta såhär: Norge! har så många fina bilder därifrån! måste dit igen ♥
 
 
 
I Oktober trodde en bloggläsare att jag var gravid och jag fick mig ett gott skratt. tyvärr var jag bara lite tjock. Pappa hade fotat fina norrskensbilder, och jag träffade på en nyckelpiga i skogen under en skogspromenad. Jag åt mycket potatis- och purjosoppa och var ensam eftersom robb var på jobbresa. 
 

I November var det bloggala och jag gjorde mig fin från topp till tå. Det var en fin fest som jag hoppas får återupplevas. Jag fotade katterna och jag och robb började fundera på framtiden på ett lite mer seriöst sätt. Nu ska det bli spännande att se vad året 2016 har att erbjuda oss ♥ 

 

December då? Jag har haft fullt upp med bloggjulkalendern. Jag har kommit fram till att jag inte kommer ha en sådan igen, åtminstone inte i videoformat. Hemska saker vad mycket tid jag lagt åt till att sitta med den. tur att det är över. Nu gäller bara vanliga blogginlägg framöver. Förutom den förbenade kalendern har jag också haft skolarbeten, jag har gjort det jag gjort i kalendern och julen firades lugnt hemma i monäs och i nykarleby och i kovjoki.
Och idag när jag tittade tillbaka för att se vad jag riktigt gjort under året 2015 så upptäckte jag att jag i början av Januari hade gjort upp ett blogginlägg med mål som jag ville uppnå under året. (klicka på länken) Nu ska vi börja med att se om jag har lyckats med något av mina mål. 
 
" ♥ Ta hand om mig själv!
Det tycker jag fakstiskt att jag har varit rätt så bra på. Jag har unnat mig saker och sett till att jag mått bra, till skillnad från hur året före var. Såklart har jag tänkt mycket på mina nära och kära också och grubblat, men jag har satt stor fokus i att ta hand om mig själv och göra sådant som jag tycker om. Jag har stressat betydligt mindre än vad jag gjorde förra året även om det varit mycket skolarbeten som tagit mycket tid. Jag har sett till att ha saker att se framemot, för det är väldigt viktigt tycker jag. 
 
♥ Motionera mer!
Tja, nog kunde jag ju ha motionerat mer om man säger så. Men med ett besvärligt år som varit så har lett till att jag gått upp i vikt. Men motionerat har jag gjort, för jag har ju rört på mig åtminstone under hela sommaren när jag cyklade till jobbet och så har jag på sidan om det cyklat och promenerat på fritiden. Ett av mina mål till 2016 är att röra på mig ännu mer och att tänka på vad jag stoppar i mig. Och det ska jag nog klara!
 
♥ Fortsätta att vara kreativ!
Jag hade sett framemot att fota ännu mer än vanligt dethär året, men det har jag inte riktit gjort. Jag har fotat mycket, men inte tillräckligt. Det ska jag skärpa mig med nu faktiskt. Fotografering är ändå en så viktig del för mig, så all tid jag får över för det skulle vara guldvärt. Jag har under året också varit kreativ genom att pyssla olika saker och så hade jag ju en bloggjulkalender också. Bloggat har jag också gjort gaaaanska bra, men det borde jag bli bättre på också.
 
♥ Sitta mindre vid datorn!
Sori no bara men.. Vad besviken man blir när det går så många timmar i dygnet av att sitta vid datorn. Och 2016 kommer inte bli bättre på den punkten kan jag lova. Jag har lärdomsprov att skriva och övriga skolrelaterade saker. Och såklart vill jag ju hålla igång bloggen också. Det är ju så roligt att skriva av sig, och jag mår bra av det sålänge det inte blir ett måste eller ett stressmoment. Jag borde införa en datorfri dag varje vecka under 2016 när jag ägnar mig åt allt annat förutom datorn. En fri dag från sociala medier vore också en toppenidé. tror ni jag kommer lyckas?
 
♥ Läsa åtminstone två böcker!
För att vara ärlig med er. Jag har inte läst en endaste bok från sida 1 till slut. Jag är ingen bokläsare, inte ännu. Kanske man hinner läsa böcker sen när man är mammaledig och inte kan sitta vid datorn stup i kvarten, hehe!
 
♥ Spendera första sommaren i Vasa
Det gjorde vi och det gick jättebra. Öh, nog för att jag måsta va ensam största delen av sommaren eftersom Robb befann sig i andra delar av världen men.. skitböx! Men det var roligt. Jag har trivts så bra på mitt jobb också och denhär sommaren kommer se precis likadan ut. Vad som sker efter sommaren är det dock ingen som vet. 
 
♥ Börja med lärdomsprovet!
Jee, faktiskt! Det har vi gjort. Nu är det bara att börja skriva, göra undersökningen och presentera och så är vi typ klara. tänk det! Sådär lätt ska det väl dock inte vara, men jag hoppas att allt kommer gå fint.
 
♥ Resa någonstans!"
Vi spenderade sportlovet i Ruka och en vecka i Norge i september. 
 
Men VAH, inga motgångar under hela året, undrar ni då? Nej, Inte förens till slutet av året har några tråkigheter dykt upp. Jag har haft det så bra hela året, jag och robb har haft det så bra hela året, jag har ett jobb med härliga arbetskamrater osv.. Men såklart ska det dyka upp motgångar när ett nytt år knackar på dörren.. som vanligt! Jag är besviken och ledsen, men förhoppningsvis kommer det få ändra så snabbt som möjligt. Man får hoppas att folk tar sig i sina kragar och gör något gott med sina liv. Vad är det för vits att förstöra sitt liv när man kan göra något bra av det undrar jag? Jag känner iallafall stora förhoppningar med det kommande året. Jag är förväntansfull, glad och jag är lycklig. Här har ni tre fina självporträtt på mig som tack för året som gått & Vi träffas igen nästa år,  2 0 1 6 ! GOTT NYTT ÅR ALLA FINA BLOGGLÄSARE

 
 

Två filmtips

 
Har två filmer som jag vill tipsa om idag. Jag och Robb har tittat på film före vi gått och lagt oss de två senaste kvällarna. Bra avslappning tycker vi! I måndags såg vi The Martian och igårkväll The Intern. Båda två helt bra filmer, så de ska ni se om ni inte redan sett dom. Får se vilken film det blir ikväll eller om det blir någon :) Här kommer iallafall trailers på dagens filmtips:
 MINUSGRADER

 
Äntligen har det börjat vara lite minusgrader och till nästa vecka har det lovats -14. Bra tycker jag! Då kanske vi åtminstone får en is denna vinter också. Härligt med kyla och framförallt sol! Snö har de också lovat. Igår kom jag och robb hem till Vasa eftersom Robb ska i jobb och jag som ännu har jullov har ett morgonskifte på nyårsdagen samt en hemtentamen att få klar. Idag låg jag och drog mig till halv ett fast jag hade tänkt stiga upp nio. hoppsan! jag har tvättat tre maskiner med kläder och bara tagit det lungt hittills. Robb kommer snart hem och om han orkar så ska vi och se på en ny vinterjacka åt honom efter kvällsmaten. Det är alltid kul att fynda på mellandagsrean. En ny stickatröja åt mig ska väl nog ännu rymmas in bland alla andra stickatröjor i garderoben? :)
 


Någon dag i början av jullovet när jag var ut och fotade lite till en ny header så for jag till brändö . Där var det fint!

Vid villan nu i julhelgen. Det blåste upp till storm och vattennivån var hög. Pappa fick binda fast en del av bryggan längst ut för att den hade lossnat. Efter detta blåsväder var hela bryggan och mycket annat täckt med ett tjockt lager is.


 
 
En frusen buske
 
 


Det hängde istappar överallt. fint!


 

En lärdom till mig själv till nästa gång: Man ska akta sig så att man inte hamnar ut för en iskall våg när man fotar nära stranden.


 
 
Blåsigt värre
 
 
 
Is överallt

BRÖLLOP?

 
 
 
Jag drömde en så knäpp dröm inatt. Jag drömde att vi gifte oss. Det att vi skulle gifta oss var inte knäppt utan hur det hela gick till. Vi hade planerat bröllop en stund och en kväll när jag och robb är hos några kompisar så säger han att vi gifter ju oss på måndag, om två dagar. Då hade han gått och planerat och bokat vigselplats och datum utan att informera mig. Där satt jag och hade varken klänning eller något annat för den delen heller. Panik! Inte hade vi bjudit några gäster heller och vi började skicka sms att "jo alltså vi gifter ju oss nu på måndag så ni kan ju komma till gamla möbelaffären i Nykaabi kl...." till alla våra vänner och släktingar. Och jag kan lova att gamla möbelaffären i nykabi såg mycket häftigare ut i min dröm. perfekta platsen för bröllop! Jag tror att vi bestämde oss för att flytta fram bröllopet iallafall för att hinna planera bättre. dock såg det inte ut som att vi skulle ha planerat så värst mycket iallafall. Där gick då jag och robb hand i hand ner för en trappa till där vi skulle vigas och robb storgrät hela vägen. Gästerna satt i vad som såg ut som en biosalong. Någon bröllopsfest hann jag inte drömma om. Tur att det inte var påriktigt! Nu vet jag iallafall att robb inte får gå och boka något utan mig när bröllop väl blir aktuellt!
 
 
 
Och bröllop blir det väg nog en vacker dag, men inte på några år. Tur att man får drömma!

Lite kort om julen som nu är över

 
 
De flesta av er har väl sett lucka 24 i min bloggjulkalender, om inte så kan ni ju se den om ni har tid. Jag tänkte utöver den videon bjuda på några bilder från när vi var i Nykarleby på julaftonskvällen, för det är ju superkul med både video och foton tycker jag iallafall! Lite som pricken på i:et att ha med båda. Jag vill också säga tack för alla fina julklappar jag fått! Nu är julen över för detta år och det är bara skönt tycker jag. Vi har ätit julmat "så he sticker ut ginom örona" och just nu är jag sugen på knäck som finns i frysboxen hos mamma och pappa i monäs och jag och robb är i vasa just nu. hmmpff! Går knäck att skicka på posten? :)
 
 
 
 
En glad och nöjd Vincent på julaftonskvällen ♥
 
 
 
Ett batteridrivet lok. Succé säger Vincent!
 
 
 
 
Av Jennifer & Johan fick vi ett presentkort till Arnolds. mums. det kommer komma till god använding kan jag lova. Tack!
 
 
 
 
Det är bra att ha mobbo på besök, för han gillar att leka med Vincents alla leksaker (speciellt tågbanan och att bygga lego)...
 
 
 
Här byggs det flygplan!

LUCKA 24

 
Igår var det julafton och typiskt nog gav moviemaker upp när jag skulle redigera lucka 24 kl 2 på natten.. lika bra det. gjorde nytt försök idag och sist och slutligen vet jag inte hur det började funka... Men ja, det var alltså julafton och jag har gått och blivit förkyld. hade feber hela dagen, ömma öron, sjuk hals, hosta och snuva, med andra ord mådde jag inte så värst bra igår och hade nog behövt ligga i sängen hela dagen egentligen. Vi började iallafall julafton med att åka till gravgården. Då vi kom hem igen åt vi risgrynsgröt, drack glögg, tittade på kalle anka, ställde till med julmat och robb kom passligt till det, åt, delade julklappar, drack kaffe & åt julgodis och lite senare åkte jag och robb till nykarleby också. Idag har vi varit i kovjoki & ätit julmat som robbs fammo (99) pajstat med :)
 
GOD JUL ALLIHOPA!
Hoppas alla hade en fin jul & att ni fick många fina julklappar ♥

LUCKA 23

Gokväll! Idag har hela dagen gått åt till att städa huset, tvätta bilen & kvällen har jag spenderat i Nykarleby med Vincent och gänget. det var mysigt! Imorse när jag vaknade var det snö på marken, hoppas nu bar att den får vara kvar så att vi har snö på julafton. Det är julaftton redan imorgon vilket innebär en lucka till efter denna. Här kommer nu dagens lucka, lucka 23: ett litet bildspel på hur det såg ut förra julen.. 
 

LUCKA 22

 
Tisdag och två dagar till julafton. två luckor kvar i min julkalender. Idag är det mörkaste dagen på hela året, men det kan nog inte stämma tror jag med tanke på vilken mulen höst det varit och inte ens ljusnat upp under dagen. Nåja, idag har vi bakat julgodis! Chokladknäck, vanlig knäck, ischoklad och rockyroad! jag råkade smaka lite på rockyroaden också och den var jättegod! nu senare ikväll har vi också gjort två lavabröd. Nu är det bara att städa huset och så får julafton komma! Hoppas alla haft en bra dag!
 

LUCKA 21

 
Nu är det tre dagar till jul vilket innebär tre luckor kvar i min bloggjulkalender. Om jag nu såhär vid slutspurten får ge mig själv betyg från 1-5 så tycker jag nog att jag är värd åtminstone en 4:a. Jag har iallafall haft något varje dag, även om allt inte varit i videoformat. Ska jag vara ärlig så kommer det kännas så skönt när dethär är över, för det har verkligen varit ett tidskrävande projekt och ibland har jag nog tänkt om det ens varit värt det, men men. Jag har iallafall provat på att ha en julkalender OCH jag har faktiskt vågat prata också. applåder. I dagens lucka blir det också lite prat & så pysslar jag ihop en julkrans / dörrkrans. Godnatt!
 
Och varför jag var på jakt efter kottar var för att jag skulle göra flera dörrkransar, en med kvistar och en med bara kottar. men kottarna var för våta för att användas så det får bli en anna gång. 
 

LUCKA 20

 
Jag kan inte tro att det bara är FYRA dagar kvar till julafton. som tur känner jag mig inte alls stressad. allt är typ klart inför julen. lite mathandlas och städning, julgodisbakning nu in i veckan och sedan är allt på raden. julgranen tog vi fram ikväll och klädde den och lite senare la vi också julklapparna under granen. ute regnar det och det känns egentligen inte alls som jul. kan det inte bara komma ens lite frost så skulle jag bli jätteglad! men helst önskar jag snö. får se hur det blir! kanske granen lockar fram snön?
 

LUCKA 19

 

LUCKA 18

I dagens lucka tänkte jag att det passar bra med ett filmtips eftersom det är helg & åtminstone är det ofta så för oss när vi ska se film att vi aldrig hittar någon, då är det kul att titta runt på filmtips. Varsågoda och trevlig helg allihopa!
 

LUCKA 17

 
I dagens lucka hittar man också ett pyssel/diy och idag blev det två stycken julgranar gjorda av gamla böcker. superenkelt och rätt så fint också tycker jag! Imorgon har jag fullt upp hela dagen och kvällen, vi ska hoppas att jag hinner med någonslags lucka. Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen! Hoppas alla haft en bra dag!
 
Ursäkta discoljuset i videon, men jag tittade ju på Jul med Ernst när jag gjorde granarna. tur att det finns sådär bra ursäkter att ta till!

LUCKA 15 & 16

 
Igårkväll blev det ingen lucka, så dagens lucka får vara både lucka 15 och lucka 16. Jag jobbar varje dag denhär veckan och därför räcker inte tiden riktigt till.. idag efter jobbet var jag med min pappa på lite julklappsshopping och när jag väl bestämde mig för att fortsätta med diy happyligts projektet så hann jag bara göra 3 stycken provbollar för att se så att de torkar bra och att de har kvar sin form sen när man tar bort ballongen. Man ska verkligen ha tålamod i dethär pysselprojektet, det är tyvärr inte min starkaste egenskap lovar jag er. Imorgon ska jag göra klart bollarna och lägga resten på tork och hoppas på att de torkar till fredag så att jag får lägga fast dem på ljusslingan då. Godnatt!
 

LUCKA 14

 
Nu har jag påbörjat ett pysselprojekt, nämligen att göra egna happylights. Ikväll plockade jag fram allt material som ska vara till och så blåste jag upp ballongerna. Imorgonkväll tänkte jag (bara tapetklistret samarbetar) vira runt tråd runt ballongerna och lägga på tork. Så här kommer del 1 i min diy - happylights. Godnatt!
 

LUCKA 13

 
Det har varit en jättebra helg i kovjoki. Igår fick jag gjort klart en skoluppgift, vi var och hämtade en utejulgran från skogen och på kvällen tittade vi på film och drack glögg. Idag sov vi länge och efter att vi vaknat så julstädade vi huset och gjorde det fint. sen var vi ute på lite frisk luft också, på en kort promenad i det lite kyliga men härliga vädret. så fint med frost överallt, luciadagen till ära. vilken härlig känsla att bli lite rödbrusig om kinderna efter att ha varit ute en stund. Hoppas alla haft en bra helg!
 

LUCKA 12 - JULLISTAN 2015

Sori för inga videos nu under helgen men ni får ha lite förståelse alltså! 

 

Pepparkakor eller lussebullar? 

Pepparkakor. tycker nog att lussebullar är goda också men pepparkakor är nog ändå godast. Men om jag måste välja pepparkaksdeg och bulladegen så väljer jag helt klart bulladegen. såå gott!

Skumtomtar eller knäck? 

Skumtomtar finns inte ens här i Finland. jag googlade och såg att det ser ut typ som ahlgrens bilar bara att de är tomtar. men det för inget, för knäck skulle ändå vara mitt svar. jag älskar knäck. det måste nog vara något av det godaste julgodiset som finns tror jag. dock är det jobbigt att koka den....

Ischoklad eller marsipan? 

Gillar inte marsipan, skrapar ofta bort marsipanen från tårtbiten också, men tänkte ändå att jag skulle göra marsipantomtar till julgodisbordet iår för at det är så många som gillar marsipan i familjen, så mitt svar är här enkelt.. ischoklad. dessutom är det så lätt att göra!

Köttbullar eller prinskorvar? 

Köttbullar såklart. men helst ska båda sorterna finnas på julbordet!

Julkorv eller julskinka? 

Vadå julkorv? vad är ens det? säkert nå såndär från emil i lönneberga.. hursomhelst, jag säger julskinka! och kall ska den vara också. kalla skinkor är de bästa skinkorna.

 

Lax eller sill? 

Lax, lax och lax. avskyr sill!

Sylta eller pastej? 

Jag vet ju typ inte vad någon av dessa är ens. sylta gjorde de också på jul i emil i lönneberga och det såg inte gott ut. pastej låter inte heller gott. så jag väljer ingen av dessa. mohaha

Paradis eller Aladdin? 

Säger som carro här. tar de goda ur båda och sparar dedär äckliga med sprit i till alla andra. mohaha!

Revbensspjäll eller lutfisk? 

Revbensspjäll! mums. dock äter vi inte det till jul hemma hos oss. har faktist aldrig ätit lutfisk, men det ser inte gott ut.

Glögg eller julmust? 

Julmust är äckligt om jag ska vara ärlig. Glögg skulle jag kunna dricka året om tror jag. 

 

Rödbetsallad eller dopp i grytan? 

Jag gillar rödbetor men inte rödbetssallad, haha. vad är ens dopp i grytan? det låter lite.. snuskigt tycker jag?

Ris a la Malta eller gröt? 

Risgrynsgröt! men tycker nog om risalamalta också 

Hemma eller borta? 

Hemma är bäst. då jag var liten var det roligt när vi turades om med att vara hemma hos oss, i karperö hos min moster och i jeppo vid mommos och moffas. de senaste åren har vi bara varit hemma hos oss i monäs. de senaste åren har vi också farit till nykarleby senare på kvällen för att vara med vincent och gänget. om något år när vi också har ett hus kommer vi säkert bjuda in hela familjen dit också att fira jul. det ser jag framemot! 

Utomlands eller Finland? 

Hemma i Finland. dock skulle det vara väldigt mysigt att hyra en stuga i lappland och fira julen där. myyys!

Ge eller få? 

Att ge presenter är roligt, och det visade sig även denna gång när jag handlade julklappar. ni skulle se hur jag stånkade upp med alla påsar då jag kom hem, haha. men ärligt talat är det ju nog roligt att få presenter också..

Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? 

Jag vet inte, jag brukar inte se på något av dem.

Chokladkalender eller paketkalender? 

Choklad! men det skulle nog vara roligt att ha en paketjulkalender också, speciellt sedan när man har barn så kan man ha en gemensam familjejulkalender i form av en paketjulkalender. då robb var i milin så gjorde jag en ohi on kalender åt honom där jag hade lagt olika saker i luckorna. 

 

Plastgran eller äkta? 

Det är mest praktiskt med en plastgran. den är ingen allergisk mot och den barrar heller inte ner hela huset. hemma i monäs har vi en plastgran men där vi bor tror jag nog att jag åtminstone vill testa ha en äkta bara för känslans skull.

Arne Weise eller Ernst? 

Ernst. gillar hans program "Jul med ernst". 

När vill du att första snön ska falla? 

För längesen! alltså det är inte acceptabelt att snön tar sån tid på sig att falla. åtminstone vid lillajul ska snön komma och helst lämna kvar också ända till april! -20 grader hela tiden får det också vara ♥

Har du haft en grön gräsmatta på julen? 

Jå, men idag är den frostig :)

När är det dags att pynta? 

Vid lillajul tycker jag att man kan ta fram julpyntet.

Kan du komma på något negativt med julen? 

Att kontot töms på pengar.

Favoritjulfilm? 

Ensam hemma kanske och sen vet jag inte vad det finns för julfilmer?

Favoritjulkalender?

Det minns jag tyvärr inte.

Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? 

Efter nyår ska nog julen bort. förhoppningsvis är julmaten slut då också..

När öppnar du dina julklappar?

Alltid på kvällen nångång efter att vi ätit julmaten och tittat på kalle anka

Favoritjuldoft? 

Hyacint, pepparkakor, kanel, appelsin med flera

Vad är viktigast med julen? 

Att få spendera tid med sin familj! och äta god mat och visa lite extra kärlek till varandra.

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? 

Kalle ankas jul! det missar jag aldrig. det skulle dock säkert vara stämningsfullt att fara till julkyrkan och lyssna på lite sång och musik.. 


LUCKA 11

 
Ikväll är det Robb som får ansvara över luckan & han ville dela med sig av ett tips på en serie som han nyligen börjat se och tycker är intressant. Serien heter The 100 och har kommit ut med två säsonger hittills. Trailern hittar ni längst ner. med den sedd vill nog jag också påstå att det verkar vara en ganska spännande serie. kanske jag borde börja se den med robb jag också :)
 
 

LUCKA 10

 
Hoppas alla haft en bra dag! det har jag haft. nu ska jag gå och lägga mig efter att ha spenderat en hel dag i stan på julklappsshopping. nu är alla klappar inhandlade och redo att bli inpaketerade. Godnatt!
 

LUCKA 9

 
Ikväll blir det inget videoklipp pga tidsbrist, så istället bjuder jag på ett filmtips. En bättre lucka lovas till imorgon ♥ Nu ska jag gå iväg ett kvarter bort till en klasskompis där några ut klassen ska ha knytkalas. Hoppas alla haft en bra dag!

LUCKA 8

 
Gokväll! Jag måste bara få börja med att säga att jaag haar julloooov. dock har jag ännu en hemtent och en uppgift att skriva, men det räknas nog som jullov nu ändå. Sedan vill jag också säga tack för de kommentarer jag fått hittills på min julkalender. ni är så snälla hela bunten! Så med de orden sagda tar vi nu och kikar vad lucka nummer 8 har att bjuda på. Varsågoda!
  

LUCKA 7

 
Har haft fullt upp hela dagen och när kvällen kom emot märkte jag att jag inte gjort någon lucka till idag ännu. denhär luckan hade kommit upp förr eller senare iallafall så det fick bli ikväll när jag inte har tiden över till att hitta på något annat. Försökte alltså "lista" mina top 10 jullåtar, de jullåtat som absolut måste spelas nu i juletider. det var svårt att välja bara 10 eftersom det finns så många fina och bra jullåtar ♥
 
Hoppas ni gillar dagens lucka!
 
 

LUCKA 6


Vad gör man för video till bloggjulkalendern på självständighetsdagen tänkte jag imorse. tog med mig karn och kameran och for ut på en 8 kilometers lång promenad sålänge solen ännu var uppe. det var lugnt och fridfullt och fint längs strandpromenaden idag. många andra var också ut på söndagspromenad idag. det fick mig att tänka på hur tur vi har det. vi har tur som får bo i ett så fint land med så vackra landskap och så vacker natur. Finland är ett vackert land, ett tryggt land som jag känner stor tacksamhet och stor stolthet att få bo i. 
 

Grattis på självständighetsdagen!

LUCKA 5

 
Oj oj, vad ska jag säga?  S o m  jag har kämpat på med dagens lucka. hela kvällen har jag suttit och nu äntligen kan jag lägga in den här på bloggen. Sori nu att det blev såhär sent men jag kunde ju inte börja filma förän robb for iväg på sin julfest kl 18. då hade det varit ännu mer pinsamt att filma dagens video kan jag lova er! han hade suttit och härmat mig och bråkat och ja.. därav förseningen! Hoppas nu verkligen att ni kommer tycka om dagens lucka och att ni kanske slänger in någon kommentar ♥ Godnatt!
 

 
 

LUCKA 4

 
Dagens lucka kommer upp lite senare än vanligt eftersom jag varit i skolan under förmiddagen och hade sedan paus i videoredigeringen när jag och robb åkte och helghandlade. Nu är lucka 4 äntligen klar. I dagens lucka hittar ni inga mindre än piff och puff. Dessutom bjuder de på sång både i början och i slutet av videon, trevlit va! Nu blir det fredagsmys och idolfinal! jag hejar på simon, vem hejar ni på?
 

LUCKA 3

 
I tredje luckan får ni "hänga med" när jag testar att göra en ny maträtt. Jag hade tänkt lägga in berättarröster också, men det blev inte till något, så receptet hittar ni under videon ifall ni snabbt behöver något mattips som går rätt så snabbt att göra och var receptet kan utvecklas lite som man vill. dessutom blev det väldigt gott tycker jag (speciellt om man gillar flygande jakob, smakerna var precis lika)
 
 
Till rätten behöver du: Kycklingfilé, Spenat, Banan, Bacon, Makaroner, Lök, Matlagningsgrädde, Ägg, Creme Fraiche, Salt & Kryddor. 
 
Såhär gör du: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem tillsammans med lök, stek bacon, förkoka makaroner, hacka spenat samt bananer. Lägg allting i en ungsform. Vispa Grädden, creme fraiche, ägg, salt och kryddor tillsammans i en bunke och häll ovanpå. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter! Gillar du flygande jakob kommer du säkert gilla denna rätt också :) enkelt att göra också!

LUCKA 2

 
I dagens lucka gör jag en liten julplantering, som förhoppningsvis kan vara till inspiration för er om ni också vill göra egna julplanteringar. Får ursäkta om delarna där jag sitter och planterar är lite ur fokus, men det gör nog inget hoppas jag. man kan ju inte göra om sakerna femtielva gånger heller så att ;) Hoppas ni gillar dagens lucka!
 


 

I mitt framtida vardagsrum

 
Godmorgon! Idag kommer jag vara i skolan en stund. till att börja med har vi föreläsning och efteråt står det grupparbete på shemat. då jag kommer hem kommer jag att fortsätta med andra skolarbeten. skulle vara skönt att få undan alla uppgifter så man får lägga 100 % fokus på lärdomsprovet istället. nåjaa.. för någon dag sedan gjorde jag ett inlägg om inspirationsbilder till mitt drömkök och nu kommer inspirationsbilder till vardagsrum! hoppas ni gillar detta också :) Ha en bra dag!
 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
 

LUCKA 1

 
Första december och liiite snö på marken har vi här i Vasa iallafall. började första dagen i december med att åka och besikta bilen och.. något mer har jag inte gjort för att jag suttit och pysslat ihop något roligt till bloggen..Vet ni vad, så sent som igår bestämde jag mig för att ha en julkalender här i bloggen i form av videor. JEEE! everybody say JEE! Så nu är första videon klar och jag är rätt nöjd med tanke på att jag aldrig brukar göra filmer. Min bloggjulkalender kommer innehålla lite alltmöjligt om sådant som faller mig för. bland annat kanske jag har någon pysselvideo, bakningsvideo, fotograferingsvideo, julklappsshopping, vad som helst! Har aldrig pratat i någon video förut heller så vi får se när modet kommer fram, inte idag iallafall. Kommer sitta och planera klart min bloggjulkalender ikväll. Igår snöade det och jag fick lust att ta fram julpyntet från förrådet. Här är första videon i min bloggjulkalender, lucka ett:
 


Hoppas ni gillade videon!
 
Och så några bilder: