Fredagkväll ♥

Idag var en kort skoldag, från 09:15-11:45! for via fpa och sedan hem och packa med allt inför helgen. för tillfället sitter vi i mitt rum i monäs och jag tänkte uppdatera lite snabbt här. det kommer vara usel uppdatering under helgen, på måndag är jag igång igen! ikväll har vi varit i bastun, tittat på tv, varit ute och nu ska, iallafall jag, snart gå och lägga mig. imorgon på eftermiddagen far vi allihopa till villan för att fira villaavslutning tillsammans. äta gott, bada balja, skjuta raketer osv. hoppas raketförbudet ändrar, eftersom det för tillfället är skogsbrandsvarning.. vi får se hur det blir! vi hörs igen på måndag, glöm inte att kolla min instagram! ha en fin helg allihopa, godnatt ♥

Att göra gott av äpplen

MUMS vilken god efterrätt jag gjorde ikväll, och hur enkelt som helst att göra också! och snäll som jag ju faktist är, tänkte jag dela med mig av mitt recept ♥ se nu först till att du har äpplen hemma! börja med att ta fram en liten ungsform, och lägg ugnen på 200 grader!

♥ Dela äpplen på hälft och lägg insidan uppåt i formen. 
♥ Lägg på små smörklickar, kanel, kinuskisås, mandlar/hasselnötter. (går självklart att vara utan om du är allergisk)
♥ Sätt in i ugnen i ca. 20-30 minuter, eller tills äpplen är lagom mjuka! (vispa vaniljssås sålänge du väntar)
♥ Lägg äpplen i dessertskålar, lägg på vaniljssås och dekorera med kinuskisås och hasselnötter/bär. hugg in!
 

Hoppas ni testar receptet och gillar det! gillar ni äpplen så lovar jag att dethär är något för er ;) lite om dagen då. i skolan hade vi "allmän" pedagogik. efter lunchen for vi på studiebesök och jag var hemma runt klockan tre. till kvällsmat gjorde jag maletköttbiffar. tidigare ikväll var vi ute på en liten cykeltur igen, och just nu tittar vi på film :) ska snart gå och lägga mig, godnatt :)

Onsdag


Onsdag. Back to school party, men jag vet faktist inte ännu om jag orkar. det skulle vara picknick i hovrättsparken först, men just nu ser det ut att börja regna. dagen har iallafall bestått av kurs, studiebesök och så har vi fått våra mailadresser, inloggningsuppgifter osv. nu blir det snart middag, och så ska jag skriva en rapport. ikväll ska jag titta på idol också, vi hörs senare :)

En lång cykeltur.

Hej på er! dagens skoldag gick ut på ännu mer introduktion. här hemma ordnade jag upp i köksskåpen, efter middagen for jag och robb ut och cyklade 10 kilometer! tungt, men skönt :) vi cyklade också via en fin "park" där det fanns söta broar, massor av rosor i en liten rosträdgård. tyvärr kunder jag inte fota så mycket efter som massor av frisbeygolf-idioter var på platsen.. var ivägen flera gånger, på flit, men vad gör man inte för att få till rätta bilden? heheh ;) har tittat på idol, och just nu svenska hollywoodfruar. hörs senare!

Tre svartvita.


Första dagen!

Mina blogginlägg blir bara senare och senare för varje kväll, men det är faktist så att jag har så mycket annat på gång. idag var alltså första dagen på nya skolan, novia. det var introduktionsdag för oss ettor, och indelning av klasser. nångång efter tre var vi klara för dagen! imorgon börjar resten av studerandena, vi ettor fortsätter med introduktion! på onsdag är det back to school-party, men jag tror faktist inte att jag har tid att delta!
 
Dog jag efter första dagen eller? nej, då jag kom hem laga jag mat till mig och robb, sen körde vi runt överallt för att hitta den perfekta slagborrmaskinen (tro mig, det duger inte med vadsomhelst).. sen skruvade vi (robb) upp hyllor och jag hade storstädning i vår garderob! nu är det ordning och reda igen. nu ska vi gå och lägga oss så vi orkar till skoan imorgon. hoppas alla haft en bra måndag varesig ni börjat ny skola idag, jobbat eller vad ni gjort :) imorgon tar jag tag i städa-klart-köksskåpen-projektet! godnatt

Lördagskvällen. Flyttat. Skolstart

Nämen halå där ute! det är alldeles för sent att skriva ett vettigt blogginlägg för mig vid denhär tiden. jag borde helst ligga och sova, men jag ska iallafall göra ett försök, för lite uppdatering om senaste nytt, för de nyfiknaste. Idag har vi flyttat tillbaks till vasa igen efter ett fint sommarlov med mycket ledigt (för min del) och lite jobb (robb har haft en vecka ledigt i sommar, hehe), solande, skojigheter, ålandsresa.. listan kan skrivas hur lång som helst! nu är det höst och tillbaka till studierna. robb börjar sitt tredje år på tisdag, jag börjar mitt första imorgon :) vi har hunnit vara och handla mat redan idag, och sedan har jag plockat och fixat här hela kvällen. snart ska jag nog gå och lägga mig...

Igårkväll, Lördagen, spenderades i nykarleby med vincent och gänget hemma hos dem. min svärmor var också där på lördgasmys :) Lillkillen visade stolt upp sin stora ballong som han fått på marknaden, busade med morbror robban och tittade på gummybear i hans telefon- vincents favorit tror jag! att sitta och trycka på min kameras knappar var också väldigt kul :) det senaste nytt för oss var rynka-ögonbrynen-minen, haha! mumsigt goda vitchoklad-limekvarg muffins bjöds det också på till te/kaffet :) tack för det! besöket var ett lungt sätt att avsluta sommarlovet på :) godnatt ♥


En sväng till juthbacka.. igen!

Här ser ni dagens jag! har gått runt i hästsvans hela dagen och med duken knuten runt huvudet :)

Idag passade jag och robb på att se marknaden i dagsljus också, eftersom vi kom dit så sent på fredagskvällen hade det hunnit börja skymna och flera försäljare hade tagit natten, så vi gick idag och kikade på allt som marknaden hade att bjuda på. på marknaden finns massor av porslin och glas, prydnader av alla de sorter, gamla kläder och nya kläder, godis-lakritsremmar, gamla mopeder, en hel hög med antika kameror/gamla filmkameror (tänke faktist köpa en idag men gjorde tyvärr inte det..), massor av gamla lantbruksredskap.. ja, listan av saker som finns på marknaden kan skrivas hur lång som helst. det enda vi kom hem med var pinsamt nog en påse med lakritsremmar...


Bildbomb från igår. Juthbackamarknad

 
Igårkväll var det då dags att bege sig till nykarleby för den årliga juthbackamarknaden. först for jag, robb och micki till mysinge en sväng och därefter direkt till nykarleby. veteranbilar kom och for, en hel del stod snyggt parkerade på en helt egen gräsplätt nära marknaden. bland alla parkerade veteranbilar hittade jag en av mina bästa vänner, angelica, som jag träffade ifjol på fkf! vi gick tillsammans och kolla in marknaden, jag köpte tre sånadär dukar som angelica har runt sitt huvud, något annat fyndade jag inte på marknaden. vi träffade också på vincent, som var ute och gled i vagnen med mamma och pappa :) efter att vi kollar genom nästan hela marknaden hoppade vi i cadillacen och gled runt i stan. i bilen var det varmt, och mysigt! robb och micki kom också med på en liten åktur!
 
Tillbringade hela kvällen med Angelica, därför får hon vara med på så många bilder också :) vi har inte träffats på hela sommaren, så det var verkligen dags att träffas nu! före det var dags att avsluta kvällen åt jag en portion nyfriterade munkar med chokladsås på, mums! runt en halv två- tiden for vi alla hemåt. det var en riktit rolig kväll :)

Funderingar över landskapsbild!

Dimma. Lada. Åker. Färg & Svartvitt. Spår. Aningen mystiskt. Höstmorgon. Vackert....
 
..Är några ord jag kan säga om bilden. tidigare i veckan stannade jag vid en åker, det var en dimmig morgon och jag tyckte att det passade mig utmärkt att traska ut i traktorspåret som ledde fram till ladan. det kändes en aning mystiskt att stå där i den lätta dimman, som var tjockare in mot skogen. det hade varit perfekt med ett rådjur på åkern eller någon rovfågel på ladan, eller tranor! som vanligt kunde jag inte bestämma mig för den i färg eller den svartvita varianten, så det fick bli båda! Nu vill jag läsa era åsikter om bilden. vad tänker ni när ni ser på den?
 
Jag fotade med min Nikon D90 och objektivet Sigma 10-20mm/ f4,0-5,6. slutartiden/exponeringstiden låg på 1/320sek. bländartalet 4, iso 200, brännvidd 10mm. jag har pysslat med selective color, contrast, shadows and highlights, och beskärt!

Brevet är postat, nu är det dags för marknad!

Nu finns det ingen återvändo! jag har kryssat i rutan där det står att jag tar emot min studieplats på novia. jag har kopierat mitt betyg och lagt ner det i kuvertet tillsammans med antagningsblanketten, klistrat igen kuvertet och postat det! jag har kontaktat yrkesakademin och sagt adjö. japp, på måndag kl 12:00 sitter jag i auditoriet vid novia på seriegatan. jag ser verkligen framemot att börja, och att vara sambo med min älskling igen!
 
Men först tar vi lite helg eller va? det är fredag idag gott folk, och jag har varit till hälsovårdscentralen och tagit stelkrampsvaccin, jepp! inte för att ekorren högg mitt finger förra veckan, utan för att det ska vara tio år mellan sprutorna, och mitt vaccinationskort berättade för mig att det börjar bli tio år sen! jag känner mig lite öm i armen för tillfället.. men så ska det vara också. ingen styrketräning för mig idag..
 
Jag ska snart åka iväg, eller pappa kör mig, till kovjoki. kvällen kommer spenderas i nykarleby tillsammans med tusentals andra finska medborgare, och svenskar, tyskar, italienare, och nazister.. ja det är sant, de säljer hakkors på marknaden. knäppt, men det blev faktist en hel del skriverier om det efter förra året, och även idag står det skriverier om mannen med hakkorsen! vadå för marknad, tänker ni säkert. det är den årliga juthbackamarknaden som ordnas denna helg, och massor med människor samlas där för att handla med varandra och sälja sitt skrot, och andra saker. ikväll tänkte jag se om det finns något som faller mig i smaken där på marknaden, och kameran hänger självklart med! ha en fin helg, vi hörs!

Föreläsning på Ritz!

Första föreläsaren igårkväll var Karin Lindroos. Hon var väldigt söt i sin randiga tunika/klänning och tofsen på huvudet. Hennes rubrik för kvällen var: Från slentrianshopping till slow fashion. Hon berättade bl.a om hur man ska tänka vid klädköp för att inte köpa onödiga plagg som man sedan inte ens använder, att hellre satsa på kvalité än billiga plagg, att inte shoppa fööör ofta bara för att få dendär känslan man får när man varit och köpt ett nytt plagg, hur man hittar sin egen stil,  osv. Hon var mycket intressant att lyssna på :) och under föreläsningen kom jag på att jag inte ännu inskaffat några höstskor, aj aj! så ett par höstskor blir mitt nästa inköp.. och säkert några tröjor också, hehe :)
 

Andra föreläsaren för kvällen var Isabella Löwengrip/Blondinbella. Hon var en otroligt bra föreläsare, och man kände riktigt hur taggad man blev inombords! Isabella berättade om sina företag som hon haft/har, hur hon har misslyckats och förståss lyckats med sina företag. Hon berättade också om mobbning, att hon själv blivit mobbad och bl.a av det blivit den starka och självsäkra Isabella hon är idag.
 
Isabella berättade mycket spännande om sig själv, om sina drömmar och om sin framtid. Hon berättade också vad man ska tänka på för att få en intressant blogg och allt vad det innebär. Isabella är en mycket inspirerande kvinna för många, också för mig, och hon vet verkligen vad hon vill. Snart gifter Isabella sig med sin Odd, och i november får de sin lilla bebis! Lycka till :)


Vilken överraskning!

Hej på er! jag har haft så fullt upp med allt annat, så jag har inte alls haft tid för bloggen. jag har jobbat lite, packat osv. just nu är jag väldigt trött, det har varit en lång dag, men jag tänkte ändå få ihop några rader :) började min dag med ett besök till jeppo och fortsatte sedan till nykarleby där ett besök till tandhygienisten stod på shemat. då jag var klar for jag till vasa. i brevinkastet fanns, det bästa bemötandet jag kunde få, ett brev från Novia, där det stod att jag blivit antagen till Socionom, med start 26.8, alltså inkommande måndag! jag hade nästan gett upp, efter att ha försökt två gånger nu, men troligtvis fanns jag på någon reservplats :) jag är iallafall väldigt glad att jag äntligen, efter allt kämpande, sluppit in och äntligen får börja Socionomutbildningen! WOHOO! ringde och storpylade till robb och mamma också då jag vart så överraskad :)
 
Efter allt pylande, hoppade jag i bilen och for in till stan för att gå i klädbutikerna en stund. runt 18:30 befann jag mig vid Ritz tillsammans med många andra för att lyssna på kvällens två föreläsare, Karin Lindroos och Isabella Löwengrip! berättar mer om detta imorgon tillsammans med lite bilder, missa inte det :) nu ska jag gå och lägga mig efter en lång dag, sov gott och så hörs vi imorgon!

Helgen är över. packar fotoväskan..

Det har varit en helt bra helg! i fredags var jag först på lite ärenden till jakobstad, sedan kom robb hit och så for vi alla till villan och åt gott, badade tunna och sov över :) robb steg upp tidigt på lördag och for till jobbet. senare på lördag bakade jag muffins, tittade på film. och på kvällen for vi till purmo för att fira en kompis födelsedag. på söndag for vi båda två och jobbade till jeppo. sen då vi kom hem (efter 9 timmar) så tog vi det bara lungt :) just nu sitter jag och läser lite bloggar, och tänkte snart fara ut på en liten fotoutflykt någonstans. vi hörs lite senare :)

Färgar håret

Som bäst sitter jag med färg i håret. ska snart gå och tvätta bort det så får vi se hur det blev. är jag inte nöjd, så har jag köpt en extra av en annan färg. började bli trött på det gamla, så det var dags med lite nytt tyckte jag. Idag har jag målat ett uthus vid villan, varit till tandläkaren, skrivit ut bröllopsbilder, lagt upp mer bilder på mina väggar i rummet, och sovit! nu hoppar jag i duschen, vi hörs senare :)

Solnedgångsbilder

 
Hade tänkt lägga upp dehär bilderna redan igår men det hann bli så sent, så det får bli nu istället. igårkväll var jag alltså och fotade solnedgången med pappa :) den var superfin, och med alla moln runtom blev det bara bättre! vi var på fotoplatsen en bra stund, lekte lite med slutartider (utan stativ)! nästa gång lämnar ingen av oss stativen hemma, det är nämligen inte så lätt att få en stadig bild genom att sitta och hålla balansen. två sekunder hade jag som längst, och då hann nästan myggorna äta upp mina fötter- inte så kul! jag hoppas att ni gillar bilderna :) ♥

Händelserik dag.

OJ! Var ska jag egentligen börja? vi kan ju ta dagen i ordningsföljd så går det lättast tror jag. steg upp åtta imorse och åt frukost, for till jeppo med mamma och hjälpte henne med ett och annat, bl.a hallonplockning, ta bort nät från bärbuskar osv.. det gick snabbt, och vi avslutade med en liten runda i jeppo före vi for hem. då vi kom hem städade jag upp mig lite, hoppade i bilen och for till vasa på lite ärenden. träffade också på angelica, miriam, nicolina och kesia :) ♥ var också en sväng via lägenheten före jag for hem igen.
 
Då jag kom hem åt jag, och for med några gymnasieböcker åt en bekant som börjar gymnasie. sedan blev jag biten av en ekorre, och så har jag suttit och funderat över jobb. nu ska jag äta glass, sias nya "godis", underbar smak! mums ♥ men vänta.. skrev jag att jag blivit biten av en ekorre? ja, tänk att man ska lyckas med allt här i världen! och jag kan säga er detta, dessa filurer biter som jävlar. jag var tvungen att dra loss den från fingerspetsen, för den vägrade släppa! jamen, vi hörs imorgon igen, om jag inte dött av eventuell förgiftning..
 
Har ni frågor eller funderingar, vänligen kom ej med pinsamheter, klagomål, mobbning eller eventuella hot!

Medans andra suttit vid skolbänken

Halå där.. efter några dagars blogguppehåll.. har inte alls lagt ner någon tid på bloggen under helgen, först och främst för att jag inte haft något att berätta. jag har iallafall tillbringat helgen i kovjoki med robb, myst, varit ute, tittat på film osv! idag har många börjat skolan igen, bl.a mina småsyskon har börjat helt nya skolor :) kul! själv har jag varit vid villan från morgon till eftermiddag och målat bastun :) ska fortsätta imorgon om vädret tillåter. hjälper mamma och pappa så mycket som möjligt med olika sysslor nu före jag flyttar till vasa igen om några veckor :)
 
OCH HÖRNI... GLÖM INTE ATT KOMMENTERA VAD NI VILL SE MER AV HÄR PÅ BLOGGEN! 

Therese & Fredrik


Therese & Fredrik

 
Bilderna är levererade till brudparet och de får nu välja ut några av fotona för utskrivning :)
Imorgon är det en vecka sedan Therese & Fredrik gifte sig i pedersöre kyrka! grattis till er ännu en gång :)

Therese & Fredrik


Stenar under vatten


Stenar under små-rörligt vatten ger ganska coola effekter och fina resultat tycker jag. detta testade jag förra helgen när vi var ute på en båtutflykt :) bilderna är fotade med Nikon D700 och nikons 50 /1,4! bilderna är redigerade i photoshop med levels, contrast, shadow & highlights, photo filter och selective color. bilderna kunde kanske också göra sig bra i svartvitt, men såhär blev det i färg!

Lite äggvitor, lite socker och lite vetemjöl..

 
Förkylningen har blivit ännu värre än igår. tror jag har haft feber idag också. har känt mig alldeles bedrövlig! har jag tillbringat nästan hela dagen i soffan framför tv:n! jag har också gjort dvd:n klar som är till Therese & Fredrik! :) har också försökt med lite ärenden, och jag säger inte mer om det än att det är så jobbigt när man inte får tag på folk....... suck! jag fick tråkigt i eftermiddags och började vispa ihop en smet till helt vanliga marränger. lade till lite vetemjöl och kakao och plötsligt hade jag budapestbakelser/marrängbakelser på gång :) kul att improvisera då man bakar! dessutom ryktas det att de blev jättegoda, vilket jag tyvärr inte kunde säga eftersom jag inte känner någon smak överhuvudtaget idag :(
 
Jag tänkte iallafall vara så snäll och dela med mig av mitt egna påhittade recept på marrängbakelserna, budapestbakelser som de heter :) de var superenkla att göra och somsagt var de tydligen goda ;) ni kan ju börja med att ta fram en ungsplåt+bakplåtspapper, sätt ugnen på 150 grader och ta fram en bunke och elvisp!

5 ST ÄGGVITOR
4 DL STRÖSOCKER
- vispa till en tjock smet och vispa sedan i :
1 DL VETEMJÖL ELLER MAIZENAMJÖL
1 MSK KAKAO, ELLER INGEN KAKAO ALLS
- man kan också tillsätta ca 2dl hackade hasselnötter, eller riven choklad :)
- jämna ut smeten på ungsplåten och lägg in i ugnen
- efter en ½ timme, lägg ugnen på 100 grader
- jag hade in marrängen i 1 ½ timme ungefär.
- marrängen får vara lite seg i mitten (enklare till kommande steg..)
- lägg marrängen uppochner på ett annat bakplåtspapper och dra loss det som är på.
- låt marrängen svalna före du börjar med kommande steg!
 
1½ DL VISPGRÄDDE
1 ST MOGEN BANAN
HALLON, BLÅBÄR, JORDGUBBAR ..
- vispa grädden och bred ut över marrängen (som ligger uppochner)
- ploppa ut bären över hela marrängen ovanpå grädden (som på första bilden..)
- nu kan det vara bra med en hjälpande hand, tillexempel din mamma :)
- med hjälp av bakplåtspappret (och mamma), rulla ihop marrängen till en rulle
- nu kan du antingen äta upp hela rullen själv, eller skär upp den i bitar och lägg på ett fat.
- jag dekorerade mina marrängbakelser med hallon och chokladdekorationer.
- chokladdekorationerna är helt vanlig choklad som jag ringlat med sked på ett bakplåtspapper och haft i frysen.
 
TACK OCH GODNATT ♥

Hur kan jag göra min blogg bättre? ♥

Hej på er alla fina läsare! kul att ni är så många som kikar in just nu då det är bröllopsbilder på gång ;) nyfikna filurer! hihih.. hoppas många av er stannar för en längre tid också :) skulle vara skoj med en lite större blogg för att nå ut mer, och det är ju med hjälp av er det kan bli av. för tillfället är det inte värst många som kikar in, och jag skulle vara mer än tacksam om jag & min blogg på något vis kunde komma fram mer.. det finns SÅ många fotobloggar i "arkivet" så det är svårt att sticka ut mer än någon annan. jag borde ha något som är lite mer speciellt och utöver det vanliga, frågan är bara vad? något förslag?
 
Finns det något ni tycker att jag verkligen borde skriva om? vill ni se hur jag redigerar mina bilder? vill ni ha tips av olika slag? vill ni veta hur man ställer in systemkameran? vill ni att jag sticker ut på porträtt-modellfotograferingar med olika teman? hur ska jag göra för att min blogg ska bli mer intressant? det är bara ni som kan hjälpa, och tiden börjar nu! ♥
 
och hej, ni som har bloglovin ska inte glömma att följa mig där :)
 

Therese & Fredrik


Okej, jag kunde inte hålla mig tills imorgon med att visa ännu en bild från bröllopsfotograferingen. bilden har många fina detaljer, såsom buketten i färg, att de håller hand sådär mysigt och den busiga blick de har på varandra :) vad tycker ni om bilden? kommentera!

Jobbat hela dagen!

Hej på er! jag har suttit hela dagen framför datorn och jobbat klart med bröllopsbilderna. har bara kvar att lägga bilderna på en dvd :) fler bilder från bröllopet får ni se då paret fått sina bilder (på fredag), och då vill jag ha massor av åsikter från er! visst kommer ni ihåg det? :)
 
Jag har också dragit på mig världens förkylning. började lungt med lite sjuk hals, och nu har jag en dum hosta och en täppt näsa. vi får hoppas att det går över fort! ska vila så mycket jag har ro med.. vilket inte lär gå, eftersom jag är världens rastlösigaste människa? idag har jag iallafall beundrat åskvädret och skuren som kom här idag :) och nu börjar jag bara vimsa till det, så vi hörs senare!

Silhuetter

 
Några silhuettbilder från i lördags då vi var vid villan. vi skrattade nonstop då vi fotade vissa av bilderna. bl.a hade robb en "kvast" och då han hoppade fångade jag honom i luften och därmed blev det en robb-åker-till-blåkulla-bild :D haha! och, det är en byxficka på sista bilden som pickar ut! det är kul att experimentera med silhuetter. vad tycker ni om bilderna? :)

Heldag i vasa.

Hej halå! idag har jag varit precis hela dagen i vasa. först var jag snabbt in till stan och sen for jag till lägenheten. har storstädat hela dagen, men är inte riktit klar än. garderoben och köksskåpen ska ännu städas! det sparar jag dock till nästa gång jag far till vasa. när man storstädar kan man nog konstatera att man nästan har för mycket saker, ojoj! nu är det iallafall rent och fint där :)
 
Nu ska jag gå ut i solen en stund, men annars kommer jag sitta resten av kvällen framför datorn och redigera bröllopsbilder! vi hörs ♥

Therese & Fredrik

 
Här kommer ett smakprov från bröllopsfotograferingen i lördags, och som vanligt kunde jag inte bestämma mig om jag skulle visa en i färg eller svartvitt, så det fick bli båda! Therese & Fredrik var jättesöta tillsammans, och det var riktigt roligt att få vara deras fotograf :) har suttit hela dagen och gått igenom bilderna och småfixat med färg mm. nu ska jag vila, för att sen fortsätta imorgon! hoppas ni gillar bilderna :)

Musiken är på och redigeringen börjar!

Godmorgon! hoppas ni alla haft en bra helg. jag har haft en superduper bra helg! kunde inte ha varit bättre. På fredagen var jag ju en sväng för att kolla in fotograferingsplatserna för brudparet. robb kom hit på eftermiddagen och så blev det bastu på kvällen. på lördag var det bröllopsfotografering som gällde för min del. min allra första dessutom, och förhoppningsvis inte sista ;) på kvällen for jag med min familj till villan och så bada vi tunna och var på båtutflykt.. det kunde inte ha varit en bättre plats att slappna av på efter dagen som varit :) på söndagen, igår, åt vi god frukost och senare också grillat, var ut på båtutflykt igen och senare for vi hem. kvällen tillbringade vi med jennifer, johan och vincent i nykarleby :) före vi gick och lade oss kolla vi på oblivion, superbra och spännande film :) ni som gillar sci-fi ska absolut kolla den!
 
Idag kommer jag att börja gå igenom bilderna från bröllopet. har lite mer än 800 bilder att gå igenom, så det lär ta en stund! kanske det blir en liten smygtitt också, om ni har tur :) nu ska jag dyka ner i bilderna, vi hörs senare!

En dag full med kärlek :)

Hej på er :) idag har det varit en dag full med kärlek och roligheter! bröllopsfotografering i jakobstad och vigsel i pedersöre kyrka. det var en liten och fin vigsel :) Therese och Fredrik sa ja till varandra, och när de, nygifta, satte sig i bilen påväg till festen tog jag mitt och for hemåt igen! på måndagen börjar jag med efterbehandlingen av bilderna! spännande :)

Nu befinner jag mig vid villan tillsammans med familjen :) det är spegellungt och absolut bästa platsen att slappna av på efter en såhär spännande dag! vi ska bada i tunnan, mysa och äta gott :) ha en superskön lördagskväll alla fina :) vi hörs imorgon!

Fått mycket gjort redan idag..

Halå där! jag har hunnit med massor redan idag. har lagt upp annonser i nykarleby och jakobstad (mitt moped till salu) och då jag var i jakobstad passade jag på att kolla in platserna noga där vi ska fotografera imorgon, funderade på lite var jag ska placera brudparet osv.. längtar så jag spricker ♥ jag åt lunch på fredrika och gick in en sväng till blossom inne i stan också, hihih! var också inne till sunds trädgård i jakobstad, och amalia i nykarleby! då jag var klar med mina ärenden for jag och väckte jennifer och vincent, hehe :) vi var in till stan en sväng, åt en glass och sen for jag hem. passade också på att låna med mig ett av johans objektiv till imorgon :)
 
Nu är klockan snart tre, och jag sitter för tillfället i mitt rum och skriver. snart kommer robb hit också :) nu ska jag hitta på något, hörs senare :) ha en bra dag!

Första augusti!

Började min morgon med ett frissabesök :) sedan blev det hallonplockning i jeppo, hallonen var stora som hus! här hemma kokade jag risgrynsgröt till oss alla och städade köksskåpen. nästan alla förberedelser inför min första bröllopsfotografering är gjorda. förutom två, som jag gör imorgon! jag är jättetaggad inför lördagens bröllop, ser jättemycket framemot det :) inte ett dugg nervös heller, ännu.
 
Nu blir det snart läggdags. imorgon ska jag till jakobstad en sväng, och senare kommer robb hit ♥ godnatt, vi hörs :)

För mer vardagliga bilder

 
Ni som är extra nyfikna på mitt intressanta liv, ska inte missa att kolla in min instagram, där jag nästan dagligen lägger upp bilder som inte alls syns till på bloggen. mer vardagliga bilder. det är bara att klicka på bilden så kommer ni dit :)