Norrsken och den första glöggen

Skulle gå och lägga mig tidigt igårkväll, vilket misslyckades. jag skyller på norrskenet ;) jag tog min kamera och for på fotoutflykt, till köket, i min rosa morgonrock. öppnade köksfönstret och fotade det vackra, gröna skenet på himlen. hade jag varit hemma i monäs så skulle jag förstås gått någon annanstans än till ett annat rum, hehe, men det får duga såhär tycker jag. personligen gillar jag första bilden bäst, då träden viftar och stjärnorna är skarpa (någotsånär) :)

Dagen har varit bra. inga stora måsten. ikväll drack jag säsongens första glöggmugg, och det var gott. ska ta en till senare har jag bestämt. nu ska jag göra lite hushållssysslor, och sedan se på tv resten av kvällen :) imorgon är jag ledig, och likaså på måndag, vilket betyder att fyra hela lediga dagar väntar. verkligen skönt!


Och jag har badat badkar bland annat..



En rätt så sömnlös natt har jag bakom miggick till sängs redan vid tolv, men någon sömn fick jag inte tag i förrän efter tre först. att ha ett föredrag/presentation i huvudet gör att man ligger och funderar, planerar och tänker om vart annat. för min del var också nervositeten och spökade i mig inatt. jag är ju absolut inte blyg av mig, eller rädd för att prata, men av någon orsak ligger det till så att jag verkligen avskyr att hålla föredrag! det är ingen skillnad om det är min egna klass, jag står ändå där fram och känner nervositeten, hur jag blir torr i munnen, blir stressad och känner mig bara löjlig, typ. ångest, i en lätt version, kallas det! vår presentation gick iallafall rätt så bra, och det är så jäkla skönt att ha den där skiten över. HUH!
 
Men än är inte skolarbetena slut. det finns massor, kan jag lova! igår och idag har jag ställt det så till mig att det inte ska finnas några måsten, inga skolarbeten. det behövs verkligen, för annars sitter jag hela eftermiddagen och kvällen och gör sånt som måste göras (skolarbeten), vilket kan vara kul, till en viss del men man behöver vila också. jag har mest slöat framför tv:n, myst med katterna, och idag när jag kom hem blev det också lite tv och sen efter kvällsmaten for jag och robb ut och cyklade några kilometer :) skönt för kropp och själ! sen då vi kom hem så badade jag badkar för första gången denna höst, och det var verkligen välbehövligt kan jag lova! mera badkar till folket :) nu ska jag dricka en kopp te, slänga mig i soffan en stund och sen gå och lägga mig. hoppas alla haft en bra dag ♥ det har jag! godnatt

Sovmorgon är en bra uppfinning

Jag startade min dag med sovmorgon. skönt! började först 12 idag, och hade faktist lektion med vamk idag. vi ska göra ett litet arbete tillsammans i små grupper. sedan hade vi en timme i skolan också. då jag kom hem slöade jag bara, lagade mat, och sen tänkte vi att vi skulle vila på maten en liten stund före vi far ut på kvällspromenad. det slutade med att vi inte for på någon promenad efter att vi sovit bort två timmar. hehe. jag har just gjort pannacotta, druckit te, och ska nu skriva i en kursdagbok. klockan 10 börjar ju montazamis med vänner, missa inte :)

 
 

Ny vecka och nya möjligheter.

Helgen som tillbringades i kovjoki var rätt bra, trots mindre trevliga händelser. vi kom till vasa igårkväll, och jag satt hela kvällen med ett skolarbete..... sov konstigt under natten, och vaknade förstås med en känsla att det är något som inte stämmer. tittar på klockan och konstaterar att alarmet släckts av. typiskt! som tur var det inget viktigt jag missade. efter lunchen hade vi "internationell eftermiddag", vilket var rätt så intressant mot slutet. jag kom just hem och ska bara slöa, laga mat och sedan ska vi veckohandla. ikväll ska jag läsa en bok och inte så mycket mer. vi hörs!

Trollskogen

 
Hittade denna mysiga plats i söndags. här skulle jag vilja ha en fotografering, kanske i stil med något troll-tema? haha!

Älskade stickatröjor ♥

 
Ingen kan ha missat att jag älskar stickade tröjor. jag bär stickade tröjor vinter och sommar. jag har säkert runt 10 eller mer i min garderob. stickade tröjor är ett måste tycker jag. det är snyggt, mysigt och enkelt. den på bilden är ny, pickar lite gör den, men den har blivit en av mina favoriter :) den finns på h&m! så hur har dagen varit? bra, bortsett från att jag inte varit tillräckligt noga med att kolla vilken tid dagens lektion började. vi börjar alltiiiid 9:15, med undantag idag då vi tydligen började 8.30. hoppsan. hade dock inte missat något :) från och med nu ska jag dubbelchecka shemat kvällen före, och på morgondagens shema står det ingenting, vilket betyder att vi är lediga. skönt!
 
Nu ska jag börja göra kvällsmat, och sedan ska jag och robb ut på en promenad :) efter det kommer jag att vara upptagen med ett skolarbete resten av kvällen. psssst.. en liten skymt av nya hårfärgen ser ni på bilderna, och dagens frisyr (uppsatt i hårdonut).. enkelt men fint. hej så länge!

Vill hellre ha snöstorm än höststorm

Det har redan hunnit bli onsdag, och det var några dagar sedan jag skrev sist. orsaken att jag inte uppdaterat är den samma som alltid- har inte haft tid.. och egentligen har jag inte det nu heller, men bara för att, så tänkte jag skriva några rader. igårkväll var jag och robb ute på en lagom lång promenad, vilket var väldigt skönt och uppfriskande :) hade sovmorgon imorse, och steg upp lite efter 10. regnigt och blåsigt höstväder såg jag då jag tittade ut och kom fram till att vem vill nu inte ha snö iställer för dethär? hmm, jag hade gärna sett snöstorm utanför fönstret iallafall! på dagens missbrukarvårdskurs var vi på studiebesök till ett missbrukar "hem", och sen var dagen slut. var hemma runt fyra och gjorde lite hushållssysslor, lagade mat och låg en stund framför tv:n och myste med katterna :) 

Just nu sitter jag och dricker vanilj-caramel te med lite honung och mjölk, och läser barnskyddslagen! det hör till ett skolarbete jag har pågång just nu. eller kanske jag ska säga ett AV alla skolarbeten.. vi har massor. nu ska jag fortsätta, så vi hörs senare! här har ni en låt som jag lyssnar en hel del på :)
 

En ny vecka.

Låt mig sammanställa höstlovet. fått praktikplats till januari, gjort bokrecension, städat biogashallen i jeppo, skrivit på en hemtentamen, varit till kokkola, umgåtts med familjen. ihelgen kom robb till oss, det var skönt att se honom efter en vecka ifrån varandra ♥ på fredagen var det idol-dags och bastu. i lördags var vi ute en stund, och i söndags var vi bland annat till villan :) skönt med lite frisk luft! sedan var det också dags att åka tillbaks till vasa igen :) här följer lite bilder från helgen:


Startade den nya skolveckan med sovmorgon. vi började först 12:30, vilket passade mig väldigt bra :) Jag och piff var uppe tidigare ön de andra två latmaskarna ;) titta bara hur söta de är där de ligger ock snoozar :) robb är allt för söt när han sover ♥ det dalade ner stora snöflingor imorse också, jättemysigt :) idag hade vi sista förskolepedagogik- lektionen, slutade klockan 3 och sedan for jag hem. lagade kvällsmat tills robb kom hem, och så for vi ock handlade mat. Nu ska jag skriva klart hemtenten i allmän pedagogik och sedan ska jag bara lata mig resten av kvällen :) vi hörs!

Dags att ta farväl av hösten!

De flesta av alla färgglada löv har fallit ner till marken nu, och det är mer på minus än på plus på termometern. mitt hår har blivit mörlbrunt istället för det gamla guldbrunröda och jag trivs mer än bra fastän jag var lite ovan till en början :) någon bild på det nya har jag inte ännu tyvärr. till vintern är det dags att ändra med hårfärg, tycker jag :) det är färdig-njutit av alla höstfärger för i år :) nu är det dags att ta farväl av hösten och temyset i soffan..


.. för nu väntar det kylig vinter, frost i träden och glöggmys i soffan :) mycket bättre så om ni frågar mig! idag kom första snön, och snöstorm har lovats till imorgon. kan det bli bättre? :D för mig får det gärna komma tre meter med det samma och då är det jag som är först ute för snögubbe- tillverkning ;) då jag vaknar imorgon vill jag se stora vita flingor dala ner utanför mitt fönster :) vinterjackan åker fram, jag är redo för vintern, och likaså min bil! wohooo för SNÖ ♥


Idag har jag varit till kokkola tillsammans med familjen. höstlovs-shopping stod på shemat, och vi kom hem med alltmöjligt! jag blev kär i en vintermössa och kunde inte bestämma färg, så det fick bli två av samma, en vit och beige. äntligen hittade jag en väska att ha i skolan också där min mapp ryms och massor med annat! en mycket praktisk bordslampa från clas ohlson kom också med mig hem. den vita stjärnan hör till, och den vita "kåpan" fick man med vid kassan. dessutom blev det en röd stjärna som både går att hänga i fönstret och som passar till bordslampe-saken :) nöjd! blått duschdraperi med vita stjärnor blir också nytt till lägenheten :) till allra sist handlade vi mat, och sedan åkte vi hem igen. trötta, och med sjuka fötter..

 
Nu väntar tentskrivning resten av kvällen för mig. först ska jag bara värma en kopp te, och.. sånt. hoppas alla haft en bra dag, det har jag :) vi hörs imorgon, ha det fint ! ni kan ju skriva vad NI sysslat med under höstlovet också !? :)

Onsdag

Höstlov finns troligtvis till för att göra sånt som man måste göra. inte för sånt som man vill göra. hade mycket hellre varit ute hela eftermiddagen och fotat, men här har jag suttit i mitt rum och läst till tent. jag borde också börja skriva hemtenten nu redan ikväll, men då ska jag och jobba. jag ska iallafall börja med den före, och fortsätta imorgon då vi kommer hem från kokkola (edna höjdpunkten med denna vecka)! jag har inte ens öppnat kameraväskan ännu under "lovet", det blir troligtvis först till helgen. jag kan helt enkelt konstatera att jag mycket hellre hade skippat höstlov helt och hållet eftersom det absolut inte känns som något lov. hoppas ni har ett bättre lov än vad jag har..

Måndagkväll

Jag förstår varför yrkeshögskolor kallar höstlov för "självstudievecka" nu. man bestämmer ju förstås själv hur man lägger upp sina skoluppgifter, men för att verkligen hinna med allt känner jag att jag måste ta itu med några nu på höstlo.. självstudieveckan! jag är trött, men tänker skriva klart bokreferatet ikväll som jag håller på med för tillfället. egentligen känner jag mig en aning stressad också om jag ska vara helt ärligt. och att vara stressad är absolut inte nyttigt alls. men jag vet, att om jag har en sak mindre (referatet) så känner jag mig mycket bättre i huvudet efteråt och kan slappna av en stund :) jag klarar stress ganska bra, så ännu är det inga problem. dock hjälper det kanske inte att läsa och skriva om en bok med handlingen: panikångest.. hehe! eget fel. hade kunnat läsa en tre gånge tjockare bok, men då hade jag aldrig blivit klar.
 
Jag hade gärna gått och lagt mig bredvid robb ikväll som alla andra kvällar. otroligt hur man kan sakna någon bara efter en dag. nu pratar vi hela fyra dagar ifrån varandra, och jag är nästan ifrån mig redan. hehe. jaja men, imorgon är det fart och fläkt hela dagen lång så troligtvis blir det ingen uppdatering! godnatt :)

Vinnaren i tävlingen ♥

Jag hade 18 flitiga tävlanden. trodde nog att ni skulle vara fler faktist. tyvärr var det fem stycken som inte följde mina tävlingsregler till punkt och pricka, så för att göra det rättvist har jag random dragit fram en vinnare av de som följt reglerna (med hjälp av random.org).. så vinnaren av det hemliga priset blev SOFIA! grattis ♥ jag kontaktar dig! :)

Första höstlovsdagen

Lönnen var full av gula löv ännu igår då jag kom hem. under natten har det varit frost, och alla löven hade fallit ner imorse då jag vaknade. här hos oss är det däckbyte på gång idag. sommarskorna ska av och vinterskorna ska på. jag har en känsla av att det kan börja snöa när som helst, vilket de har lovat också :) för mig får det gärna komma en meter snö när som helst! snöskotern och skidorna åker fram, och min underbara didriksson- vinterjacka såklart :)
 
Jag har redan hunnit vara ute på två ärenden idag, och nu ska jag snart gå ut och få lite frisk luft. sen ska jag läsa en bok till en kurs. förstår inte hur jag ska hinna med allt jag borde få gjort under höstlovet? bäst att sätta fart NU!

Söndagkväll hemma i monäs

Här har det ekat under helgen, så nu tänkte jag skriva ner några rader här före jag går och lägger mig! på fredag eftermiddag storstädade vi lägenheten, packade våra väskor och överlämnade ena nyckeln till min svärmor som ska vara i vasa inkommande vecka :) helgen har jag tillbringat i kovjoki, och kom hem till monäs nu ikväll. har tittat på tv största delen av kvällen och bara latat mig! vanligtvis brukar vi ju vara tillbaks i vasa på söndagkvällar, men nu väntar en vecka "höstlov", därför är jag i monäs :) jag har fullt upp hela höstlovet. jag ska åka hit och dit och hinna med ungefär allt, det är skolarbeten som ska göras och en hemtent på åtta sidor som jag ska ha gjort. så, jag kommer inte vara sysslolös inte. dessutom ska jag fota så mycket jag bara har tid med, och kanske jobba lite kvällstid också :) nu blir det sovdags, godnatt! ♥
 
PSSST.. GLÖM INTE TÄVLINGEN!! den avslutas imorgonkväll :) tipsa alla ni känner!

På repeat

Det har varit en bra torsdag. hade sovmorgon, och började först 14:15 idag! träffade några av mina klasskamrater (grupparbetsmedlemmarna) vid biblioteket för att fynda barnböcker. dessutom några böcker vi ska ha läst till missbrukarvårdskursen! efteråt for vi till arnolds och sedan till skolan. har också hunnit vara till stenhaga en sväng och till en klasskompis för att sammanställa ett arbete med deadline på lördag. nu ska jag bara lata mig resten av kvällen!
 
Igårkväll samlades vi nästan hela klassen vid en klasskompis och hade det jättetrevligt! åt massor med gott, pratade om alltmöjligt och hade det jättetrevligt :) måste nog säga att jag har världens bästa klass! tiden gick fort, och plötsligt hade vi suttit och pratat i 7 timmar. något efter två var det dags att söka sig hem till sängen :) tack för en trevlig kväll!
 
denhär låten spelas för tillfället på repeat här hos oss, feelis ;)
 

Tv-program och målet med idag

Jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan, men vi börjar ändå senare imorgon så jag tänkte passa på och göra olika uppgifter. jag tycker det är ganska viktigt att ha "mål" för dagen, kanske för att känna att man är duktig, kanske för något annat, men jag anser mål som en viktig sak i vardagen. jag ville få klart en självstudieuppgift med deadline nu på söndag, den är klar nu- mitt i natten. kan aldrig avsluta något mitt i, typiskt mig! jag ville också skriva en sida i kursdagboken för en annan kurs, det har jag också gjort. sen har jag också tvättar kläder, vilket stod på min "att göra- lista" för idag. nöjd med dagen kan jag nu gå och lägga mig :) före jag skriver godnatt, tänkte jag tipsa om ett av mina favoritprogram på tv: 
 
TABU, heter programmet. mycket intressant och lärorikt enligt mig. ordet tabu säger väl redan mycket om programmets handling, så jag går inte mer in på det. programmet visas på national geographic klockan tolv på kvällen och även om jag inte skulle orka sitta uppe, gör jag det iallafall. klicka här för att läsa mer.... GODNATT!

Skönt med korta skoldagar!

Nu har jag suttit en halvtimme och försökt komma på en bra inledning till detta inlägg, men det går bara inte! jag har alltid problem med det. hursomhelst så sitter jag hemma för tillfället och skriver i min kursdagbok till missbrukarvårdskursen. sedan tänkte jag ta en paus och torka golvet här hemma, och sedan börja skriva på ett annat skolarbete! hade skoldag från 09:15-11:45, så en kort dag med andra ord, vilket är skönt! senare ska jag bara ta det lungt och titta på tv :)
 
Tävlingen är i full gång, och redan är det flera som är med, vilket är jättekul :) jag vill att så många som möjligt ska vara med, så kom igen nu! det hemliga priset är värt ca. 20 € och innehåller verkligen fina saker :)

Tävlingsdags ♥

 
TÄVLING MED ÖVERRASKNINGSPRIS, BARA FÖR ER!
Reglerna för att vara med är enkla! Kommentera med namn och mailadress "jag är med" (eller liknande) & svara på följande:
 
1. Hur ofta läser du min blogg?, 2. Vilken är din favorit-disneyfilm?, 3. Vad ser du framemot?
 
Tävlingen pågår till den fjortonde (14:e) oktober, alltså en vecka till! så, kom igen nu :)
Ni får gärna tipsa om tävlingen, men det är inget måste! (ni kan ändå vinna)
LYCKA TILL
 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD !

Recept på citronfromage ♥

 
Vill man inte ha citronsmak, kan man lika bra lägga i jordgubbs/hallonsylt eller andra bärsyler/safter/mos.

Någon vänlig själ?

Dagen som började nästan vindstilla och solig har blivit blåsig och regnig. vi sov länge imorse, och då vi väl var uppe satt vi bara och latade oss. sen bestämde vi oss för att åka på en cykeltur, vilket jag tror blev närmare 15 kilometer denna gång. uppförsbackar och motvind på tillbakavägen hade vi också. då vi kom hem gjorde robb jordgubbsmilkshake till oss som vi njöt av framför tv:n. som ni kanske ser så har jag hållit på med menyn ovanför headern idag lite grann, och koderna vägrar att samarbeta med mig! som ni ser är det ungefär en centimeter tills menyn är kant i kant med headern, och jag blir så frustrerad då jag inte får den så! finns det någon snäll själ som har någon aning om hur jag ska göra?

En blåsig lördagmorgon i oktober ♥

Puff väckte mig klockan tio och tyckte att det var frukostdags. så, jag steg upp och gav frukost till katterna och tillredde en mysig frukost till mig och robb också. äggröra och bacon till oss båda, youghurt med bär till mig och rostat bröd till robb. att robb får vakna till kaffekokarens ljud är något som gillas stort :) vi njöt av frukosten och såg sedan på tv en stund. nu ska vi båda göra lite skolarbeten, och runt en 4 tiden kommer min familj hit, och då ska vi till rosso på middag. mamma och pappa ska på en konsert klockan sju, och sålänge kommer mina småsyskon hit och titta på film och äta lite sötsaker osv :) så ser min lördag ut ♥

Självporträtt


Filmtips till er !

 

Är ni intresserade? ♥

Jag planerar en liten tävling (i mitt huvud) med ett fint pris som ni bloggläsare skulle få chansen att vinna! priset skulle dessutom vara hemligt, vilket betyder att det skulle bli mer som en överraskning för vinnaren att få hem det :) hur tycker ni det låter? skulle ni vara intresserade av en liten tävling? :) bara för er? jag lovar att det kommer bli ett fint pris ♥

Det smäller på takplåten, roliga nyheter som knackar på? :D

Hej! igårkväll tänkte jag nog uppdatera, och jag hade faktist skrivit tre rader, men sen orkade jag inte mer. haha! varför bara skriva tre rader då man kan skriva trettio? hursomhelst, robb hade gjort världens godaste jordgubbsmilkshake, och det var det bästa med igår typ :) struntar i biten hur skönt det är med fredag, för det vet vi ju alla redan! denhär fredagen är blåsig och det bara smäller i takplåten. jag tror att det är goda nyheter som knackar på- IKEA kommer nämligen byggas här i vasa! wohoo. lika bra som när de äntligen kom fram till att klädbutikerna som endast fanns söderut också skulle få vara i vasa, såsom gina tricot till exempel :) man blir glad när beslut som dessa bestäms :) vad tycker ni om att IKEA kommer till vasa?
 
Tillbaka till ämnet- fredagen! vi lämnar här i vasa denna helg, och ikväll kommer vi bara ta det lungt med idol och lite godsaker :) kvällens middag blir fylld grisfilé och ugnsbakad potatis. låter det inte gott va? :) bor man med mig får man sån mat! nu ska jag fräsha upp i lägenheten lite grann, och sedan tillreda lite dessert! vad det blir har jag ingen aning om!

Chili con carne, ris och nachochips ♥

En blåsig dag som denna har det varit skönt att vara ledig och hålla sig inomhus och pyssla med olika saker. jag började med att mysa med katterna. tittade på tv en stund och sedan diskade jag. sedan gick jag ner i källaren och ordnade upp i vårt förråd. sedan förberedde jag kaffekokaren för robbs ankomst från skolan.. det gillade han :) vi var båda jättetrötta, så vi vilade en timme i soffan. piff väckte mig och tyckte det var dags för kvällsmat. katterna fick sin mat, och jag satte igång vår mat. chili con carne med ris och nachos, supergott! nu ska jag ta en titt på lite skolarbeten och sen ska jag och robb äta efterrätt som jag gjorde tidigare idag. citronfromage! fromage är jättegott, och dessutom lätt att göra :) lite lyx i vardagen!

10 kilometer cykeltur ♥

 
Det har varit en bra första oktober! hade håltimme mitt i dagen och for hem. sedan hade vi en kul lektion, och vid halv fyra slutade vi. jag var jättetrött efter skolan, så robb gjorde middag ikväll :) en stund efter maten for vi ut på en cykeltur, 10 kilometer blev det! skönt för både kropp och själ att röra på sig. för tillfället tittar jag på svenska hollywoodfruar. jag har redan bestämt att jag ska lägga mig före tolv ikväll trots en ledig dag imorgon. då ska jag skriva på skolarbeten och ta det lungt! hoppas alla har haft en bra första oktober. godnatt ♥

Filmtips!

 Igårkväll såg jag och robb filmen after earth. är ni också mer för action/sci-fi filmer så rekommenderar jag den verkligen!

Första oktober!

 
Välkomnar oktober med några smarta ord (ovanför). för varje månad har vi säkert alla något personliga mål. vi kanske vill äta hälsosammare, motionera, göra något vi aldrig gjort förr, åka på äventyr, vara duktigare i skolan, inte slösa pengar, kanske vi har något vi ser framemot som händer just en viss månad osv. jag har några mål för oktober. börja på med hemmaträningen igen, sluta spontanshoppa/slösa pengar och istället spara pengar! jag ska också försöka att inte stressa! jag ska fortsätta vara hjälpsam, flitig och vara positiv! :) hur är det med er, vad är era tankar? :)