Bloggjulfest 2014 ♥



Nu mina vänner är det även dags för mig att berätta min sida av bloggjulfesten, som gick av stapel på fredag kväll med start klocka 18 vid Juthbacka herrgård i Nykarleby. ett perfekt ställe för fin-fester om ni frågar mig! Maria, Janina, Carola, Annika & Josefina var de fem duktiga tjejerna som planerat och donat så att denna härliga kväll kunde gå i uppfyllelse.. så jag vill börja med att ge ett stort tack till er för ert engagemang! Så vi var, på ett ungefär, 50 bloggare som deltog i julfesten och hade en mycket trevlig kväll tillsammans med fotografering, mingel, julmiddag, musik, goodiebags och så mycket mer...




Jag åkte till julfesten tillsammans med min bästaste Sara, och på plats blev det först fotografering med bildbolaget Du&Vi som förevigade alla deltagare på bild (bilder från det kommer i ett annat inlägg) följt av ett villt hälsande på alla bekanta i herrgården tillsammans med en välkomstdrink i form av glögg. vackert! inne i den fina festsalen var det då bordsplacering och när man väl hade hittat sin plats blev det mingel i väntan på att alla anmälda var på plats. vid sin plats låg också en fråga, som var meningen att ställa till sin bordsgranne mittemot och sedan blogga om detta. (även detta kommer i ett annat inlägg...) här ovan ser ni även hela programmet för kvällen....





Min vackra vän Maria stod och såg strålande ut i dörröppningen för att välkomna alla med ett leende ♥ 





I väntan på starten fotograferades det, och jag kan ganska säkert lova att det låg cirka 40 kameror på matborden. haha! efter en stund blev det välkomsttal och lite presentation om kvällens program. och vid det här laget var nog all väldigt vrålhungriga, åtminstone jag, så som nästa punkt i programmet stod: förrätt & varmrätt ♥


 

Julmiddagen ♥ som bestod av bland annat grönsallad, rosoll, italiensk pasta sallad, gravad lax, sill, ärtor, potatis, brunsås, skinka, morotslåda och ännu en låda. och limpa förstås! mums vad gott det var! efter en stund var det också efterrättsdags, men där måste jag nog säga att en liten besvikelse uppstod. efterrätten var nämligen inget annat än plommonkräm med grädde. jag hade nog förväntat mig lite lyxigare efterrätt, kanske lite olika sorters julgodis (knäck, ischoklad..) och kanske pepparkakor eller julstjärna, men icke. nå, ingen skada skedd.





På bloggjulfesten hade vi också en hedersgäst på plats, nämligen vackra Malena! hon höll ett vackert tal där hon bland annat nämnde att vi verkligen behöver bloggar som skriver om guldkanterna i vardagen, skriver om allt det där fina och utstrålar positivitet genom bloggen. för som Malena själv nämnde, händer det allt för mycket hemskheter i världen och därför behövs ingen negativitet i bloggvärlden. med allt hemskt som händer varje dag, blir man direkt lite gladare när man klickar sig in på en blogg som sprider glädje och tar fram alla de bra sakerna ur dagen, och inte de dåliga. jag håller helt klart med Malena, eftersom även jag i min egna blogg vill få med just dedär guldkanterna, men ändå inte bara skriva om enbart rosa fluff förstås. jag håller därför också med andra som anser att ens vardag också innehåller saker som är mindre roliga, och att det även kan vara bra att få dela med sig av sånt till andra.





Efter detta var det dags för något som kallades för "överraskningsprogrammet". jag måste ärligt säga att jag för ett ögonblick trodde att de hade hyrt in tomten som skulle komma in och ge en liten julhälsning, men så var det inte, synd, hehe. överraskningsprogrammet bestod nämligen av följande: 3 fina priser till 3 bloggare som satsat extra mycket på sin blogg den senaste tiden och förtjänar lite extra uppmärksamhet, hehe. och sedan hade vi också 3 estenomer på plats som hade som uppgift att utse 3 stycken bloggare, en med bästa frisyren, en med bästa sminket och en med bästa outfiten/klänningen. SÅ. i delen där 3 fina priser delades ut till tre bloggare... så var JAAAAAAG en av de lyckliga som fick ett fint pris ♥ jag med min lilla blogg, hur kommer det sig? jag blev hursomhelst jätteglad att jag var en av de tre som fick pris för att ha satsat extra mycket på sin blogg.. och ja, det tycker jag väl nog ändå att jag gjort faktist :) mitt pris var ett presentkort på hela 100 euro till kosmetolog Lina i jakobstad! precis vad jag behövde ♥


 


Här är en fin bild på mig och bästaste & finaste Sara ♥
Foto: Maria





Bild ett: vackraste Maria Frände och lilla jag. Bild två: jag, mimmi och malin! Bild tre: Maria var en av de lyckliga vinnarna av ett av de 10 boxarna som Malena delade ut under en utlottning ♥ Bild fyra: finaste Mimmi och jag! det var väldigt länge sen jag träffat mimmi, så det var hur kul som helst att hon också var på bloggjulfesten :) timmarna flög iväg och plötsligt blev det ett kort avslutningstal, ännu lite mingel och vid 22:30 ungefär for jag och Sara hemåt igen efter en väldigt lyckad bloggjulfest! men före vi for tog vi förstås varsin goodiebag ;)




Vad lyxigt det kändes med goodiebags ♥ 

 

Åh dessa underbara goodiebags. vad vore livet utan goodiebags, kan man ju fråga sig, eller nåt. goodiebagen från bloggjulfesten var min första goodiebag någonsin, om jag inte minns fel? vad fanns då i denna goodiebag? (och ja, sponsorerna till allt ser ni på bilden längst ner i collaget..) jo, hudkräm att använda för ex. läppar i kölden, massageolja, armband från blossom, rabatt hos HomeFun, rabatt hos friendsandburgers, rabatt hos alphageek, rabatt på parfyymi.fi, hårprodukt, godis och en mexx parfym ♥ LYX med goodiebag om ni frågar mig ;)
 
 
 
Tack tack & återigen tack! ♥
 

En liten hälsning

 
Bloggjulfesten som höll rum igår var superbra. Ett inlägg om det hela kommer imorgonkväll när jag fört över bilderna på datorn och gått igenom och redigerat dom. Idag ska jag bara ta det lungt, tror jag? Har hört att det ordnas julmarknad i Nykaabi, men vet inte om jag ska fara eller inte. Ikväll kommer vi iallafall umgås med Vincent och gänget. Vi hörs imorgon med lite inlögg om bloggjulfesten m.m. ha en fin lillajul allihopa :)

Återupplivat och förberedelser!

Idag hade jag första och sista skoldagen för denhär veckan. lyx va? vi hade första hjälp- kurs och har tränat på återupplivning både på barn och vuxen docka, vi har haft förbandsträning och också olika caseövningar. det var riktit roligt! det höll på från 9:15-14:30 och efter det for jag in via stan för att köpa strumpbyxor inför morgondagens julfest och hårfärg, eller rättare sagt toning. med mig hem köpte jag också två donitsar från arnolds som jag och robb mumsade på en stund efter maten. gott!! sov en och en halv timme ikväll också för att jag var så jäättetrött, det är nämligen så att det tog länge för mig igårkväll att få tag i någon sömn eftersom jag låg och hade roligt åt mig själv och min mage som höll låda. hmm? haha!
 
Ikväll ska jag färga håret, bada badkar och dona på inför morgondagens bloggjulfest. ska också testa outfiten igen och se vilka skor jag ska ha och fundera på om håret ska lockas och hänga eller vara uppsatt imorgonkväll. ska också klippa, fila och lacka naglarna ikväll, plocka ögonbryn och annat som går att göra dagen före. kamerabatterierna ska ses till, se vilka objektiv som behöver vara med, fundera om en blixt vore nödvändigt att slarva med osv osv.. DET KOMMER BLI SÅ ROLIGT imorgonkväll! att få klä upp sig lite, träffa andra bloggare, äta julmiddag och allt vad som kommer bjudas på! nu ska jag spa-a till det här hemma :) hejdå!

Bara en helt vanlig lista på 50 frågor..

Har sett så många andra göra denna lista nu så nu tänkte jag också hänga på! listor är ju dessutom så roliga att läsa :) och vissa tycker ju verkligen om att provocera när det kommer till sånahär listor också, fast det är ju bara underhållande, och irriterande, och roligt och nervtestande.. och jag är ingen provocerande typ, därför kommer man bara få kloka svar utifrån min lista :) och ja, alla borde göra denna lista tycker jag.. nu kör vi!

 

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?


Dett finns så många fina flicknamn och det är omöjligt att nämna ett namn bara såhär. dessutom har jag ett namn som jag kanske t.o.m. kommer döpa vår lilla flicka till, om vi alltså får en flicka nångång, men det kan jag ju inte avslöja här och nu. men en liten ledtråd kan jag ge: Piffs och Puffs (och deras syster Våfflon) mamma råkar faktist heta detta ♥ hihih

 

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?  Kärlek utan sex förstås. bäst av allt är kärleken!

3. Vilken var den senaste filmen du såg? Lucy. den var bra! här är en trailer:

 


4. Har du bra självförtroende?
 Jo det kan man väl säga. 

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? Kanske pyssla? men har inte tid meddet just nu :)

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Dammsuga, torka damm, torka golv. allt detta är dock redan gjort!

7. Beskriv ditt drömutseende. Jag gillar mig själv som jag ser ut just nu!

8. Skriv namnet på någon du ser upp till. Pappa ♥

9. Någon du har kysst. Min Robert ♥

10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jo, nerpackat i en låda på vinden där hemma :)

11. Den du senast sov över hos. Räknas hemma i monäs eller i kovjoki? :)

12. Vem skrev du senast med på Facebook? Min bästaste Sara

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Jo, men det börjar väl nog vara dags att uppdatera den igen..

14. Vad väljer du, godis eller chips? Godis OCH chips, haha!

15. Pinsammaste minnet från skoltiden? Jag tror inte att jag gjort något pinsamt under min skoltid.. haha!

16. Hur uppvaktar man dig? 

Gör allt detdär jag inte orkar göra just då, tex. diskar, städar.. haha njae, men kanske man kunde ordna en liten myskväll, köpa hem en blomma och choklad eller nåt sånt :)

17. Har du rykten efter dig? Vet ej?

18. Din absolut sämsta egenskap? Jag är inte speciellt smart..

19. Din bästa egenskap? Jag är oftast glad, försöker alltid vara positiv, omtänksam.. och mycket mer!

20. En låt du är beroende av? Haha, paradise jokkmokk är en låt som fastnat på min hjärna..

21. Vad stod det i ditt senaste sms? Orkar inte hämta mobilen...

22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? Gubben som sitter bredvid mig, alltså robb! 

23. Kan man vara vän med sitt ex? Det tror jag väl inte?

24. Har du kysst en kompis? Det har jag väl

25. Hur ofta dricker du alkohol? Typ EN gång om året. spyr bara av att tänka på att gå och dricka..

26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? 
Droger är inte bra när det missbrukas. tycker synd om folk som förstör sitt liv med att använda droger. tycker också synd om såntdär folk som röker tobak, fyfan! för det första stinker det skit om alla som röker, för det andra ser det så jävla barnsligt ut att stå och röka, för det tredje är det jävligt irriterande med fimpar som fastnar under skorna. för det fjärde finns det inget som helst positivt med tobak, PUNKT! tycker också synd om folk som super sig fulla flera gånger i månaden. det är inte hälsosamt någonstans!

27. Vad hatar du? 

Hata är ett starkt ord, men jag ogillar getingar, tomat, saltgurkan i hamburgaren. sen finns det kanske personer man helt enkelt ogillar eller kanske t.o.m. hatar!

28. Hade du kunnat ha distansförhållande? Det tror jag inte. närhet är viktigt!

29. Vad handlade din senaste dröm om? Jag minns inte?

30. Vad väger du? 58 tror jag

31. Hur lång är du? 161,5 cm

32. Vilken är den bästa svenska filmen? Gamlingen som hoppade ut genom fönstret och försvann, kanske

33. De bästa svenska skådespelarna? Ingen

34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? Twiligt såklart!

35. Ditt humör för tillfället? Lugn, glad och taggad :)

36. En vacker person? Min lillasyster ♥

37. Har du instagram? Ofcourse! lindanathalies heter jag på instagram!

38. Vem kramade du senast? Robb ♥

39. Vem träffade du senast? Förutom Robb? Personalen på Adam&Ewa loppiset :)

40. När slog du dig senast? Minns inte?

41. Någon du vill träffa? 

Några bloggare. några kommer jag få träffa på fredagens bloggjulfest! tex. Carro, Janina osv.. sen börjar det också vara en evighet sen jag träffade Sara sist, förhoppningsvis kan hon komma med på bloggjulfesten på fredagen :)

42. När grät du senast? Någon dag här när jag tittade på någon youtubevideo. pylar åt allt ibland!

43. Sminkar du dig varje dag? Nej. bara om jag ska till stan, till skolan eller nåt sånt!

44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? Båda tror jag :)

45. Är du helsvensk? Jag är finlandssvensk! alltså varken en svennebanan eller finndorvil..

47. En artist du inte gillar? Nicky Minaaschsshch (stavning?) är jag inte så förtjust i

48. En artist du gillar? Ed Sheeran med flera..

49. Vad är det bästa som hänt dig? 

Robb, piff och puff och att jobba med sånt jag vill- med människor, är några av många saker som är det bästa som hänt mig!

50. Vad vill du bli när du blir äldre? 

Äldre behöver inte betyda 80+, det vet ni väl! Äldre är jag t.ex. om två år, då är jag 25! då är jag förhoppningsvis mamma :) vi börjar så, sen vill jag nog bli barnträdgårdslärare eller jobba som socionom någonstans, sen blir jag säkert pensionär nångång då jag blir 70.


Att börja julpynta ♥

Gokväll! idag har jag hunnit med en hel del. steg upp runt 10 och gosade med piff och puff och tittade på senaste avsnittet vampire diaries samtidigt som en maskin tvätt surrade i bakgrunden. hela tre maskiner har vi hunnit med. åt laxpasta till lunch och efter det har jag suttit och skrivit på ett skolarbete, som snart är klart. förhoppningsvis blir det klart ikväll och då kan jag skicka in allt.. och sen ta itu med nästa skoluppgiftER. tur att vi bara har en endaste skoldag denhär veckan, hehe. just nu håller robb på och gör kvällsmaten- tortillas, mums!
 
Ikväll tänkte jag att jag skulle ta fram lite mer julpynt från förrådet nere i källaren och stryka julgardinerna till köket samt en juligare bordsduk. tänkte ta fram lite julpynt åt gången och inte dra fram allt på en gång. mycket mysigare om man får gå och pynta lite hela tiden framtill jul tycker jag. de sista veckorna bör även julmusiken spela i högtalarna för att säkert få igång julkänslan. hmm, det var väl allt jag hade att komma med just nu, ha det fint!

Julkul: vimplar med text ♥

Här ser ni ett litet pysselprojekt som jag höll på med i söndags och igår. just det, vimplar! är lite osäker ännu var det hela ska hänga, så för tillfället finns det ovanför vardagsrumsfönstret! så hur gör man då vimplar? ja det är ju inte så jättesvårt. 1. jag for till sinooperi och köpte med mig ganska tjockt papper i a4:ans storlek i färgerna rött, grönt och grått. sådär lagom juliga färger alltså. även "gammalt" band att fästa det hela på. 2. jag vek pappret på mitten (= i mitten av långsidan) och klippte ut två "triangelformar" per papper (obs. se till att klippa rätt - alltså så att det blir som näbbar..) 3. jag limmade ihop "näbbarna" hängandes i bandet. 4. jag skrev c h r i s t m a s på vimplarna. 5. jag hade robb att hänga upp vimplarna. så gick det alltså till när jag gjorde mina julvimplar :) 

 

Snyggt från H&M home ♥

Jag bara äälskar kuddar och har flera stycken i lägenheten. hade gärna haft fler ♥ hihi! tittade in på h&m home på nätet idag och fick syn på några snygga kuddfodral som jag gärna skulle vilja ha....




Klicka här nedanför för att komma till alla kuddar & kuddfodral på h&m home ♥

Pysseltipset: gör din egen tavla ♥

Godmorgon! tänkte börja dagen med ett litet pysseltips, nämligen att göra egna tavlor! ihelgen gjorde jag en egen liten tavla och för att vara första gången blev den helt okej. jag använde mig av: en brälapp, vitt mål, skumgummi, svart mål, målartejp och tidningspapper. 1. jag sandpapprade brälappen. 2. jag vit"betsade" brälappen med vitt mål och en skumgummibit. 3. jag placerade målartejp på brädet efter att den vita färgen torkat, för att få så raka linjer vid bokstäverna som möjligt. 4. jag ville ha något annat än svart som bokstaven o, och det fick bli ett hjärta av tidningspapper! 5. jag funderar ännu på att skruva två hål i brädan och lägga fast band så att den går att hänga upp :)


Helgens pysselprojekt ♥

Här kommer söndagens pysselprojekt. hade googlat lite före och kom över en bild på en snögubbe och en jultomte gjorda av brälappar. det tog ca 3-4 timmar att göra båda. nu står de på varsin plats i lägenheten som juldekorationer :) mest nöjd är jag med snögubben, men tomten gör nog sig också bra. vill ni också göra liknande juldekorationer finns en liten beskrivning längst ner i inlägget :) här har ni snögubben, den får stå i hallen :



Snögubben gjorde sig bra uppefter spegeln i sovrummet.....


 

Gör din egen snögubbe:
• Sök efter en passande brälapp/plankbit.. i din pappas trävirkesförvaring. gärna någon bit med lite skavanker.
• Sök fram en pensel/skumgummibit och måla hela brälappen vit. låt torka!
• Ta fram svart färg och måla på ögon och mun. man kan också måla dit knapparna om man vill.. låt torka.
• Måla på en orangefärgad näsa (pga. att vi inte hade någon orange färg har inte jag gjort det)
• Sök fram passande tyg att använda till halsduk och mössa på snögubben.
• Sy en mössa. "detaljerna" på mössan får gärna vara av samma tyg som halsduken.
• Om du inte målat dit knapparna på snögubben är det nu dags att limma fast svarta knappar. (det gjorde jag)
 
 
Gör din egen jultomte:
• Sök efter en passande brälapp. den får gärna ha lite skavanker, då blir det mycket snyggare!
• Måla lite mer än halva brälappen röd. låt torka.
• Ta en skumgummibit för att dutta dit den vita färgen (längst ner & skägget!) låt torka.
• Ta fram svart färg och måla ett bälte på tomten. låt torka & limma sen fast en knapp mitt i bältet.
• Sök fram rött tyg att använda till tomteluva. sy så den passar på "huvudet"
• Vit boll på tomteluvan: jag gjorde en vit garnboll. minns ni dom man gjorde i lågstadiet?

Julkul: ta in en lillajulgran ♥

 
 
Före vi for till vasa igårkväll passade jag på att gå ut bakom stugan och hitta mig en lillajulgran att ta med mig till stan! jag hittade en i perfekt storlek och den står nu på byrån i sovrummet och passar alldeles perfekt där! så nu tycker jag att alla som kan (alla som kan= alla som har egen skog att hämta från) skall ta in en lillajulgran och klä den med lite ett som annat. för det är ju faktist lillajul nu till helgen och då tycker jag man kan börja julpynta, iallafall lite ♥

Lunchtipset: Laxpasta ♥

 
Eftersom många av er har uppskattat mina receptinlägg kommer det börja dyka upp mer sånt här på bloggen nu. Idag vill jag tipsa om en god lunchrätt, som är enkel att göra, som tar högst 10 minuter att göra och som är jättegod! Laxpasta alá Linda.. (eller bara Laxpasta om man så vill..) Laxpasta blev min lunch idag, och den kommer definitivt tillredas igen! i receptet här ovan har jag lagt till paprika (jag hade tyvärr ingen paprika hemma så den fanns inte med i min laxpasta) och den kommer absolut göra susen! hoppas någon där ute har nytta av receptet :)

Ljusmys och måndagsplaner ♥



Helgen är nu över och en ny vecka har börjat. en vecka som kommer innehålla en hel del roligheter dessutom! måndagen har börjat bra, dock blev jag lite lessen när jag tittade ut och såg att all snö var borta. jävla plusgrader. nu sku de gärna få vara - 20 och sol, tack! jag är ledig idag och imorgon och det finns massor med tid till att göra andra saker, som tex. pyssla. det har jag redan hunnit med på förmiddagen & någon gång snart ska jag nog visa vad det är jag pysslat ihop :) ikväll kommer jag sitta och göra skolarbeten, och jag är snart påväg till loppis för att plocka bort alla saker därifrån som inte blivit sålda. det är nämligen sista dagen jag har bordet idag! jag har fått sålt jättebra. jag kom in med 5 fulla ikeaväskor + två plastpåsar. och nu tror jag att jag får gå därifrån med en ikeaväska och en plastpåse! ikväll blir det veckohandlande såfort robb kommit hem från skolan. hoppas alla haft en bra måndag hittills :)

Bilder från helgens utflykt!

Helgen började som sagt med middag på rosso, idolmys i monäs därefter. i lördags efter maten for jag och robb med pappa o lägga ut nät. efter att vi lagt ut och skrämt lite tog vi upp näten igen och fick både sik och abborre :) mums! det var roligt, men blev till sist lite kallt om tårna och fingrarna. på lördagskvällen gjorde vi skolarbeten, badade bastu och tittade på film. idag har jag pysslat i snickerboa heela dagen, ja förutom då vi var en sväng till villan och kolla läget där :) lite bilder:




Åh, jag tycker att första bilden blev speciell på något vis. gamla båthus och spegellungt så att båthusen speglas i vattnet :) och nu till en myyycket charmig bild.. jag ute på havet, osminkad (förstås) och sånt. ja vad ska man säga? ... hoppas ni inte blev rädda för mig nu! oj va kul de e att göra animerade bilder, hihi :)
 



Bilder från villan:

 
Imorgon mina vänner lovar jag er att det kommer dyka upp lite pysselprojekt här på bloggen. det får ni bara inte missa! ♥

Oj va glad jag blir!

Vad glad jag blir över att det nu kommit ut flera olika exemplar på mer normalgjorda barbies. det är jättebra att dessa nu börjat komma ut på marknaden tycker jag. främst för att få ändrat på kroppsideal som är idag. dessutom är ju den nya barbiedockan så mycket mer lik verkligheten än den "gamla" som är jättesmal, har perfekt kropp osv. ingen är ju perfekt på riktigt heller! ingen ska behöva ha som mål att vara lika smala som victorias secret modeller. nej. denhär nya dockan är såå mycket snyggare! vad tycker ni om den nya barbiedockan? är den inte bara för bra?! och ett sånt bra budskap!
 
 



okej, skriva om barbiedockor när man är 23 år gammal gör man kanske inte varje dag..
men dethär är bara för bra "nyhet" tycker jag!

FDJGSJGLSDKGSMGSGSLK



JA! så till mig är jag att rubriken måste bevisa hur till mig blev jag nu här för en stund sen när jag gick in på en av mina favoritbloggar gång nr 1/100 idag. Och när jag säger favoritbloggar menar jag förstås CARRO och hennes superduperiga blogg!! När jag först bara läste rubriken (vilket man ju gör!!) och såg att hon hade skrivit lördagstipset: Linda, tänkte jag först att jaha, vem e nu denhär linda som hon har tipsat om.. åså ser jag att de ju e lilla jag hon tipsat om (alltså tipsat om min blogg, inte om mej? eller?).. och bara för att det var carro som lördagstipsade om min lilla blogg får det bli två gif:s i detta inlägg! okej, så såhär var min reaktion:
 

och ni bara:
 
 
O sen hitta ja it nå fler gifs som sko passa bra, så hejdå :D

"Blogvember"

Ida-Marie, som är en av grundarna till facebookgruppen Finlandssvenska bloggare har nu kommit på den roliga idén att ordna lite frågor att svara på om sin blogg och sedan utmana andra bloggare att svara på samma frågor, en såkallad "blogvember" nu i november då männen har vad som kallas "movember" (då de sparar ut sin mustasch, vet ni?...). några har redan gjort detta och jag kände att jag också vill hänga på i "leken".. alltså inte spara min mustasch, utan svara på lite frågor! :) jag utmanar de som helt enkelt känner att de vill hänga på i denna lilla lek :)
 

♥ Vad är det roligaste med att blogga?
Det roligaste med att blogga är att få dela med sig av sig själv och sina intressen, att få känna att det är något man gör tillsammans med många andra bloggare, att få gå tillbaka i arkivet och läsa om vad man gjort, titta på bilder & minnas. för bloggen är ju faktist som en dagbok bara att man delar med sig till så många andra och inte bara sig själv. Att sedan också få läsa allt från fräcka till de finaste kommentarer är också givande!

♥ Vad gör min blogg speciell?
Det är en svår fråga! jag känner att min blogg kan vara speciell för att jag har en blandning av alltmöjligt att dela med mig av åt andra. jag har kanske inte så superduperrolig humor i min blogg eller så, men ja vill iallafall få fram positivitet. för ingen vill läsa enbart om sura miner. min blogg är egentligen inte nå mer speciell än någon annans, alla bloggar är speciella på sitt sätt!

♥ Hur ser min blogg ut om ett år?
Ganska likadan som idag (foto, vardag, bakning, pyssel osv..), eftersom jag då fortfarande studerar. dock är det då på slutrakan och jag kommer troligtvis börja dela med mig av en hel del tankar och funderingar om familjeliv, att flytta, börja ett helt nytt kapitel av sitt liv, med en examensbenämning som barnträdgårdslärare och socionom. möjligtvis kommer det börja dyka upp mer och mer åsiktsinlägg också!

♥ Vilket var mitt allra bästa inlägg?
Oj, inte tror jag väl att det finns något speciskillt inlägg som kanske sticker ut ur mängden på min blogg? jag tycker iallafall att de flesta inlägg med bilder (alltså nästan ingen text alls) är ganska bra efter som det är ju fotografering jag älskar mest. att hålla i kameran och fånga fina saker på bild. så inlägg där jag delar med mig av mina foton är väl de bästa inläggen isåfall enligt mig. vad vet jag? eller kanske mitt bästa inlägg inte ens blivit nerskrivet än?
 
♥ Vilka andra bloggar/bloggare inspirerar mig?
Maria frände (Tidstjuven), Elin Kero (Nevnarien), Carola Ekman (Vem kunde tro det), Sofia Lithén (Vem tror hon att hon är) med flera... det finns så många bra bloggar att inspireras av. 
 

Fredagskväll..

Ikväll firade vi med middag på rosso med hela familjen (min familj + mommo och mostrar) eftersom min mommo fyllde år igår som sagt. det var riktit trevligt och maten var såå god! sen när vi hade ätit var vi hem via efter piff & puff, packade och åkte till monäs där jag befinner mig nu i skrivandets stund. vi har tittat idol, är trötta och ska snart gå och lägga oss (okej, robb ligger redan och sover.. med kläderna på..). imorgon blir det lite pyssel, skolarbeten och kanske någon liten utflykt om vi hinner :) uppdateringen på bloggen kommer inte vara den bästa, men ett tidsinställt inlägg kommer dyka upp på morgonen :) och så lite bilder på kvällens outfit. det fick bli paljettröjan, kjol, halsring och lockigt hår ..




Egentligen är jag inte såå plufsig, men på bilden här ovanför ser jag kanske lite plufsig ut. men vad gör det egentligen? för smal som en sticka skulle jag då inte vila va. denhär låten ger mig så mycket inspiration till att inte bry mig så mycket och helt enkelt bara slappna av och se ut som jag ser ut och tycka om det jag ser i spegeln och inte grubbla över om det är lite extra plufsigt här och där.. och med de orden säger jag GODNATT & trevlig helg på er alla ♥

 

Recept på omelettmuffins ♥

Till lunch idag åt jag omelettmuffins. ville teste göra omelettmuffins efter att ha sett det någonstans. de blev riktit goda, men de hade gärna fått vara lite högre. borde kanske gjort dubbelsats på äggen. testa det om ni själva vill göra omelettmuffins :) jag åt det tillsammans med sallad, men man kan ju också äta dom bara som de är....






Och självklart delar jag med mig av receptet också! :)

 
 

Recept på choklad & banan muffins ♥

Från morgonen har jag bara tagit det lungt och passat på och baka lite. det blev bland annat några choklad- och bananmuffins (som blev jäättegoooda). receptet tänkte jag också dela med mig av & det hittar ni längst ner i inlägget :) jag använder alltid detta recept som grund när jag gör mina muffins, det misslyckas aldrig & muffinsen blir alltid lika mjuka och fina.



Receptet på choklad & banan muffins ♥


TIPS: testa med en tandpetare när muffinsen är färdiga. fastnar det deg på så behöver de gräddas en stund till! :)

Pysselkväll

En eftermiddag med pyssel på shemat
När jag kom hem från presentshoppandet & uppordnandet på mitt loppisbord (som jag annars sålt riktit bra på denna gång wohooo) så for jag hem och började pyssla ihop en liten present åt Sara , som annars varit på ultraljud idag och fått veta att det ligger en liten pojke och gosar i magen :) så, som den snälla och superduperiga vän man är fixar jag förstås ihop något fint till denne pojkman (och sara) :) så Sara, förbered dig på att falla av stolen ännu en gång, hihi!
 
När jag pysslat klart ska jag fortsätta med nästa pyssel som redan är påbörjat men inte avslutat. åh, att sitta och pyssla är bra för kropp och knopp när man annars har mycket som är pågång i skolan osv. det skapar ett lugn på något vis. bortkopplad från både internet och skolarbeten som annars tar upp ens vardagskvällar. tacka vet jag min pyssellåda ♥

Om en dag som egentligen inte skulle vara en ledig dag

Att stiga upp tidigt på morgonen är inte helt min favoritsyssla här i världen, men när jag väl stigit upp piggnar jag fort till. steg som vanligt upp för att åka till skolan och hålla låda där från 9:15-15:45. gjorde mina morgonrutiner, satte mig ner och åt min morgonyoughurt & kollade (som tur var) mobilen just före jag skulle åka iväg, ifall något roligt hade hänt. då ser jag ett meddelande om att dagens lektion inte kommer bli av pga. sjukdom & där sitter jag, klar att åka och allt. det hade varit kul att se mitt ansiktsuttryck. robb, som fortfarande sov, tyckte det var otroligt kul att jag stigit upp och sen inte ens behövt åka någonstans.. haha! när jag nu ändå var uppe passade jag på att göra lite skolarbeten istället, så det har jag hunnit med hittills idag & kommer fortsätta med det en stund framöver. sen ska jag ta en paus och cykla in till stan och köpa present till min mommo som fyller år idag! grattis (fast du inte läser min blogg) ♥ MÅSTE bara gå in till sinooperi också bara för glädjens skull :) hoppas alla får en riktigt bra torsdag! vi hörs!

Black and white

 
Foto: pappa / Nikon D700 / sommarens åskväder

Dagen mitt i veckan

Kukkelikuu! dagen mitt i veckan är kommen och usch vad jag var trött imorse då alarmet kom på 7:30! det var bara att ta sig upp ur sängen och göra morgonrutinerna, köra iväg till skolan och ha läkemedelsräkning. tröttsamt. på eftermiddagen satt vi alla och gjorde en självstudieuppgift om läkemedel med deadline 26.11. klar blev den också! efter det for jag via loppis före jag kom mig hem. ikväll har vi gått ca 1 timme på knowhow mässan och tittat runt vid de olika.. båsen? (int för att di e hästar eller nåt sånt som står där men...) det var nog helt trevligt :) nu ska jag bara ta det lungt och titta på tv! det var onsdagen i ett nötskal.

Recept på saftig morotskaka ♥

Ikväll har jag bakat morotskaka. den ska föreställa sig vara en nyttigare version av morotskakan & vem tackar nej till nyttig bolla? nej precis, ingen! så nu tänkte jag dela med mig av receptet till er! jag kan lova er att den var suuuupergod och saftig och mjuk och väldigt enkel att göra dessutom :) och sen tycker jag att jag nog behöver en applåd eller två för det fina collaget jag gjort till er :) det är bara att låna bilden och skriva ut den, lägga in den i receptmappen för använding om ni vill! 


 

Åskan

 
Fotograf: pappa / Åskovädret sommaren 2014 / Nikon D700 / f11 / 10 sec / ISO 400

Stjärnor och norrsken

Ni som sett norrsken vet hur magiskt och fint det är och att man skulle kunna stå i timtal och se på det gröna skenet. nu är det ett tag sen jag såg något norrsken sist och skulle verkligen ha lust att fota lite norrskensbilder. här kommer två bilder som pappa fotat. synd bara att kvaliten inte är lika bra i bloggen som på datorn! 




Foton av min pappa! HÄR kan ni se mer av vad min pappa fotat :)

En helt vanlig tisdag

Har haft vårdens grunder med start 9:15 idag. slutade 11:45 och åt här hemma och håller för tillfället på med mina gerontologiuppgifter med deadline om någon vecka. om en stund ska jag ta paus och cykla iväg till loppis och ordna upp bordet. efter kvällsmaten har jag planerat att baka lite, och sen är det skoluppgifter som gäller igen tills svenska hollywoodfruar börjar klockan nio. hoppas alla haft en bra dag, hejdå! :)

Veckans musiktips! ♥



Hoppas alla hittar något ni gillar ♥

MÅNDAG!

Denna lediga måndag hade jag på alarm klockan nio men steg upp först lite efter en timme senare. blev så glad när jag tittade ut och såg rimfrost på träden ♥ .... planen var att börja uträtta ärenden inne i stan från klockan 10 eftersom butikerna öppnar då, men så blev det inte. la i en maskin med tvätt och efter det for jag till bibban och lånade böcker, gick igenom några kläbutiker inne i stan i hopp om att hitta något till bloggjulfesten. sen när robb kom hem for vi via loppis för att ordna upp bordet, veckohandlade på minimani och väl hemma blev det middagsdags och för att pigga upp oss såhär novembermörkret gjorde jag havtornskräm till efterrätt! mums :) diska har jag också gjort, och nu är det dags för skolarbete!



Bloggjulfest-outfiten är äntligen ordnad! skönt :)


 

Bilder fotade under helgen



Rönnbären • NIKON D700 •Tamron 28-75 (f 2,8) • F/2,8 • 1/800 sec



Ån • NIKON D700 • Tamron 28-75 (f 2,8) • F/32 • 1/3 sec


 
Rimfrost • NIKON D700 • Tamron 28-75 (f 2,8) • F/2,8 • 1/1250 sec



Laduväggen • NIKON D700 • Tamron 28-75 (f 2,8) • F/2,8 • 1/800 sec




Alla bilder är redigerade i Photoshop elements och Photoshop CS3

På mitt första tupperwareparty

Gokväll gott folk! tänkte uppdatera lite kort om helgens olika roligheter. att lista ut hur fredagskvällen såg ut för oss är kanske inte så svårt. självklart blev det fredagsmys framför idol med chips och frukt.. och lite skolarbete i pauserna! men på lördag var jag på mitt livs första tupperware party där Jennifer var värdinna, som bjöd på trevligt sällskap, goda pepparkaksmuffins och glögg :) nu till sanningen......
 
Jag äger INTE EN ENDA tupperware produkt här i vasa och har heller aldrig varit något stort fan av tupperware, som Mimmi tex. fnissade för mig själv när jag såg hennes inlägg när jag tänkte hur det skulle se ut om jag också skulle fota min tupperware-samling. på bilden skulle synas: en potatisstamp som alla gäster fick på partyt i lördags, två vattenflaskor som jag beställde ur katalogen (kände väl att jag nästan måsta beställa nååggot då demonstranten Nilla var så trevlig), en lapp att öppna glasburkar med (som jag vann under en liten tävling) och en skalapparat (som jag fick för att jag hade med mig en väns beställning) not so much med andra ord... men hej, jag beställde ju faktist två vattenflaskor! *applåder*




Det var ett riktit roligt party med trevligt folk, godsaker.... och bus med vincent förstås! att jag var där var superkul tyckte han (och så ska vi inte glömma mommo förstås :) ), men att jag bara skulle sitta och lyssna på "tanten som pratade" var inte lika roligt. helst av allt borde jag ha varit på alla andra ställen :) oj älskade barn ♥


 

Att ha något att se framemot :)

Att ha något att se framemot är bra för en. att få längta lite. just nu har jag speciellt två saker jag ser extra mycket framemot och det är förstås bloggjulfesten om två veckor. jag känner på mig att det kommer bli hur kul som helst! nu i veckan bokade jag och robbs syster, jennifer, in oss på en ikearesa till haparanda på självständighetsdagen, den 6:e december, så det ser jag också jättemycket framemot! Vad mycket roligt som är på gång just nu :D

 

Selfies från mobilen!

Ack så fina selfies man kan hitta på mobilen va? okej, vissa är lite bättre än andra men vissa får man nog riktit fundera en eller två gånger vad man tänkt när man hittar en mindre snygg selfie på telefonen, okej.. men jag har lite fint att säga om alla dessa bilder, vissa innehåller mer minnesvärda tankar än andra. okej så om vi nu börjar med:

  1. I somras jobbade jag första gången inom vården, rättare sagt inom äldrevården, vid hagalund i nykarleby & det var jätteroligt! det var en bra erfarenhet att ta med sig och jag saknar nog lite att vara där :) saknar alla patienter jag skött om där och hela känslan av att göra något bra för, och hjälpa en annan människa. 
  2. Nu kommer vi till en lite mindre fin selfie. jag kallar den för titta ut från hängmattan-selfien! denhär bjuder jag på. lite söt är jag väl nog där ändå :) det var en solig och varm sommardag vid villan som jag tyckte det var en bra idé att fota mig själv i hängmattan....
  3. Jag i mittbena = inte världens bästa frisyr jag valt att ha men helt ok. här var jag klar att fara på min moffas begravning.
  4. Vad ska jag nu hitta på som ursäkt? jag skulle se hur det såg ut om man gjorde en hästsvans andra vägen, altså så den hängde ner framför ansiktet. haha, fråga inte! kan säga att jag fick mig ett gott skratt när jag tittade mig i spegeln :))
  5. Åh, ÅLAND! älskade åland! här var vi påväg ut på utflykt när vi var på ålandsresa i somras ♥
  6. Såhär snygga är vi i skolan när vi har praktiska övningar i vårdens grunder! en mycket svettig outfit. HUR kan man operera i timtal med detta på???? det är hursomhelst jätteroligt med praktiska övningar :)


På jakt efter en klänning till bloggjulfesten..

Halåå alla ni som kikar in på min blogg! imorse klockan 9 hade jag först besök av en klasskompis och vi sammanställde en gruppuppgift på ca en timme med deadline idag klockan fyra. så något mer har jag inte funderat på skolarbeten ännu idag. jag har istället varit in till stan på jakt efter en klänning till bloggjulfesten den 28 november. hur svårt ska det egentligen vara att hitta en klänning, tänkte jag före jag for.. svar till mig själv till bakåt i tiden: jättesvårt linda! det finns typ bara små fjuttiga kortklänningar som är tajta som korvskinn och är till för partynissar på 14-16 år. okej bra att veta, varför kunde du inte säga det lite tidigare? sååå.. tror ni att jag köpte med mig någon klänning hem? .....



NEJ! men jag hittade dock en eller två som skulle kunna vara en möjlighet. tänkte fara tillbaks in till stan ikväll och ha robb med mig som kan hjälpa mig stänga dragkedjan på ryggen och säga sin åsikt, haha! jag har säkert provat 50+ klänningar idag, men ingen har riktigt känts som jag.. ska vi slå vad om att det kommer att komma hur många fina festklänningar som helst i början av december? haha! okej, men lite nytta fick jag väl gjort idag- jag har köpt en julklapp som skall ges till en speciell person på julfesten (hihihihehehehohoho vem kan det vara??) och så har jag förstås lunchat med.. mig själv, på arnolds! tonfiskbagel, trip och en donits :) sen har jag också varit och ordnat upp mitt loppisbord.. det var den eftermiddagen det!


Psst.. jo jag har nog några plan B klänningar i garderoben, mend et är ju alltid roligt med nytt :D 

Några filmtips!

När jag inte har något annat att blogga om för stunden blir det alltid att jag drar till med något inspirationsinlägg eller tipsinlägg istället. ikväll fick det bli ett filmtips- inlägg! för annars skulle jag nog bara skriva att jag varit i skolan och haft första hjälp, gjort middag för hela familjen och gjort skolarbeten. men för att variera blir det lite mindre text ikväll. Jag tror nog det ska finnas något som passar för alla här i tipslistan :) tex. Noah är en jättebra film!




1. Horn 2. The fault in our stars 3. Noah 4. If i stay

Projekt "nytt soffbord!"


Här hos oss börjar det bli dags med ett nytt soffbord, vardagsrumsbord.. och idéer finns det gott om, det är bara tiden till att fixa fram ett som fattas. det är nämligen inte bara att åka till affären och köpa ett, nej det ska ju förstås fixas och donas lite själv med bordet också. först var min tanke att göra ett bord av lastpallar, men den idén har nog svalnat. just nu är det två varianter jag funderar mest på: bord av "äppellådor"/trälådor som skruvas ihop, sånt tycker jag är jääättefint! den andra varianten är vanligt vitt bord som man limmar fast helt vanliga plankor på som kommer vara en annan färg än resten av bordet (tex. mörkbrunt). som inredningsdetalj sådär annars bara vore det också super med ett bord gjort av "kabelkelor" :)

Tisdag och föreningsdag!

Imorse var det ganska tidig väckning för min del, ja, klockan åtta får man nog säga är tidigt. hade skoldag från 9-14:30 och den bestod idag av en föreningsdag med rubriken "Livsglädje- attityden avgör!" och det var vi andra årets socionomstuderande från Novia samt Vamk´s socionomstuderanden (ca 40 st totalt) som deltog i dagens program. föreningar såsom finlandssvenska teckenspråkiga r.f., vänskapskortsverksamhet, riskförbundet för social och mental hälsa, röda korset, njur- och leverförbundet, vasanejdens andningsförening, ADHD-förbundet, SOSTE, synskadeförbund och många fler! 

 


Vi gick runt till de olika stationerna var de olika föreningarna fanns och där berättade de då om sin verksamhet, demonstrerade, man fick själv pröva på olika saker på de olika stationerna (tex. använda sig av teckenspråk, använda rullstol..) och förstås fanns det ju även godis, pennor och andra prylar på nästan varje station som man fick plocka med sig i väskan. med mig hem kom också en hel hög med broschyrer från de olika föreningarna som kan vara bra att läsa igenom, både för privat bruk och senare i arbetslivet som socionom. tänk tex. vad spännande det skulle vara att kunna lite teckenspråk :) ....



LÄS!
Dendär gula lappen på bilden ovanför är lite intressant (tycker jag), det är ett organdonationskort där man skriver sitt namn och datum med underskrift att ha tex. i sin pengbörs eller i gott förvar någonstans. såhär står det på kortet: "Jag (namn) Jag donerar mina organ och vävnader för organtransplantation efter min död. Datum och underskrift, Jag talar om min vilja även för anhöriga." så nu återstår det då bara att se om jag ska skriva på detdär kortet eller inte? det ÄR ju faktist så att det bara i Finland väntar hundratals männiksor på organ, varje dag, och flera människor, finländare, dör redan i väntan på sitt organ- SÅ varför inte göra en (fler) god gärning och donera viktiga organ till någon för att rädda ett eller flera liv, för det är ju liksom inte så att man behöver sina organ sen när man dött.. vad tycker ni om detta? :)





Ett halarmärke (från vänskapskortsverksamhets-förbundet?) rikare och så vann jag ju ett fint hemmagjort armband i prisutdelningen i slutet av dagen också :) det har nog varit en helt bra skoldag!

Måndag och ny vecka!

Om en fullproppad kalender..
Äntligen hemma.. om man nu helst skulle få pusta ut för en sekund, men något sånt kommer det inte finnas tid till denhär veckan, förutom då man sover såklart. så känns det iallafall, men klart att man hinner vila lite mellan varven trots att shemat och kalendern är fullproppat med alltmöjligt.. tex: idag började en ny kurs- läkemedelslära & läkemedelsräkning. i den kursen kommer vi ha flera självstudieuppgifter, vi har ett långt räknekompendie, vi har en tent i räkningen och en teoretisk tent via internet.. och mycket mer.. och allt detta före jul! dock känns det alltid som så mycket när man just har börjat en kurs och man ännu är lite vilse. någon mer som känner igen sig på den punkten?
 
Då skolan var klar för dagen for jag via loppis för att ordna upp mitt bord, sen for jag hem och la igång en tvättmaskin, vi var och veckohandlade efter att robb kommit hem från skolan.. och nu ska jag byta sängkläder, och därefter göra en individuell uppgift till torsdag i form av ett test om erecept, ska printa ut lite kursmaterial och sen kaaanske jag kan pusta ut för idag! imorgon har vi en lite annorlunda skoldag, en föreningsdag, från morgon till eftermiddag. de e mycke nu, de e mycke nu..
 
Helgen har varit och farit och vi har bland annat badat bastu, tittat på idol, varit på utflykt, varit ute, varit på jeppo revy som var riktit rolig.. och så har vi förstås firat farsdag på söndag! vi firade vår pappa med present och kramar, smörgåstårta och marrängtårta och sånt smått och gott :) grattis (igen) på farsdagen världens bästa pappa :) ♥
 
 
Tänk om man skulle få pusta ut och ha det lika lugnt som dessa två sötnosar t.ex. :)

Några bilder från helgens små utflykter!

Till favoritplats nummer ett, villan:



Till favoritplats nummer två, rävskatan:




Det snöade lätt lätt sålänge vi var ute på vår lilla utflykt till villan och rävskatan. närmast strandkanten var vattnet täckt av ett tunnt tunnt lager med is. vid rävskatan täcktes den påfrusna stranden av snö. det var bra för kropp och själ att besöka dessa två platser under helgen och jag längtar redan till nästa gång....

Torsdagen i ett nötskal ..

Steg upp redan halv åtta imorse, kunde nämligen inte somna om.. kände mig hängig och lite illamående. åt frukost, pysslade på och for till skolan på sista geronotlogi- tillfället där vi diskuterade om äldress fall, om hur viktig aktivitet är för de äldre och om hur man vårdar en som är på väg att lämna världen och vad man gör inom vården när klienten dött. satt och kände mig hängig och febrig under hela förmiddagen, for sen hem och åt lunch och efter det kändes det lite bättre genast. for på studiebesök till welcome office. intressant! sen utvärderade jag och V en kurs, jag for till loppis och ordnade upp mitt bord, for och handlade lite behövligheter, gjorde kvällsmat, var en sväng in till stan med robb.. som är febrig och ja, det är nog sååå bedrövligt verkar det som.. plötsligt blir man som ett litet barn :) hehe.. han ligger i soffan och ser ynklig och söt ut, med en tekopp som jag fixat till honom :) själv sitter jag och kikar runt här och dricker glögg! vi hörs :)


 

En helt vanlig dag..

Idag har det inte hänt något extra speciellt i mitt liv, men tänkte ändå slänga ihop ett kort inlägg här nu ikväll! jag har åtminstone haft ledigt, igen, så jag har iallafall diskat, varit och ordnat upp mitt loppisbord, gosat med piff och puff, lagat god kvällsmat i form av ugnsbakad potatis med lax- och räkröra.. mums! efterrätt har jag också gjort, vi har bytt till vinterringar på min bil, jag har tittat på tv.. och nu tänkte jag pyssla lite med ett pysselprojekt jag har på gång :) 



Här ovan ser ni två söta bilder på piff och puff ♥ här under ser ni dagens jag, och dagens frisyr. ville ha håret uppsatt, så gjorde först en fläta på sidan och satte upp resten i en hårdonut :) enkelt och bekvämt! annars, jag har förra helgen färgat håret ännu mörkare :) trivs nog bäst i mörkbrunt hår, åtminstone vintertid!


 

Här har ni kvällens efterrätt. Vaniljpannacotta med passionsfrukt! ♥ 
Pannacotta måste nog vara världens lättaste efterrätt att göra tror jag?


 

Fotat genom en kikare!


Ursäktar den dåliga kvalitén, men ville bara visa att det kan vara ganska häftigt att fota med kameran genom kikarhålet.. kameran har alltså inte varit kopplad till kikaren här! fåglarna gjorde sig iallafall bra på bild där de gick på stranden och pickade i sig godsaker :) nu känner jag ett stort sug av att fara till rävskatan.. ett stort måste till helgen !!
 
 
 

Tisdagens sysslor..

Usch en sån regnig och ruggig dag det varit. ja, lite klagosång måste väl få komma in här lite nu som då, för det är faktist så jag tycker idag. det är riktit dystert utomhus och blir inte ens ljust på dagarna nu när ingen sol orkar skina igenom den molntjocka himlen. det ska därmed bli väldigt härligt med minusgrader och snö de närmaste dagarna! snön gör ju det också lite ljusare utomhus, så det är bara positivt! novembermånad är alltid sådär tråkig och dyster. därför är det bra om man som vi, har massor med myslampor och ljuslyktor som man kan ha på när man kommer hem från skolan!
 
Hade nästan glömt att jag ens gick i skolan och hur jobbigt det är att stiga upp klockan 8.. idag var nämligen första skoldagen på typ två veckor och den bestod av socialrättstent som vi gjorde i grupper på 3 personer. det gick riktit bra! (man blir rätt rastlös av att vara ledig hela tiden, men snart börjar vi med nya kurser så..) klockan 12 stegade jag in på loppis för att lägga alla mina saker dit på mitt bord. nu är det bara att åka dit och ordna upp bordet varje dag och hoppas på att vi får sålt så mycket som möjligt :) från klockan 14-15 hade vi socialhandledningstillfälle nummer 2 på fylgia & även denna gång gick det riktit bra. nu är jag hemma och är för tillfället förbjuden att gå in i köket- robb har nämligen middag på gång och enligt honom är det en mycket hemlig rätt, verkar det som ;) haha! ikväll ska jag bara ta det lungt.. och betala hyran och bilplatsen! ....

Det senaste på instagram!

 
 
 
Dethär måste väl nog vara coolaste sättet att visa "det senaste på instagram" på? här ovan ser ni alla de senaste bilderna på min instagram i scrollande effekt, och man kan även trycka framåt och bakåt på pilarna som finns både längst till höger och längst till vänster.. cooolt :D jaja, men om ni också vill vara lika cool som mig och göra sånahär "det senaste på instagram inlägg" så ska ni klicka HÄR.. bara att fylla i de olika fälten och kopiera koden som börjar med <iframe.... och klistra in i HTML fältet när man gör ett nytt inlägg-uppdatera-klart!

1 November & Dagens sysslor..

Hej. här sitter jag nu, alldeles ensam. eller alldeles ensam är jag ju inte, piff & puff är ju här, men robb har farit på villafest med sina klasskompisar! så.. vad har jag gjort hela dagen? förutom allt det där med att vakna, äta, slappa i soffan på morgonen så har jag prissatt mina loppisprylar till tisdag. det tog en stund kan jag säga. sen har jag läst på tent och ska göra det ännu mer.. sen ska jag tända ljus och minnas nära och kära som lämnat - min fammo & faffa som jag aldrig träffat, bästa "moster" senny, och min egen moffa som dog i somras! ♥ sen ska jag slappa i soffan och se på film på tv och äta kokosbollar och chips :) hehe! och, idag har jag också fixat lite med bloggdesignen. inte mycket, men iallafall lite grann! whats new? ..

 
  1. Bakgrunden är ny.. superstiligt alltså! ville få lite "pysselkänsla" när man klickar in sig hit.. och jo, lite liite kanske man får! (pricken på i:et skulle vara en ny header med bilder på lite pyssel,foto,inredning,bakning osv.. helt enkelt sånt som hör till mina intressen!! det kommer dock vid ett senare tillfälle när jag faktist har tid..

  2. Kommentarsknappen (datum, tid, kategori-grejen) ligger nu under varje inlägg istället för ovanför! mer praktiskt så!

  3. Jag har länkat till startsidan i "headern".. alltså, när man klickar på "Linda Nathalie Sjölund" (som är min tillfälliga header) så kommer man till startsidan.. woow! så tycker jag att alla bloggare där ute borde ha.. annars måste man ju börja söka efter "till startsidan-knappen" ..

  4. Dropdownmenyn ligger nu strax ovanför inläggsrutan och inte högst upp i bloggen som förr (som förr=för någon timme sedan).. nu följer den heller inte med när man skrollar ner längre! dessutom finns en ny kategori om ni går in och tittar i kategorilistan i dropdownmenyn -> DIY / pyssel! wohoo :)

  5. Just nu kommer jag inte på något mer, men en sak som jag stör mig på är att jag inte kan få rubrikerna i dropdownmenyn fördelade jämt över hela dropdownmenyn! gaahh.. förstår ni hur jag menar? är det någon som vet vad problemet är? just nu är det mitt största problem här i livet.. typ!

 
HUR SKULLE DET VARA OM JAG ÄNNU GJORDE LITE SÅHÄR? ÄR INTE DET GANSKA SNYGGT? VAD TYCKER NI?